Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Buikklachten op reis

Klantverhalen op reis

In de serie 'Klantverhalen op reis' nemen we je mee in de ervaringen van onze klanten. We laten zien met welke problemen wij klanten in het buitenland helpen. Centraal onderwerp van deze case is een gebroken been. Je leest hier wat dit precies inhoudt, hoe de ANWB Alarmcentrale je hierbij kan helpen en welke kosten je ANWB Reisverzekering vergoedt.

Klantverhaal

''Met mijn man en dochters van 2 en 7 jaar was ik op vakantie in Turkije. Een dag voor onze terugreis begon mijn dochter van 7 jaar te overgeven en kreeg ze ook diarree. Nadat dit een dag aangehouden had, meldden we ons bij de arts van het hotel.

De arts regelde direct een ambulance en opname in een kliniek waar hij connecties mee had. Mijn dochter kreeg een infuus en gelukkig ging het snel beter met haar. Ik nam contact op met de Alarmcentrale en zij regelden de garantstelling voor de kosten in het ziekenhuis. Hierdoor misten mijn dochter en ik wel onze terugreis naar Nederland.

Nadat duidelijk was dat de behandeling aansloeg, is mijn man met mijn andere dochter wel op onze oorspronkelijke vlucht naar huis gereisd. De Alarmcentrale heeft, nadat mijn dochter ontslagen was en de arts akkoord had gegeven voor de terugreis, voor mij en mijn dochter een nieuwe vlucht naar Nederland geregeld en een taxi naar huis.''

Ongeveer 6% van de Alarmcentrale meldingen met een medische aard betreft een maag-/darminfectie.

Tips van de Alarmcentrale

Tip 1: bel de Alarmcentrale

Tip 1: bel de Alarmcentrale

Bel altijd de ANWB Alarmcentrale voor advies en het betalen van medische kosten.
Tip 2: Let op bij privéziekenhuizen

Tip 2: Let op bij privéziekenhuizen

In toeristische gebieden in Turkije heb je vaak te maken met privéziekenhuizen. Neem hiervoor altijd direct contact op met de alarmcentrale voor advies en garantstelling van de kosten.
Tip 3: Zorg voor de juiste documenten

Tip 3: Zorg voor de juiste documenten

  • Vraag een arts of deze een fit-to-fly verklaring kan afgeven of bel voor advies met de Alarmcentrale.
  • Met een Europese Verzekeringskaart word je in veel ziekenhuizen snel geholpen.
  • Let op: in Turkije heb je een (TR 111) formulier nodig in staatsziekenhuizen en een garantie van de Alarmcentrale voor medische kosten in privé ziekenhuizen.

Hoe kan de ANWB Alarmcentrale je helpen?

Hoe kan de ANWB Alarmcentrale je helpen?

  • Helpen bij het vinden van een arts of ziekenhuis om een diagnose te kunnen stellen
  • Regelen dat de medische kosten van arts of ziekenhuisbezoek rechtstreeks aan de zorg- of reisverzekering gefactureerd worden, zodat je deze niet hoeft voor te schieten (mits de kosten boven de €250 euro zijn).
  • Advies geven over aanpassingen op de terugreis door een arts op basis van informatie over de diagnose en behandeling.
  • Het zoeken en boeken van een geschikte vlucht in overleg met de klant. De medische aanmeldingen bij de luchtvaartmaatschappij.
  • Geven van advies en beantwoorden van de vragen die je in deze situatie hebt.
  • Toelichten van welke dekkingen je gebruik kunt maken.

 

Welke kosten vergoedt mijn ANWB Reisverzekering

Welke kosten vergoedt mijn ANWB Reisverzekering?

Elke situatie is natuurlijk anders en de kosten verschillen per bestemming. Om je toch een beeld te geven van de uitgaven die hierbij komen kijken, hebben we aan de hand van het verhaal uit deze case de bedragen op een rij gezet.

KostenpostKosten*

Ziekenhuiskosten**

€ 1.126

Éen ticket voor (minderjarige) patiënt en begeleider

€ 200 - 1.200

De taxi van het hotel naar de luchthaven

€ 50

De taxi kosten van Schiphol naar huis

€ 70

De kosten van de hulpverlening door de Alarmcentrale

n.v.t.

 

De onderstaande bedragen zijn slechts een indicatie. De daadwerkelijke kosten zijn afhankelijk van factoren als tijd, datum en locatie.

** De kosten van het artsenbezoek en de medicatie worden in eerste instantie aangeboden bij de zorgverzekeraar. Deze biedt niet altijd voldoende dekking. Indien de dekking medische kosten op de reisverzekering is afgesloten, dan worden de kosten volledig door de reisverzekering vergoedt.

Wist je dat...

je zorgverzekering het Nederlandse tarief hanteert? Medische kosten die je in het buitenland maakt, worden daarom soms niet of slechts deels vergoed. Met de aanvullende dekking 'Medische kosten' op je ANWB Reisverzekering ben je wel goed verzekerd.