advertentie

Wintersport sneeuwbericht

27-03-2015: Verse sneeuw in de Alpen

Hoewel het skiseizoen op de plekken dicht bij huis steeds meer op zijn einde loopt en ook veel pistes in de middelgebergten het voor gezien houden, kan in de Alpen en de Pyreneeën nog volop gewintersport worden. Vooral boven 1600 meter ligt daar nog ruim voldoende sneeuw en er komt de komende dagen nog het één en ander bij. Onder die 1600 meter wordt het geleidelijk weer iets groener, al zijn ook daar de verschillen van plek tot plek erg groot.

sneeuwbericht-620x298.jpg

Dichtbij huis (Ardennen/Sauerland/Eifel):

In de Ardennen en de Eifel is het skiseizoen voorbij, maar in het Sauerland en de Harz zijn er nog wel wat mogelijkheden. Toch wordt de sneeuwkwaliteit ook daar nu snel minder, door zachtere lucht die daar in het weekend arriveert. De sneeuwgrens stijgt dan tot boven 1500 meter. De dooi zet er dan goed in en de neerslag die er valt, komt vooral nog in de vorm van regen omlaag. De nog aanwezige sneeuw wordt dan steeds papperiger, dus ook hier lijkt het einde van het wintersportseizoen dus in zicht te zijn.

Overige middelgebergten (Harz/Beierse Woud/Tsjechië/Zwarte Woud en Vogezen/Jura)

Ook de middelgebergten in Europa krijgen de komende dagen te maken met de aanvoer van zachte lucht. Tsjechië zit zaterdag nog wel in de iets koudere lucht, maar dan valt er vrijwel geen neerslag en vanaf zondag zet ook daar uiteindelijk de dooi in. De sneeuwgrens stijgt er dan tot tussen 1600 en 2000 meter, net als in het zuiden van Duitsland, de Jura en de Vogezen. Het is er overal overwegend bewolkt en er vallen regenbuien. In de loop van maandag krijgt het Reuzengebergte in het noorden van Tsjechië nog wel te maken met een vleugje koudere lucht en soms wat zonneschijn, maar dat is slechts van korte duur.

Alpen

De Alpen kunnen zich de komende dagen wel weer opmaken voor verse sneeuw. Vanuit het westen trekken er namelijk geregeld storingen over het gebergte, waarna boven 1600 meter op veel plaatsen weer verse sneeuw valt. Zaterdag valt regionaal lichte sneeuw, maar vooral zondag kunnen sommige gebieden aan met name de noordzijde van het Alpenmassief rekenen op weer 20 tot 40 centimeter verse sneeuw. Ook na het weekend blijven er regelmatig sneeuwbrengers overtrekken en vooral de Zwitserse Alpen en de omgeving van Tirol krijgen dan weer een verse laag toegediend. In het oosten van Oostenrijk blijft het relatief droog en daar is het ook iets minder koud.

Pyreneeën

In de Pyreneeën zijn de wintersportcondities nog veelal uitstekend, al valt er de komende dagen nauwelijks verse sneeuw bij. Aan de zuidzijde van het gebergte is het zonnig en droog, met in de dalen op sommige dagen zelfs middagtemperaturen tot rond 15 graden. De noordzijde is iets minder warm en daar trekken af en toe buien langs, die boven 1800 meter ook nog een vlokje sneeuw los kunnen laten, maar veel valt er niet.

Boek je wintersportvakantie bij de ANWB

Het wintersportnieuws komt naar je toe

Blijf het hele seizoen op de hoogte van het laatste wintersportnieuws. Van september t/m maart 10x gratis in je mailbox.

Meld je aan voor de wintersportnieuwsbrief


advertentie

introblok-winter 280x150.jpg

Winterklaar

Van sneeuwlaarzen en softshell ski-jassen tot thermische onderkleding en ijskrabbers. Kijk voor diverse winterartikelen in onze themashop.   

Themashop Winter

Een selectie uit ons skivakantie aanbod

Al vanaf 269,-
afbeelding

Clubhotel Götzens - SkiKids

Oostenrijk

Clubhotel Götzens biedt een complete wintersportvakantie voor een zeer aantrekkelijke prijs voor het hele gezin. Een heerlijke vakantie in Tirol in Oostenrijk! skigebied Axamer...

Bekijk en boek

Eigen vervoer | Hotel | Halfpension

Al vanaf 759,-
afbeelding

U Skiet, de ANWB past op! Vakantiepark Kirchleitn (Grosswild) - SkiKids

Oostenrijk

Op wintersport in een knus en gezellig vakantiedorp, in het meest sneeuwzekere deel van Oostenrijk, Karinthië! zeer dichtbij gondel en piste appartementen in chalets ANWB-crèche...

Bekijk en boek

Eigen vervoer | Appartementencomplex | Halfpension

Andere leden bekeken ook

ANWB Skivakantie Top 10

Skivakantie Top 10

Laat je inspireren én verrassen door de ANWB Top 10! Je bent verzekerd van de beste deal. Vanaf  138,- p.p.

Naar de Top 10
wintersport-artikelen-200x150.jpg

Winter in de webshop

Bestel alles wat je nodig hebt voor de winter(sport) online in de ANWB-webwinkel.

Themashop Winter
Visa_maart_200x150.jpg

ANWB Visa Card

Overal makkelijk en veilig betalen. Nu het 1e jaar gratis, plus kans op een € 2.500 tanktegoed!

Vraag nú aan!
uitgelicht-jassen.jpg

Winterjassen

Tot 50% korting op warme winterjassen. Kies uit vele modellen en kleuren, op=op!

Bestel

Snel naar