Met het openbaar vervoer naar het werk

Het openbaar vervoer kan een heel goed alternatief zijn voor het woon-werkverkeer. En je kunt enorme brandstofbesparingen realiseren.

Het is natuurlijk heel mooi als je vlakbij een station woont en je kan er lopend of op de fiets naar toe. En als de afstand van het eindstation naar het werk nog een paar kilometer bedraagt, kan je daar ook een fiets voor gebruiken.

Je kan ook een combinatie maken van bijvoorbeeld auto en trein. Dat hoeft helemaal niet zo ingewikkeld of tijdrovend te zijn als vaak wordt gedacht. Veel stations hebben tenslotte P+R (Parkeer en Reis) zodat je de auto daar kan parkeren om verder met de trein te gaan.

De ANWB maakt zich sterk voor een nog beter openbaar vervoer. Zo is het streven van de ANWB om een reisplanner te ontwikkelen waarin de actuele stand van zaken van zowel de weg als het openbaar vervoer gecombineerd wordt. Daarmee moet de reiziger nog makkelijker een keuze kunnen maken van welke vervoersmiddelen hij wil gebruiken om van A naar B te reizen.

Slimme app: ANWB Onderweg

Een app voor al je vragen onderweg: ANWB Onderweg brengt je Verkeersinformatie, openbaar vervoer, Samenrijden, benzineprijzen bij 4000 tankstations, parkeertarieven in 150+ gemeentes, de Wegenwacht en hulp bij schade. Maak kennis met de meest complete app voor mobiliteit van Nederland! De app is voor iedereen volledig beschikbaar.