Deel je auto met een ander

Deel je auto met een ander

Staat jouw auto ook regelmatig stil? Deel ‘m met iemand anders en verdien er wat aan.

Meld je aan voor de proef

Deel je auto met een ander

Staat jouw auto ook vaak stil? Dat is jammer, want je vaste kosten lopen gewoon door. Als je jouw auto met iemand deelt, verdien je daar een deel van terug. Dat kan wel een paar honderd euro per maand zijn. Mooi meegenomen, toch? Doe mee aan de proef en maak kennis met autodelen.

*De gemiddelde verdiensten per maand zijn gebaseerd op vergelijkbare auto’s op het SnappCar platform o.b.v. Autodelen Standaard. Aan deze indicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Proef Autodelen: hoe werkt het?

De ANWB werkt voor deze proef samen met SnappCar, het grootste autodeelplatform van Nederland voor particulieren onderling. Via dit platform stel jij je auto beschikbaar voor anderen, vanaf je aanmelding voor de proef tot en met 31 december 2020. Je bepaalt zelf je dagprijs, je deelt je auto op de dagen die jou uitkomen en je kiest zelf met wie je deelt. Je hebt alles helemaal zelf in de hand. Vanzelfsprekend verifieert SnappCar de huurders en staat er bij SnappCar een Support Team klaar voor al je vragen. Omdat je eigen verzekering vaak geen dekking geeft bij het uitlenen of verhuren aan derden, ben je via SnappCar voor alle geboekte ritten automatisch goed verzekerd met de deelautoverzekering van SnappCar (Allianz).


Wat houdt meedoen in?

Om mee te kunnen doen ben je ANWB-lid. Je stelt je auto vanaf je aanmelding tot en met 31 december 2020 beschikbaar via het SnappCar platform. Van wat je daarmee verdient is gemiddeld zo’n 70% tot 80% voor jou, na aftrek van kosten voor het gebruik het platform, zoals verzekering, pechhulp en servicekosten. Tijdens de proef vragen we je om maandelijks een korte online vragenlijst in te vullen, zodat we van jouw ervaringen kunnen leren.

Wanneer je als deelnemer van de proef Autodelen je auto minimaal een keer deelt met een ander, ontvang je 5 euro korting te besteden in de ANWB webwinkel. We sturen je deze korting automatisch per mail toe nadat je de eerste keer je auto hebt gedeeld.

Twee mogelijkheden om je auto te delen 

Er zijn twee mogelijkheden. Bij de Autodelen Standaard optie overhandig je zelf de sleutel aan de gebruiker van jouw auto. Makkelijk je auto delen zonder dat je erbij hoeft te zijn? Dan is er de mogelijkheid om voor ‘keyless’ te kiezen. Er wordt een stukje technologie in je auto ingebouwd waardoor de gebruiker jouw auto, na acceptatie van het huurverzoek, met een app kan openen. Lees meer over Keyless Autodelen.

Aanmelden

Door je via deze knop aan te melden, doe je mee aan de proef Autodelen. SnappCar zal t.b.v. de proef persoonsgegevens uitwisselen met de ANWB voor het versturen van de online vragenlijst.

Meer informatie over de opties om je auto te delen

 • Zie met wie je je auto deelt en draag zelf de sleutel over
 • Verdien gemiddeld € 100,- per maand
 • Beheer alle aanvragen via de SnappCar app

 • Deel je auto zonder aanwezig te zijn
 • Gratis inbouw keyless apparatuur*
 • Als ANWB-lid de eerste 4 maanden gratis gebruik van keyless apparatuur**
 • Verdien gemiddeld € 350,- per maand
 • Beheer alle aanvragen via de SnappCar app

De inbouw van de keyless apparatuur is gratis bij inbouw door ProtectEffect te Amsterdam. Inbouw thuis kost eenmalig € 49,- (incl. eventuele toekomstige uitbouw). 

** Na deze periode betaal je € 39,95 per maand voor het gebruik van de keyless apparatuur.


Vragen over het delen van je auto?

Bekijk de top 5 van veelgestelde vragen.

Tot en met 31 augustus kun je jouw boeking gratis annuleren. Dit geldt ook binnen 24 uur voor aanvang van je boeking. We willen je zoveel mogelijk flexibiliteit geven om een boeking te kunnen annuleren wanneer je toch niet meer de weg op wil.

