Wegenwachten kikkeren zieke kinderen op

- Twee wegenwachten waren afgelopen zaterdag bij de Super Opkikkerdag in vakantiepark De Eemhof in Zeewolde. Niet om pechhulp te verlenen, maar om zieke kinderen en hun familie eventjes alle ellende te doen vergeten.

Wegenwacht bij de OpkikkerdagDe hele dag stond in het teken van leuke dingen doen. Bij de wegenwachten Dennis Hezeman en Marco Schouten leerden de kinderen verschillende werkzaamheden die bij pechhulp horen, dus onder andere hoe je bij een auto een wiel verwisselt en hoe je een lampje vervangt.

Multifunctioneel voertuig

Voor de gelegenheid was ook een multifunctioneel voertuig aanwezig. “Ik had mijn privéauto aan de auto gekoppeld en nam de kinderen mee voor een ritje”, vertelt Dennis Hezeman. “Het is prachtig om te zien hoe ze genieten. De ANWB deed dit jaar voor de derde keer mee, maar voor mij en Marco was het de eerste keer."

Wegenwacht bij de OpkkikerdagSpeldje

Als bedankje kregen de wegenwachten na afloop een speldje van een kikkertje. Dennis: "Marco en ik hebben al tegen elkaar gezegd dat we hier een blouse vol van willen. Voor ons was het super om hierbij te mogen zijn en volgende keer doen we zo weer mee!”

Speciaal voor jou geselecteerd

Help kinderen zonder fiets

Help kinderen zonder fiets

Ieder kind heeft recht op een veilige fiets. Doneer je gebruikte fiets of word vrijwilliger.

Doneer een fiets
Tips om veilig te fietsen

Is jouw fiets goed verlicht?

Zonder fietsverlichting en reflectoren ziet een auto je pas op 10 meter afstand.

Bekijk de tips
Dames- of heren waxlook jassen

Dames- of heren waxlook jassen

Waterafstotende en winddichte waxlook dames- en herenjassen. Diverse kleuren en modellen. Nu  30,- korting

Bestel
De nachtfietser

De Nachtfietser

Dit jaar krijgt de Lichtbrigade versterking. In oktober fietst hij in de nachtelijke uurtjes heel Nederland rond en overal waar hij komt zet hij het licht aan!

Meer info

Snel naar