advertentie

Wintersport sneeuwbericht

30-03-2015: Onstuimig met veel sneeuw

De aanloop naar het paasweekeinde verloopt onstuimig. Vooral tijdens passage van storingen kan het flink waaien. Aan de west- en noordkant van de Alpen valt dagelijks sneeuw, zodat er deze week op sommige plaatsen meer dan een meter verse sneeuw bijkomt. Aan de zuidkant van de Alpen blijft het zo goed als droog, is het vrij zonnig en zacht door föhnwinden. Tijdens de Paasdagen draait de stroming van west naar noord en wordt het kouder met flinke vorst in de nacht. 

sneeuwbericht-620x298.jpg

Dichtbij huis (Ardennen/Sauerland/Eifel):

Herfstachtig weer in de Ardennen en de Eifel met vrij veel buien en veel wind.  Vanaf woensdag is de lucht zo koud dat er af en toe wat hagel of sneeuw valt. In de Ardennen niet genoeg voor de pistes, in de Eifel valt 5 cm. In het Sauerland en in de Harz valt meer, lokaal meer 20 cm en is skiën tijdens Pasen mogelijk. Overigens is het dan wel koud met vorst in de nacht en overdag slechts 3 of 4 graden.

Overige middelgebergten (Harz/Beierse Woud/Tsjechië/Zwarte Woud en Vogezen/Jura)

Ook de middelgebergten in Europa krijgen de komende dagen te maken met onstuimige weersomstandigheden. Vooral in Tsjechië valt flink wat sneeuw en is het kouder dan in de Duitse en Franse skigebieden. Lokaal valt er deze week een halve meter en kan er tijdens de Paasdagen volop geskied worden. Ook in Thuringen en Beieren valt de komende week sneeuw van betekenis. De Franse skigebieden in de Jura en de Vogezen valt veel minder, lokaal 5 cm.

Alpen

De Alpen krijgen tegen het eind van het wintersportseizoen op de valreep veel verse sneeuw. Vanuit het westen of noordwesten trekken er namelijk geregeld storingen over het gebergte. De sneeuwvalgrens ligt de komende dagen tussen de 1000 en 2000 meter. Woensdag en tijdens het Paasweekeinde wordt het kouder en daalt de vorstgrens tot in de dalen. Dagelijks valt er vooral aan de west- en noordkant van de Alpen sneeuw, vooral in de Franse, Zwitserse Alpen en in Tirol. Bij elkaar wordt tot aan de paasdagen lokaal meer dan een meter verse sneeuw verwacht en stijgt het lawinegevaar. Aan de zuidkant van de Alpen valt vrijwel geen sneeuw, is het vrij zonnig en kan het kwik door föhnwinden af en toe tot boven de 15 graden oplopen.  

Pyreneeën

Wintersport is nog steeds mogelijk in de Pyreneeën, al valt er deze week nauwelijks verse sneeuw bij. Aan de zuidzijde van het gebergte is het zonnig en droog, met in de dalen op sommige dagen zelfs middagtemperaturen tot rond 20 graden. Als er sneeuw valt, is dat aan de noordzijde, tot aan de paasdagen lokaal 5 cm. De vorstgrens gaat tijdens de paasdagen omlaag van 2000 naar 1000 meter.

Boek je wintersportvakantie bij de ANWB

Het wintersportnieuws komt naar je toe

Blijf het hele seizoen op de hoogte van het laatste wintersportnieuws. Van september t/m maart 10x gratis in je mailbox.

Meld je aan voor de wintersportnieuwsbrief


Zoek in 0 alle skivakanties

Reisperiode

Reisgezelschap

introblok-winter 280x150.jpg

Winterklaar

Van sneeuwlaarzen en softshell ski-jassen tot thermische onderkleding en ijskrabbers. Kijk voor diverse winterartikelen in onze themashop.   

Themashop Winter

advertentie

Een selectie uit ons skivakantie aanbod

Andere leden bekeken ook

wegenwacht_europa_200x150.jpg

Pechhulp op vakantie

Met Wegenwacht Europa Service gegarandeerd van de beste pechhulp. Tot eind van dit jaar gratis, betaal alleen voor 2016!

Bekijk de aanbieding
Reisaanbod-200x150.jpg

Nieuw reisaanbod 2016

Nu te boeken: de nieuwe ANWB reizen voor 2016. Mét ANWB-ledenvoordeel en Trouwe-Ledenvoordeel.

Bekijk nu
MC150912-001 Campagne VISA_nov_intern_200x150.jpg

ANWB Visa Card

Shoppen voor de feestmaand doe je veilig en makkelijk met de ANWB Visa Card. Nu 1e jaar gratis. Én nu met  20,- tegoed

Vraag nú aan!
reisverzekering-cross-najaar-2015.jpg

ANWB Reisverzekering

Beste uit de test consumentenbond: Doorlopende Reisverzekering. Bereken welke reisverzekering voor u voordeliger is. Leden  5% Korting

Bereken uw premie