Ongevallen, schade en verzekering

Zorgen over schade aan je auto kunnen reden zijn voor twijfel over het uitlenen van je auto. Daarom geven we hier meer informatie over verzekeringen en ongevallen bij verhuur.

Gedurende de huurperiode wordt de autoverzekering van de verhuurder tijdelijk vervangen door een andere verzekeringspolis, zowel in binnen- als buitenland. Voor MyWheels, Snappcar en WeGo is dat Centraal Beheer Achmea.

Eigen risico van huurder

Bij schade geldt een eigen risico per gebeurtenis, die wordt door belast aan de huurder. In een aantal gevallen is je eigen risico af te kopen tot 0 euro. Als je bij MyWheels je eigen risico wilt afkopen van € 250,- naar € 0,- kost dat  € 3,50 per rit. Bij Snappcar kost het € 7,50 per dag als je je eigen risico van € 500,- naar € 0,- afkoopt.

Bekeuringen en boetes

En wat gebeurt er als de huurder een bekeuring krijgt? De huurovereenkomst is het bewijs dat jij zelf niet achter het stuur zat. Degene die jouw auto heeft geleend moet de boete altijd betalen. Bekijk vooraf wel altijd welke regels jouw aanbieder hanteert, dit kan altijd verschillen. De grote aanbieders garanderen dat je als eigenaar nooit voor de boete opdraait.

Houdt de huurder van jouw auto zich niet aan de door jou opgestelde regels zoals niet roken in de auto, geen huisdieren vervoeren of het afleveren van de auto met een volle benzinetank? Aanbieders hebben hier vaak een boeteclausule voor opgenomen in het contract. Schoonmaakkosten en brandstofkosten worden in dit soort gevallen vaak vergoed.