advertentie

Wintersport sneeuwbericht

27-02-2015: Warmere zondag, volgende week kouder

Achter een storing, die in betekenis afnemend naar het oosten wegtrekt, passeert zaterdag een rug van hogedruk met in het algemeen prachtig wintersportweer. De zon komt er nog even goed door en de temperaturen zijn zeer geschikt voor een verblijf op de pistes. Vanaf zondag pakt de westcirculatie de draad weer op, gaat het harder waaien en komen nieuwe storingen in zicht. De storing, die zondag vanuit het westen binnentrekt, brengt tijdelijk warmere lucht met zich mee. In de dalen kan het dan ook regenen. Vanaf begin volgende week wordt het kouder en gaat het vaker sneeuwen.

sneeuwbericht-620x298.jpg

Dichtbij huis (Ardennen/Sauerland/Eifel):

Zaterdag brengt de passage van een rug van hogedruk droog weer met geregeld zonneschijn en in de skigebieden in bij voorbeeld het Sauerland goede wintersportomstandigheden. Zondag passeert een volgende storing die warmere lucht met zich meebrengt. Tot op de hoogste toppen gaat het dan een tijdje regenen en de vraag is hoe goed de pistes deze regenepisode doorstaan. Vanaf maandag wordt de aangevoerde lucht weer duidelijk kouder en gaan de temperaturen flink omlaag. De buien, die zeker tot en met donderdag in het weerbeeld voorkomen, zullen de sneeuwvoorraad dan ook weer aanvullen. Ook de hogere delen van de Ardennen en de Eifel kunnen vanaf maandag nieuwe sneeuw verwachten.

Overige middelgebergten (Harz/Beierse Woud/Tsjechië/Zwarte Woud en Vogezen/Jura)

Zaterdag is in het zuiden van Duitsland een verregaand droge dag met geregeld zonneschijn, verder naar het oosten in bij voorbeeld Tsjechië kan nog een klein beetje sneeuw vallen. Zondag en maandag passeert vanuit het westen een nieuwe storing die tijdelijk ook zachtere lucht met zich meebrengt. Onder 1500 meter gaat het dan een tijdje regenen, daarboven valt de neerslag vooral als sneeuw. Vanaf maandag keert de koude lucht terug. Het blijft dan nog een tijdlang wisselvallig. Nieuwe neerslag zal tot in de dalen voornamelijk in de vorm van sneeuw vallen en de voorraden opnieuw aanvullen. Het is dan te hopen dat de timing van de diverse storingen zo is dat er overdag ook nog af en toe ruimte is voor betere momenten en een beetje zonneschijn.

Alpen

Nu de sneeuwcondities prima zijn, is het voor de mensen die naar het Alpengebied afreizen om te wintersporten natuurlijk vooral hopen op mooi weer. Zaterdag ziet het er wat dit betreft op de meeste plaatsen goed uit. Een rug van hogedruk passeert vanuit het westen en zorgt ervoor dat het droog blijft en dat de zon er even goed doorkomt. Zondag en maandag passeert een volgende storing vanuit het westen, met tijdelijk ook warmere lucht. Beneden 1500 meter gaat het dan een poosje regenen, in de hogere delen valt voornamelijk sneeuw. Vanaf maandag keert de koude lucht overal weer terug. Het blijft daarbij wisselvallig met vooral aan de noordkant van de Alpen geregeld sneeuw. Het beste weer treffen we dan aan de zuidkant aan. Voor het betere weer aan de noordkant moeten wintersporters het van de rustigere momenten tussen de storingen door hebben.

Pyreneeën

Zaterdag is een droge dag met wolkenvelden, maar af en toe ook zon en een langzaam stijgend nulgradenniveau. Zondag komt veel zachtere lucht vanuit het westen de Pyreneeën binnen, met bewolking en een beetje regen of motregen. Vanaf maandag komt de koudere lucht er toch weer achteraan en wordt met name aan de noordzijde van de hoofdketen boven 1000-1200 meter opnieuw veel sneeuw verwacht. Later volgende week kan een Nordstau op gang komen, al is dat nog niet helemaal zeker. Als dit inderdaad zo is, zit er veel verse sneeuw in de pijplijn, bovenop de indrukwekkende laag die in de Pyreneeën toch al voor handen is.

Boek je wintersportvakantie bij de ANWB

Het wintersportnieuws komt naar je toe

Blijf het hele seizoen op de hoogte van het laatste wintersportnieuws. Van september t/m maart 10x gratis in je mailbox.

Meld je aan voor de wintersportnieuwsbrief


Zoek in 0 alle skivakanties

Reisperiode

Reisgezelschap

introblok-winter 280x150.jpg

Winterklaar

Van sneeuwlaarzen en softshell ski-jassen tot thermische onderkleding en ijskrabbers. Kijk voor diverse winterartikelen in onze themashop.   

Themashop Winter

advertentie

Een selectie uit ons skivakantie aanbod

Al vanaf 269,-
afbeelding

Clubhotel Götzens - SkiKids

Oostenrijk

Clubhotel Götzens biedt een complete wintersportvakantie voor een zeer aantrekkelijke prijs voor het hele gezin. Een heerlijke vakantie in Tirol in Oostenrijk! skigebied Axamer...

Bekijk en boek

Eigen vervoer | Hotel | Halfpension

Al vanaf 759,-
afbeelding

U Skiet, de ANWB past op! Vakantiepark Kirchleitn (Grosswild) - SkiKids

Oostenrijk

Op wintersport in een knus en gezellig vakantiedorp, in het meest sneeuwzekere deel van Oostenrijk, Karinthië! zeer dichtbij gondel en piste appartementen in chalets ANWB-crèche...

Bekijk en boek

Eigen vervoer | Appartementencomplex | Halfpension

Al vanaf 239,-
afbeelding

Skiën met olympische klasse - ANWB Ski

Oostenrijk

U boekt dit gloednieuwe wintersporthotel op een toplocatie in Tirol in Oostenrijk exclusief in Nederland bij Pharos Reizen. Gemak, comfort en lekker skiën zijn hier de ingrediënten...

Bekijk en boek

Eigen vervoer | 4 dagen | Hotel | Volgens beschrijving

Andere leden bekeken ook

ANWB Skivakantie Top 10

Skivakantie Top 10

Laat je inspireren én verrassen door de ANWB Top 10! Je bent verzekerd van de beste deal. Vanaf  138,- p.p.

Naar de Top 10
wintersport-artikelen-200x150.jpg

Winter in de webshop

Bestel alles wat je nodig hebt voor de winter(sport) online in de ANWB-webwinkel.

Themashop Winter
Rome Visa Card 200x150.jpg

ANWB Visa Card

Betaal makkelijk en veilig je vakantie. Nu het 1e jaar gratis, plus kans op een reis naar Rome!

Vraag nú aan!
KL141277-002 Ledenvoordeelweken 200x150_gezininauto.jpg

Winterse voordelen

Trek eropuit en geniet van sneeuw en ijs, in Nederland of in het buitenland. Profiteer van veel winters voordeel!

Bekijk alle acties

Snel naar