Autodelen
5,- korting per rit

Autodelen

In Nederland staan 8 miljoen auto’s gemiddeld 23 uur per dag stil. Dat kan slimmer!

Doe mee

Zelf autodelen via de ANWB

De ANWB wil dat iedereen zo zorgeloos en prettig mogelijk kan reizen. Nu én in de toekomst. We kijken daarbij naar verschillende mobiliteitsvormen, zoals autodelen. Daarom werken we samen met autodeelplatform SnappCar zodat ANWB-leden voordelig kunnen autodelen.

Een auto van een ander gebruiken

Heb je geen eigen auto, of heb je juist een tweede auto nodig? Je kunt al vanaf € 25,- per dag een deelauto gebruiken. ANWB-leden krijgen ook nog eens € 5,- korting op elke geboekte rit! 

Meld je aan via onderstaande button en gebruik in 3 simpele stappen de auto van een ander.

 • Vul je postcode in en vind een auto bij jou in de buurt
 • Dien een huurverzoek in bij de auto-eigenaar
 • Nadat de auto-eigenaar accepteert, betaal je via iDeal of creditcard en haal je, afhankelijk van de auto, de sleutels op bij de eigenaar of open je de auto met de app.

Aanmelden als huurder

Je eigen auto delen

Staat jouw auto vaak stil? Dat is zonde want je vaste kosten lopen gewoon door. Als je jouw auto met iemand deelt, verdien je daar een deel van terug. Meld je aan via onderstaande button en ontvang als ANWB-lid elke keer dat je jouw auto deelt € 2,50 extra bovenop jouw verdiensten.

 • Je bepaalt zelf je dagprijs, de dagen waarop je je auto deelt en met wie
 • SnappCar verifieert de huurders
 • Voor alle geboekte ritten ben je automatisch goed verzekerd met de deelautoverzekering van SnappCar (Allianz)

Je kunt op twee manieren je autodelen. Met Autodelen Standaard overhandig je zelf de sleutel aan de gebruiker van jouw auto. Er is ook een mogelijkheid om voor Keyless autodelen* te kiezen. Er wordt dan een stukje technologie in je auto ingebouwd waardoor de gebruiker jouw auto, na acceptatie van het huurverzoek, met een app kan openen. Deze optie is beschikbaar vanaf € 9,95 per maand, voor het gebruik van de technologie. ANWB-leden krijgen de eerste twee maanden keyless gratis!

*Indien je van de keyless technologie gebruik wil maken, doe je dit in ieder geval voor een periode van zes maanden. Als je merkt dat het systeem toch niks voor jou is, kun je dit na deze periode gratis laten uitbouwen.

 • Zie met wie je je auto deelt en draag zelf de sleutel over
 • Verdien gemiddeld € 100,- per maand
 • Beheer alle aanvragen via de SnappCar app

 • Deel je auto zonder aanwezig te zijn
 • Gratis inbouw keyless apparatuur*
 • Verdien gemiddeld € 350,- per maand
 • Vanaf € 9,95 per maand, voor het gebruik van de keyless apparatuur
 • Beheer alle aanvragen via de SnappCar app

De inbouw van de keyless apparatuur is gratis bij inbouw door ProtectEffect te Amsterdam. Inbouw thuis kost eenmalig € 49,- (incl. eventuele toekomstige uitbouw). 

Aanmelden als verhuurder

Gemiddelde verdiensten

*De gemiddelde verdiensten per maand zijn gebaseerd op vergelijkbare auto’s op het SnappCar platform o.b.v. Autodelen Standaard. Aan deze indicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Alles goed geregeld

De auto is altijd extra allrisk verzekerd, ongeacht de verzekering die de eigenaar van de auto zelf heeft afgesloten. Uiteraard kun je rekenen op pechhulp. Wel is er voor huurders sprake van een eigen risico. Om veilig te kunnen autodelen, geldt er een hygiëneprotocol voor zowel gebruikers als auto-eigenaren. 

Bekijk de veelgestelde vragen.

Autodelen

Lees alles wat je wil weten over hoe Autodelen werkt, de prijzen, opbrengsten en andere vormen van Autodelen.