Autobelastingen: waar ligt de grens?

Het is niet de eerste keer dat de autobelastingen omhoog gaan. Waar ligt de grens? Is het autobelastingsysteem eerlijk? Kan het anders? Wij nodigen u uit om met ons mee te denken, zodat wij sterk staan in onze gesprekken met de overhed.

Dat gebeurt aan de hand van een aantal prikkelende, actuele vragen (multiple choice). Als u ze invult, ziet u direct hoe andere Nederlanders erover denken. Onder deze vragen vindt u een reactieformulier. Daarin kunt u uw persoonlijke mening toelichten. Doet u dat gerust! Hoe beter u ons informeert, hoe beter wij uw belangen kunnen behartigen.

Hieronder ziet u één van de vragen, hiernaast een overzicht van de actuele vragen waar u ook op kunt reageren.

Waaraan de overheid autobelastingen besteedt

Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat de overheid ruim 21 miljard euro aan autobelastingen ontvangt en acht miljard euro uitgeeft aan maatregelen die te maken hebben met verkeer en vervoer. De rest van de opbrengsten uit autobelastingen besteedt de overheid aan andere zaken, zoals sociale voorzieningen, veiligheid, de zorg, etc.

Vindt u het terecht om via autobelastingen mee te betalen aan bijvoorbeeld ziekenhuizen, scholen, politie en het begrotingstekort?

Geef hieronder uw reactie