Verder vraagt SnappCar gebruikers en auto-eigenaren om voor en na elke rit in ieder geval deze contactpunten te desinfecteren (lees ook de informatie in het hygiëneprotocol hierover):

 • Sleutel
 • Stuur en richtingaanwijzers
 • Deurgreep (binnen- en buitenkant)
 • Versnellingspook
 • Dashboard (incl. dashboardkastje, knoppen van bijvoorbeeld het muzieksysteem etc.)
 • Autogordel voor en na het gebruik van de auto

Naast deze maatregelen verwacht SnappCar van auto-eigenaren om de auto vaker dan normaal aan een grondige schoonmaak te onderwerpen om de auto zo schoon en veilig mogelijk te houden. Denk aan het schoonmaken van alle oppervlakken waar veel contact mee wordt gemaakt.

Gedurende de proef Autodelen werkt de ANWB samen met SnappCar en maakt de ANWB gebruik van het bestaande SnappCar autodeelplatform voor particulieren. Als jij je bij de ANWB aanmeldt als deelnemer aan de proef Autodelen, dan kom je vervolgens terecht op het aanmeldformulier op snappcar.nl. Hier registreer je je om deel te kunnen nemen. Het gebruik maken van een deelauto of het aanbieden van je eigen auto vindt plaats op het SnappCar platform. Let op! Om deel te nemen aan de proef Autodelen en gebruik te maken van de voordelen, dien je je bij ANWB aan te melden voor de proef en niet direct via SnappCar.

Wanneer je deelneemt aan de proef Autodelen en je auto deelt met anderen, ben je goed verzekerd. SnappCar heeft een samenwerking met verzekeraar Allianz. Tijdens de huurperiode heb je door middel van de SnappCar verzekering een volledig casco dekking, waarmee je uitgebreid gedekt bent tegen schade, diefstal en vandalisme. Een schade ontstaan tijdens de boeking, zal worden behandeld door de schadebehandelaars van Allianz. Schade als gevolg van technische mankementen aan het voertuig, bijvoorbeeld als gevolg van (natuurlijke) slijtage, zijn niet gedekt. De deelautoverzekering staat los van je reguliere autoverzekering en wordt automatisch toegepast, door SnappCar, bij elke keer dat je je auto deelt via het SnappCar platform. Je hoeft er zelf dus niets extra voor te regelen.

Auto-eigenaren zijn volledig vrij om hun eigen prijs te bepalen op basis van type auto, de beschikbaarheid van auto's in de buurt en gebruikers van deelauto's in de buurt. Dit betekent dat het moeilijk is om precies te zeggen hoeveel je kan verdienen. Ook de door jou doorgegeven beschikbaarheid van je auto is hierop van invloed. Een inschatting is dat je, bij Autodelen Standaard, je auto gemiddeld twee keer per maand deelt. 

Als autodeler is je opbrengst ongeveer 70%-80% van de dagprijs. De opbrengst is de dagprijs minus de servicekosten (10%) en pechhulp-/verzekeringskosten (10%). Voor de servicekosten geldt een minimum van € 3,50 en voor de verzekeringsvergoeding € 4,50.

Auto-eigenaren zijn volledig vrij om hun eigen prijs te bepalen op basis van type auto, de beschikbaarheid van auto's in de buurt en gebruikers van deelauto's in de buurt. Dit betekent dat het moeilijk is om precies te zeggen hoeveel je kan verdienen. Ook de door jou doorgegeven beschikbaarheid van je auto is hierop van invloed. Een inschatting is dat je, bij Keyless Autodelen, je auto gemiddeld zes keer per maand deelt.

Als autodeler is je opbrengst ongeveer 70%-80% van de dagprijs. De opbrengst is de dagprijs minus de servicekosten (10%) en pechhulp-/verzekeringskosten (10%). Voor de servicekosten geldt een minimum van €3,50 en voor de verzekeringsvergoeding €4,50. Bij Keyless Autodelen betaal je tijdens de proef Autodelen daarnaast, na de eerste vier maanden, €39,95 per maand voor het gebruik van de keyless technologie.

Staat je vraag er niet tussen? Bekijk alle veelgestelde vragen met betrekking tot de proef van het delen van je auto.