advertentie

Wintersport sneeuwbericht

19-12-2014: Veel groene pistes

Van echt winterweer is de afgelopen tijd totaal geen sprake geweest. Ook op de wintersportplaatsen is het, net zoals bij ons in Nederland, relatief warm geweest. De luchtsoort die over de Alpen uitstroomt, komt van origine vanaf zee, waardoor er wolkenvelden worden aangevoerd. Een hogedrukgebied boven Zuidoost-Europa zorgt er echter voor dat significante neerslag uitblijft. Waar wat sneeuw valt, is dat geen dik sneeuwdek. Wel zien we geleidelijk een verandering op de weerkaarten, maar dit is vooral vanaf de kerstdagen pas duidelijk terug te zien. Er is dus zeker wel hoop voor de wintersportliefhebbers.

sneeuwbericht-620x298.jpg

Dichtbij huis (Ardennen/Sauerland/Eifel):

De sneeuwgrens in de gebieden dichtbij huis ligt rond 500 meter. Zo kunnen de hoogste toppen van de Ardennen, het Sauerland en de Eifel tijdelijk lichtjes wit kleuren. Echt significante neerslag blijft echter uit, er valt hooguit soms motsneeuw. Het weerbeeld is overwegend bewolkt en soms ietwat druilerig bij middagtemperaturen die na het weekend in de dalen oplopen tot zelfs 12 graden. Vanaf Kerst lijkt het weer wat kouder te worden, met dan wellicht wel enkele sneeuwbuien.

Overige middelgebergten (Harz/Beierse Woud/Tsjechië/Zwarte Woud en Vogezen/Jura)

In Tsjechië stroomt dit weekend koudere lucht binnen, waardoor de sneeuwgrens fors zakt. Daar valt dan ook regionaal 30 centimeter sneeuw. Na het weekend stijgt de sneeuwgrens echter snel.

Hoe verder we zuidwaarts kijken op de kaart van Europa, hoe hoger de sneeuwgrens komt te liggen. In de middelgebergten in Frankrijk en Duitsland is het dan ook somber gesteld. Net zoals in de Ardennen geldt hier, dat na kerst koudere lucht zijn opmars maakt.

Alpen

In de Alpen is het veelal bewolkt en soms valt een beetje neerslag. Dit weekend blijft de sneeuw boven een grens van 800 meter liggen. Veel meer dan 10-20 centimeter valt er echter niet. In de loop van maandag stroomt er vanuit het westen mildere lucht binnen en stijgen de temperaturen. Zo stijgt de sneeuwgrens tijdelijk naar zo’n 1500 meter. Daarbij wordt het weerbeeld wel fraaier wat betreft de zonneschijn en het blijft begin volgende week droog.

Pyreneeën

De Pyreneeën bevinden zich het dichtst bij het hogedrukgebied, waardoor het daar veelal droog is. De zon krijgt volop de ruimte. De sneeuw die er al ligt, blijft vanaf een hoogte van ongeveer 1500 meter liggen. De sneeuwgrens is vrij stabiel de komende dagen. Vanaf woensdag komt er koudere lucht binnenstromen en daalt de sneeuwgrens naar zo’n 1000 meter.

Boek je wintersportvakantie bij de ANWB

Het wintersportnieuws komt naar je toe

Blijf het hele seizoen op de hoogte van het laatste wintersportnieuws. Van september t/m maart 10x gratis in je mailbox.

Meld je aan voor de wintersportnieuwsbrief


Zoek in 0 alle skivakanties

Reisperiode

Reisgezelschap

introblok-winter 280x150.jpg

Winterklaar

Van sneeuwlaarzen en softshell ski-jassen tot thermische onderkleding en ijskrabbers. Kijk voor diverse winterartikelen in onze themashop.   

Themashop Winter

advertentie

Een selectie uit ons skivakantie aanbod

Al vanaf 269,-
afbeelding

Clubhotel Götzens - SkiKids

Oostenrijk

Clubhotel Götzens biedt een complete wintersportvakantie voor een zeer aantrekkelijke prijs voor het hele gezin. Een heerlijke vakantie in Tirol in Oostenrijk! skigebied Axamer...

Bekijk en boek

Eigen vervoer | Hotel | Halfpension

Al vanaf 759,-
afbeelding

U Skiet, de ANWB past op! Vakantiepark Kirchleitn (Grosswild) - SkiKids

Oostenrijk

Op wintersport in een knus en gezellig vakantiedorp, in het meest sneeuwzekere deel van Oostenrijk, Karinthië! zeer dichtbij gondel en piste appartementen in chalets ANWB-crèche...

Bekijk en boek

Eigen vervoer | Appartementencomplex | Halfpension

Al vanaf 239,-
afbeelding

Skiën met olympische klasse - ANWB Ski

Oostenrijk

U boekt dit gloednieuwe wintersporthotel op een toplocatie in Tirol in Oostenrijk exclusief in Nederland bij Pharos Reizen. Gemak, comfort en lekker skiën zijn hier de ingrediënten...

Bekijk en boek

Eigen vervoer | 4 dagen | Hotel | Volgens beschrijving

Al vanaf 309,-
afbeelding

4- of 5-d More Inclusive Kerstdagen in de sneeuw! - Sauerland Stern

Duitsland

Kerst in het Sauerland. Het Sauerland Stern hotel heeft tijdens de feestdagen een speciaal Kerstprogramma samengesteld. Samen met de vele faciliteiten die het hotel biedt...

Bekijk en boek

Eigen vervoer | 4 dagen | Hotel | volgens beschrijving

Andere leden bekeken ook

ANWB Skivakantie Top 10

Skivakantie Top 10

Laat je inspireren én verrassen door de ANWB Top 10! Je bent verzekerd van de beste deal. Vanaf  138,- p.p.

Naar de Top 10
wintersport-artikelen-200x150.jpg

Winter in de webshop

Bestel alles wat je nodig hebt voor de winter(sport) online in de ANWB-webwinkel.

Themashop Winter
MC150019-002-Visa_wintermaand_200x150px_V01.jpg

ANWB Visa Card

Betaal makkelijk en veilig je wintersport. Nu het eerste jaar gratis, plus € 25,- tegoed!

Vraag nú aan!
Portal_Ledenvoordeel_uitgelicht_Ledenvoordeelweken_200x150.jpg

Ledenvoordeelweken

Op naar de feestdagen! Bekijk snel onze speciale aanbiedingen om goed voorbereid de feestdagen tegemoet te gaan en profiteer.

Bekijk alle acties

Snel naar