Pech onderweg of langs de weg. Wat nu?

De ANWB Alarmcentrale staat 24/7 voor u klaar

Gemiddeld hebben we zo'n 3.000 pechmeldingen met autopech per dag op de Alarmcentrale. Dat zijn er 1,2 miljoen per jaar. Daardoor weten als geen ander hoe we u zo snel mogelijk weer op weg kunnen helpen.

De pech kan bij ons op de volgende manieren binnenkomen:

Tips voor uw veiligheid bij pech

  • Zet uw auto altijd zo ver mogelijk naar rechts, liefst in de berm.
  • Draai de wielen naar rechts.
  • Zet de alarmlichten aan.
  • Laat alle inzittenden aan de rechterzijde uitstappen.
  • Blijf achter de vangrail of in de berm wachten op de Wegenwacht.
  • Steek nooit de snelweg over, dat is levensgevaarlijk!

Uw locatie

De telefoniste vraagt wat er aan de hand is en de plaats waar u staat. Als u via de app contact opneemt, kunt u uw locatie meesturen. Verder wordt merk, type, kleur en kenteken van het voertuig, uw naam en lidmaatschapsnummer gevraagd.

U krijgt direct te horen hoe snel de wegenwacht bij u is om pechhulp te verlenen. Als u ergens naar binnengaat, belt de wegenwacht u als hij in de buurt is.

Het kan ook voorkomen dat de melding geen pechgeval betreft, maar bijvoorbeeld een ongeval of een gevaarlijke situatie. De telefoniste is hierop ingesteld en weet precies wie zij dan moet inschakelen.

De wegenwacht komt er aan

De pechmelding komt automatisch bij de planner in de Alarmcentrale terecht. Hij kijkt welke wegenwacht de klus het beste kan klaren. De plaats en beschikbaarheid van alle wegenwachten in het gebied dat de Alarmcentrale bestrijkt, zijn bij de planner bekend.

Hiervoor heeft de Alarmcentrale de modernste communicatie-apparatuur tot zijn beschikking. Met behulp van deze apparatuur kan de wegenwacht in zijn auto op een schermpje zien waar hij naartoe moet. Voor ingewikkelde gevallen of voor gewone gesprekken kan hij ook altijd nog de mobiele telefoon gebruiken.

We helpen u op weg

Als de wegenwacht de klus heeft afgerond, geeft hij dat door aan de planner, zodat die weet dat er weer een wegenwacht vrij is voor een andere klus.

Als uw auto niet ter plekke gerepareerd kan worden, zorgt de centralist op de Alarmcentrale ervoor dat de auto wordt weggesleept. Veel van onze voertuigen kunnen auto's direct wegslepen. U en de gestrande inzittenden worden naar de plaats van bestemming gebracht.

Maakt u gebruik van de Vervangende Auto Service Nederland, dan regelt de centralist meteen vervangend vervoer. Bij pechhulp Europa wordt een partner ingeschakeld.

Meer informatie over de ANWB Alarmcentrale