Zuinig rijden: doe het zelf

Je kan zelf veel doen om brandstof te besparen. Kijk bijvoorbeeld eens goed naar je auto. Vooral de banden zijn van groot belang voor zuiniger rijden. En wees eens kritisch  je eigen rijstijl.

Goedkoper rijden: De auto

De eerste resultaten om zuinig te rijden, behaal je al door de auto onder de loep te nemen. Is de bandenspanning in orde? Heeft de motor onderhoud gehad? Ligt er geen onnodige bagage in de auto? Is de dakkoffer er afgehaald? Met een paar simpele ingrepen bespaar je al snel veel brandstof.

Aanpassingen aan je auto

Zuiniger rijden: De rijstijl

Ook als bestuurder kan je veel doen om brandstof te besparen. Daarom is het van belang je rijstijl aan te passen. Zoals tijdig opschakelen. Veel auto’s hebben al een schakelindicator die je daarbij helpt. Of de auto in de versnelling laten uitrollen als het verkeerslicht verderop op rood staat.

Economisch Rijden

Zuinig rijden: De banden

Goed naar de banden kijken is van groot belang om zuiniger te rijden. Zo is een juiste bandenspanning essentieel. Maar ook als de band een lage rolweerstand heeft, bespaar je met gemak veel brandstof. Als je aan nieuwe banden toe bent, kies dan banden die een lage rolweerstand hebben.

Banden (met video over hoe belangrijk bandenspanning is)

Zuinig rijden tijdens de vakantie

De auto is voor de vakantie altijd zwaar beladen, de draait airco overuren draaien en als je de bergen in gaat, stijgt het brandstofverbruik behoorlijk. Toch kan je relatief gemakkelijk nog veel brandstof uitsparen tijdens de vakantierit. Hier lees je hoe.

Bekijk hier tien tips om zuiniger te rijden tijdens de vakantie

Meer informatie over caravans beladen

Meer informatie over alternatieven voor met de caravan op vakantie gaan

Meer informatie over goedkoop tanken in het buitenland

Bespaar tips