advertentie

Skitest 2014

ANWB partner in internationale skitest

Net als vorig jaar streek het hele testcircus dit jaar neer in het Italiaanse Sulden am Ortler in het Stelvio nationale park.  

skitest-2014-620-298.jpg

Skitest 2016

De nieuwste skitest is uit! Bekijk de resultaten van de skitest 2016.

Magazine

De resultaten van de skitest worden ieder jaar gepubliceerd in de ANWB SKI special.

Door de hoge en sneeuwzekere ligging zijn de omstandigheden voor onze test perfect. We zijn hier in april, maar ondanks de late datum blijft de sneeuw optimaal. Op een tijdstip dat de meesten de latten alweer hebben opgeborgen voor de zomer kan je hier nog fantastisch skiën. De testpiste ligt rond de 3000 m hoog en is elke dag weer super strak geprepareerd. Dit, gevoegd bij een strakblauwe hemel, maakt deze week tot een feestje.

De test is dit jaar wat vrijer en losser geworden. Niet meer alleen een wetenschappelijke opzet. We proberen uit te vinden welke ski nu het best bij welk type skiër past. In de uitslagen zie je alleen de top 10 van elke categorie. Dit zijn allen ski’s die we zonder bezwaar durven aanbevelen. De drie hoogst scorende ski’s krijgen de welbekende VIP notering (Very Important Product).
Afgelopen jaren toonde de skitest dat de verschillen tussen de ski’s steeds kleiner werden. Echt slechte ski’s zijn er niet meer, maar wel ski’s met een verschillend karakter. De vraag die we dit jaar hebben gesteld is dan ook: welke ski past er bij welke skiër?

Wie doen er mee?

Elke geïnteresseerde skifabrikant kan meedoen. Iedereen die ski’s produceert en zijn modellen wil laten testen is welkom. Er is geen inschrijfgeld, er zijn geen eisen qua productieaantallen waar men aan moet voldoen. Het zware werk werd door de testploeg gedaan. We waren dit jaar met ruim 90 skiërs van diverse pluimage. De ski’s worden altijd binnen hun eigen categorie met elkaar vergeleken. Pas als alle ski’s uit een bepaalde categorie getest zijn kan men met een volgende categorie beginnen.

Categorieën

In overleg met de ski-industrie hebben we de ski’s ingedeeld in zes categorieën, waarbij vier van de zes nog eens zijn opgesplitst in ’normale’ en Lady modellen. Klik op een categorie om naar uitslagen te gaan.
1. Allround + lady
2. Allmountain Free + lady
3. Allmountain Performance + lady
4. Sport performance + lady
5. Reuzenslalom
6. Slalom

De ski’s zijn beoordeeld op diverse criteria, deze zijn aangepast aan de categorie. Niet elk beoordelingscriterium weegt even zwaar mee in het eindoordeel. Dit loopt van 1 (x 1 in het eindoordeel ) tot 3 ( x3 in het eindoordeel). De maximaal bereikbare score in de individuele criteria is 15. We presenteren alleen het beste van het beste. Dat wil zeggen dat we in elke categorie de top tien laten zien. Ski’s die de top 10 niet halen komen niet aan bod. Omgekeerd wil dat zeggen dat alle ski’s die we presenteren tot de top in hun klasse behoren. In de tabellen kun je zien welke criteria voor jou van belang zijn en hoe de ski hierop scoort. De beste drie ski’s uit de groep krijgen het traditionele VIP predicaat (Very Important Product).

Een aantal ski's uit de skitest is verkrijgbaar bij Wim Jaquet, Daka, Outdoor XL en Decathlon.

Lady ski’s

Wat zijn de verschillen tussen een ‘normale’ ski en een specifieke Lady ski? Zijn die er eigenlijk of is de Lady ski gewoon een ski met een modieuzer printje en een liever kleurtje erop?

Lees meer over Lady ski's

Welke ski past bij mij?

Ga je een ski kopen, dan is een realistisch beeld van jezelf belangrijk om tot de juiste keuze te komen. Wat vind je leuk, wat kan je..? Wij hebben een stappenplan gemaakt om tot een juiste aankoop te komen.

Bekijk het stappenplan

Zoek in 0 alle skivakanties

Reisperiode

Reisgezelschap

advertentie

Een selectie uit ons skivakantie aanbod

Andere leden bekeken ook

Auto in winterlandschap 200x150.jpg

Pechhulp op vakantie

Met Wegenwacht Europa Service gegarandeerd van de beste pechhulp. Laat stilstaan met pech je wintersport niet verpesten! Al voor  85,- per jaar

Bekijk de pakketten
lapland-1520.jpg

Weekaanbieding

Beleef een 8-daags uniek wintersprookje in Fins Lapland! Incl. retourvlucht, verblijf, 3 excursies en hoe langer lid, hoe meer voordeel! Vanaf  1495,- p.p.

Bekijk en boek
reischeque visa 1520x855.jpg

ANWB Visa Card

Overal makkelijk en veilig betalen. Nu het eerste jaar gratis én kans op een reischeque t.w.v. 4.500,-.

Lees meer
ADR-cross-sell.jpg

ANWB Reisverzekering

Verzekerd van hulp die nét een stap verder gaat met de Kortlopende of Doorlopende Reisverzekering. Bereken welke voor jou het voordeligste is.

Bereken je premie