Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Oorontsteking op reis

Klantverhalen op reis

In de serie 'Klantverhalen op reis' nemen we je mee in de ervaringen van onze klanten. We laten zien met welke problemen wij klanten in het buitenland helpen. Centraal onderwerp van deze case is een oorontsteking. Je leest hier wat dit precies inhoudt, hoe de ANWB Alarmcentrale je hierbij kan helpen en welke kosten je ANWB Reisverzekering vergoedt.

Klantverhaal

''Aan het eind van onze heerlijke vakantie in het zuiden van Portugal klaagde mijn jongste dochter over oorpijn. Ze liep al een paar dagen te snotteren en begon nu ook lichte verhoging te krijgen. Met een paracetamol werden haar klachten wel wat minder, maar het zat me toch niet helemaal lekker.

We zouden de volgende dag terug naar Nederland vliegen. Ik had wel eens gelezen dat je met een oorontsteking niet mag vliegen, maar wist niet precies hoe het zat en van het internet werd ik ook niet veel wijzer. Ik besloot de Alarmcentrale te bellen voor advies. Zij adviseerden mij om naar een arts in de buurt van ons hotel te gaan.

Daar werd snel duidelijk dat mijn dochter een middenoorontsteking had en dat de terugreis morgen niet door kon gaan. Dat was wel even slikken. Gelukkig dacht de Alarmcentrale met ons mee. Mijn man en oudste dochter vlogen met de oorspronkelijke vlucht naar Nederland. De Alarmcentrale regelde voor mijn jongste dochter en mij een nieuwe vlucht twee dagen later.''

Ongeveer 6% van de Alarmcentrale meldingen met een medische aard betreft een oorontsteking

Tips van de Alarmcentrale

Tip 1: Vraag een fit-to-fly verklaring

Tip 1: Vraag een fit-to-fly verklaring

Bezoek je tijdens je vliegvakantie een arts, vraag dan altijd aan de arts of deze een fit-to-fly verklaring kan afgeven. Indien de arts dat niet kan of wil, bel dan voor advies met de Alarmcentrale.
Tip 2: Wees alert op oorpijn

Tip 2: Wees alert op oorpijn

Wees na een verkoudheid of keelontsteking extra alert op oorpijn. Mogelijk heb je een middenoorontsteking, waarmee je niet kan vliegen. Vraag bij je accommodatie waar je naar een arts kan of bel de Alarmcentrale voor advies.
Tip 3: Drink voldoende

Tip 3: Drink voldoende

Heb je een oorontsteking, zorg dan dat je voldoende drinkt, paracetamol kan de pijn verlichten en hou het oor droog. Bezoek bij de verdenking op een middenoorontsteking tijdens een vliegvakantie altijd een arts.

Hoe kan de ANWB Alarmcentrale je helpen?

Hoe kan de ANWB Alarmcentrale je helpen?
  • Helpen bij het vinden van een arts of ziekenhuis om vast te stellen om welk type oorontsteking het gaat.
  • Regelen dat de medische kosten van het arts of ziekenhuis bezoek rechtstreeks aan de zorg- of reisverzekering gefactureerd worden, zodat je deze niet hoeft voor te schieten (mits de kosten boven de €250 euro zijn).
  • Het zoeken en boeken van een nieuwe vlucht in overleg met jou.
  • Advies geven en vragen beantwoorden die je door de ontstane situatie hebt.
  • Toelichten van welke dekkingen uit je ANWB Reisverzekering gebruik gemaakt kan worden in de specifieke situatie.

 

Welke kosten vergoedt mijn ANWB Reisverzekering

Welke kosten vergoedt mijn ANWB Reisverzekering?

Elke situatie is natuurlijk anders en de kosten verschillen per bestemming. Om je toch een beeld te geven van de uitgaven die hierbij komen kijken, hebben we aan de hand van het verhaal uit deze case de bedragen op een rij gezet.

KostenpostKosten*

Het consult bij de arts in Albufeira en de medicatie bij de apotheek**

€ 238

Twee extra hotel overnachtingen

€ 168

Twee tickets van Faro naar Amsterdam

€ 261

De taxi van het hotel naar de luchthaven in Faro

€ 57

De reiskosten van Schiphol naar huis

€ 19

De kosten van de hulpverlening door de Alarmcentrale

n.v.t.

 

De onderstaande bedragen zijn slechts een indicatie. De daadwerkelijke kosten zijn afhankelijk van factoren als tijd, datum en locatie.

** De kosten van het artsen bezoek en de medicatie worden in eerste instantie aangeboden bij de zorgverzekeraar. Deze biedt niet altijd voldoende dekking. Indien medische kosten dekking op de reisverzekering is afgesloten, dan worden de kosten volledig door de reisverzekering vergoedt.

Wist je dat...

je zorgverzekering het Nederlandse tarief hanteert? Medische kosten die je in het buitenland maakt, worden daarom soms niet of slechts deels vergoed. Met de aanvullende dekking 'Medische kosten' op je ANWB Reisverzekering ben je wel goed verzekerd.