advertentie

Skitest 2014

ANWB partner in internationale skitest

Net als vorig jaar streek het hele testcircus dit jaar neer in het Italiaanse Sulden am Ortler in het Stelvio nationale park.  

skitest-2014-620-298.jpg

De nieuwste skitest is uit! Bekijk de resultaten van de skitest 2015.

Door de hoge en sneeuwzekere ligging zijn de omstandigheden voor onze test perfect. We zijn hier in april, maar ondanks de late datum blijft de sneeuw optimaal. Op een tijdstip dat de meesten de latten alweer hebben opgeborgen voor de zomer kan je hier nog fantastisch skiën. De testpiste ligt rond de 3000 m hoog en is elke dag weer super strak geprepareerd. Dit, gevoegd bij een strakblauwe hemel, maakt deze week tot een feestje.

De test is dit jaar wat vrijer en losser geworden. Niet meer alleen een wetenschappelijke opzet. We proberen uit te vinden welke ski nu het best bij welk type skiër past. In de uitslagen zie je alleen de top 10 van elke categorie. Dit zijn allen ski’s die we zonder bezwaar durven aanbevelen. De drie hoogst scorende ski’s krijgen de welbekende VIP notering (Very Important Product).
Afgelopen jaren toonde de skitest dat de verschillen tussen de ski’s steeds kleiner werden. Echt slechte ski’s zijn er niet meer, maar wel ski’s met een verschillend karakter. De vraag die we dit jaar hebben gesteld is dan ook: welke ski past er bij welke skiër?

Wie doen er mee?

Elke geïnteresseerde skifabrikant kan meedoen. Iedereen die ski’s produceert en zijn modellen wil laten testen is welkom. Er is geen inschrijfgeld, er zijn geen eisen qua productieaantallen waar men aan moet voldoen. Het zware werk werd door de testploeg gedaan. We waren dit jaar met ruim 90 skiërs van diverse pluimage. De ski’s worden altijd binnen hun eigen categorie met elkaar vergeleken. Pas als alle ski’s uit een bepaalde categorie getest zijn kan men met een volgende categorie beginnen.

Categorieën

In overleg met de ski-industrie hebben we de ski’s ingedeeld in zes categorieën, waarbij vier van de zes nog eens zijn opgesplitst in ’normale’ en Lady modellen. Klik op een categorie om naar uitslagen te gaan.
1. Allround + lady
2. Allmountain Free + lady
3. Allmountain Performance + lady
4. Sport performance + lady
5. Reuzenslalom
6. Slalom

De ski’s zijn beoordeeld op diverse criteria, deze zijn aangepast aan de categorie. Niet elk beoordelingscriterium weegt even zwaar mee in het eindoordeel. Dit loopt van 1 (x 1 in het eindoordeel ) tot 3 ( x3 in het eindoordeel). De maximaal bereikbare score in de individuele criteria is 15. We presenteren alleen het beste van het beste. Dat wil zeggen dat we in elke categorie de top tien laten zien. Ski’s die de top 10 niet halen komen niet aan bod. Omgekeerd wil dat zeggen dat alle ski’s die we presenteren tot de top in hun klasse behoren. In de tabellen kun je zien welke criteria voor jou van belang zijn en hoe de ski hierop scoort. De beste drie ski’s uit de groep krijgen het traditionele VIP predicaat (Very Important Product).

Een aantal ski's uit de skitest is verkrijgbaar bij Wim Jaquet Wintersport

Lady ski’s

Wat zijn de verschillen tussen een ‘normale’ ski en een specifieke Lady ski? Zijn die er eigenlijk of is de Lady ski gewoon een ski met een modieuzer printje en een liever kleurtje erop?

Lees meer over Lady ski's

Welke ski past bij mij?

Ga je een ski kopen, dan is een realistisch beeld van jezelf belangrijk om tot de juiste keuze te komen. Wat vind je leuk, wat kan je..? Wij hebben een stappenplan gemaakt om tot een juiste aankoop te komen.

Bekijk het stappenplan

advertentie

introblok-winter 280x150.jpg

Winterklaar

Van sneeuwlaarzen en softshell ski-jassen tot thermische onderkleding en ijskrabbers. Kijk voor diverse winterartikelen in onze themashop.   

Themashop Winter

Een selectie uit ons skivakantie aanbod

Al vanaf 269,-
afbeelding

Clubhotel Götzens - SkiKids

Oostenrijk

Clubhotel Götzens biedt een complete wintersportvakantie voor een zeer aantrekkelijke prijs voor het hele gezin. Een heerlijke vakantie in Tirol in Oostenrijk! skigebied Axamer...

Bekijk en boek

Eigen vervoer | Hotel | Halfpension

Al vanaf 759,-
afbeelding

U Skiet, de ANWB past op! Vakantiepark Kirchleitn (Grosswild) - SkiKids

Oostenrijk

Op wintersport in een knus en gezellig vakantiedorp, in het meest sneeuwzekere deel van Oostenrijk, Karinthië! zeer dichtbij gondel en piste appartementen in chalets ANWB-crèche...

Bekijk en boek

Eigen vervoer | Appartementencomplex | Halfpension

Andere leden bekeken ook

ANWB Skivakantie Top 10

Skivakantie Top 10

Laat je inspireren én verrassen door de ANWB Top 10! Je bent verzekerd van de beste deal. Vanaf  138,- p.p.

Naar de Top 10
wintersport-artikelen-200x150.jpg

Winter in de webshop

Bestel alles wat je nodig hebt voor de winter(sport) online in de ANWB-webwinkel.

Themashop Winter
Visa_maart_200x150.jpg

ANWB Visa Card

Overal makkelijk en veilig betalen. Nu het 1e jaar gratis, plus kans op een € 2.500 tanktegoed!

Vraag nú aan!
uitgelicht-jassen.jpg

Winterjassen

Tot 50% korting op warme winterjassen. Kies uit vele modellen en kleuren, op=op!

Bestel

Snel naar