Met de fiets naar het werk

Voor afstanden die grofweg korter zijn dan 7,5 kilometer, is de fiets een goed alternatief. Zeker als je bedenkt dat korte ritten met de auto relatief erg vervuilend zijn omdat de motor niet goed op temperatuur komt. En bijna de helft van alle autoritten valt binnen die 7,5 kilometer.

Met de fiets naar het werk

Meer dan twee miljoen mensen wonen binnen een afstand van 7,5 kilometer van hun werk. Toch komt slechts een kwart met de fiets. Het grootste deel (57 %) komt met de auto. Bespaar brandstof en geld door de fiets te pakken.

De ANWB maakt het je alvast gemakkelijk. Stel een handige fietsroute  samen! En de fiets kan uiteraard tegen schade en diefstal worden verzekerd bij de ANWB. Dan krijg je er (tijdelijk) meteen de fietsservice van de Wegenwacht bij. Dan word je 24 uur per dag geholpen.

ANWB Fietsverzekering

ANWB Pechhulp Fiets

Belastingvrij fietsen

Nog geen fiets? Je werkgever kan je een eind op weg helpen. Je kunt namelijk via de werkgever een fiets kopen die van het bruto maandsalaris wordt betaald. Je betaalt dus geen belasting en de bijtelling is nul komma nul. Kijk voor meer informatie over deze regeling op nationalefietsprojecten.nl. En omdat je die fiets toch hebt, kun je er gelijk de boodschappen mee doen. Bijkomend voordeel: fietsen is nog goed voor de gezondheid ook.