advertentie

Wandelen met de hond

Lekker er op uit met jouw trouwe viervoeter. Voor jou een heerlijke wandeling en ook jouw hond dartelt vrolijk om jou heen. Maar waar ga je wandelen? Mag jouw hond wel los lopen?

wandelen-met-de-hond---sneeuw-3.jpg

Om je op weg te helpen en inspiratie te geven heeft de ANWB een nieuwe speciale gidsen met allerlei interessante weetjes en tips, leuke wandelingen en losloopgebieden per provincie voor jouw hond. In de laatste uitgave vind je zelfs 85 plekken voor waterpret, dus lekker afkoelen in het water!

Klik hier voor het boek Wandelen met de hond

Hondenlosloopgebieden

Natuurlijk is het heerlijk om jouw hond los te laten rennen, maar er zijn wel een aantal dingen waar je dan op moet letten. We hebben alles even op een rijtje gezet. Meer informatie over hondenlosloopgebieden.  

Opruimplicht voor hondenpoep

Wie met een hond loopt is verplicht om poepzakjes of andere opruimmiddelen bij zich te hebben. Geen fijn klusje, maar zeer hinderlijk wanneer dit niet gebeurd. Meer informatie over het vergelijken van de opruimmiddelen.

Verboden voor honden

Honden mogen alleen los lopen op plaatsen waar dit is aangegeven of buiten de bebouwde kom. Vooral op kinderspeelplaatsen is het loslaten van honden verboden. Deze regel is ingesteld in het belang van de openbare veiligheid. Want honden die niet zijn aangelijnd, kunnen een risico vormen voor de (verkeers)veiligheid.
Vaak zijn de verboden plaatsen te herkennen aan een rood bord met vanzelfsprekende teksten als "Verboden voor honden".

 

Reacties

1 reactie

Score: 0

Mabbel90

20:27 | 25-6-2015

... en voor wie nog op zoek is naar een leuk vakantiehuisje waar honden zeer welkom zijn:<br/> <a href="http://www.ferienhaus-mit-hunden.de" rel='nofollow'>http://www.ferienhaus-mit-hunden.de</a>

advertentie