advertentie

Wintersport sneeuwbericht

02-03-2015: Geregeld sneeuw, maar later in de week meer zon

Deze week valt iedere wel wat sneeuw, op de ene plaats meer dan op de andere. De sneeuw valt tot in de meest dalen en blijft ook daar liggen. De eerste dagen van de week verlopen met vrij veel wolken, maar op de hogere pistes schijnt wel vaker de zon. In de loop van de week wordt het onder invloed van een hogedrukgebied overal droger en zonniger.  

sneeuwbericht-620x298.jpg

Dichtbij huis (Ardennen/Sauerland/Eifel):

De aangevoerde lucht is deze week weer duidelijk kouder waardoor de temperaturen flink omlaag gaan. De buien, die zeker tot en met donderdag in het weerbeeld voorkomen, zullen de sneeuwvoorraad dan ook weer aanvullen in de hogere delen van de Ardennen, het Sauerland en de Eifel. Later in de week wordt het droger en schijnt de zon geregeld

Overige middelgebergten (Harz/Beierse Woud/Tsjechië/Zwarte Woud en Vogezen/Jura)

Na een zacht intermezzo in het afgelopen weekeinde keert de koude lucht deze week terug. Het blijft dan nog een tijdlang wisselvallig.  De talrijke buien leveren tot in de dalen van de Vogezen, de Jura, de Harz en het Zwarte Woud voornamelijk sneeuw op. Ook in het Beierse Woud en in Tsjechië zal de sneeuwvoorraad weer worden aangevuld. Tussen de buien door schijnt ook geregeld de zon, die later in de week nog meer ruimte krijgt.

Alpen

Nu de sneeuwcondities prima zijn, is het voor de mensen die naar het Alpengebied afreizen om te wintersporten natuurlijk vooral hopen op mooi weer. De eerste dagen van deze week is de zon het meeste te zien aan de zuidkant van het Alpenmassief. Vanuit het noorden trekken telkens storingen de bergen in en leveren iedere dag wel weer verse sneeuw op aan de noordzijde. Later in de week wordt het minder wisselvallig en stijgt de luchtdruk. Hierdoor wordt het rustiger met op de meeste pistes geregeld zonneschijn, maar ook kans op mist in de dalen.

Pyreneeën

In de Pyreneeën ligt inmiddels een indrukwekkende laag sneeuw. Na een droge start van de week kunnen de Pyreneeën woensdag en donderdag weer een lading sneeuw verwachten die tot in de meeste dalen blijft liggen. Later in de week wordt het ook hier zonniger en blijft het droog.

Boek je wintersportvakantie bij de ANWB

Het wintersportnieuws komt naar je toe

Blijf het hele seizoen op de hoogte van het laatste wintersportnieuws. Van september t/m maart 10x gratis in je mailbox.

Meld je aan voor de wintersportnieuwsbrief


Zoek in 0 alle skivakanties

Reisperiode

Reisgezelschap

introblok-winter 280x150.jpg

Winterklaar

Van sneeuwlaarzen en softshell ski-jassen tot thermische onderkleding en ijskrabbers. Kijk voor diverse winterartikelen in onze themashop.   

Themashop Winter

advertentie

Een selectie uit ons skivakantie aanbod

Al vanaf 269,-
afbeelding

Clubhotel Götzens - SkiKids

Oostenrijk

Clubhotel Götzens biedt een complete wintersportvakantie voor een zeer aantrekkelijke prijs voor het hele gezin. Een heerlijke vakantie in Tirol in Oostenrijk! skigebied Axamer...

Bekijk en boek

Eigen vervoer | Hotel | Halfpension

Al vanaf 759,-
afbeelding

U Skiet, de ANWB past op! Vakantiepark Kirchleitn (Grosswild) - SkiKids

Oostenrijk

Op wintersport in een knus en gezellig vakantiedorp, in het meest sneeuwzekere deel van Oostenrijk, Karinthië! zeer dichtbij gondel en piste appartementen in chalets ANWB-crèche...

Bekijk en boek

Eigen vervoer | Appartementencomplex | Halfpension

Al vanaf 239,-
afbeelding

Skiën met olympische klasse - ANWB Ski

Oostenrijk

U boekt dit gloednieuwe wintersporthotel op een toplocatie in Tirol in Oostenrijk exclusief in Nederland bij Pharos Reizen. Gemak, comfort en lekker skiën zijn hier de ingrediënten...

Bekijk en boek

Eigen vervoer | 4 dagen | Hotel | Volgens beschrijving

Andere leden bekeken ook

ANWB Skivakantie Top 10

Skivakantie Top 10

Laat je inspireren én verrassen door de ANWB Top 10! Je bent verzekerd van de beste deal. Vanaf  138,- p.p.

Naar de Top 10
wintersport-artikelen-200x150.jpg

Winter in de webshop

Bestel alles wat je nodig hebt voor de winter(sport) online in de ANWB-webwinkel.

Themashop Winter
Visa_maart_200x150.jpg

ANWB Visa Card

Overal makkelijk en veilig betalen. Nu het 1e jaar gratis, plus kans op een € 2.500 tanktegoed!

Vraag nú aan!
KL141277-002 Ledenvoordeelweken 200x150_gezininauto.jpg

Winterse voordelen

Trek eropuit en geniet van sneeuw en ijs, in Nederland of in het buitenland. Profiteer van veel winters voordeel!

Bekijk alle acties

Snel naar