advertentie

Wandelen met de hond

Lekker er op uit met jouw trouwe viervoeter. Voor jou een heerlijke wandeling en ook jouw hond dartelt vrolijk om jou heen. Maar waar ga je wandelen? Mag jouw hond wel los lopen?

wandelen-met-de-hond---sneeuw-3.jpg

Hondenbeleid

Vaak is het hondenbeleid per gemeente opgesteld, maar er zijn regels die over het algemeen bijna overal gehanteerd worden. Ook zijn er vaak hondenuitlaatkaarten beschikbaar per gemeente. Je kunt dit gemakkelijk op internet vinden door te zoeken op hondenuitlaatkaarten plus jouw gemeente.

Opruimplicht voor hondenpoep

Wie met een hond loopt is verplicht om poepzakjes of andere opruimmiddelen bij zich te hebben. Geen fijn klusje, maar zeer hinderlijk wanneer dit niet gebeurd.

Vergelijk opruimmiddelen

Verboden voor honden

Honden mogen alleen los lopen op plaatsen waar dit is aangegeven of buiten de bebouwde kom. Vooral op kinderspeelplaatsen is het loslaten van honden verboden. Deze regel is ingesteld in het belang van de openbare veiligheid. Want honden die niet zijn aangelijnd, kunnen een risico vormen voor de (verkeers)veiligheid.
Vaak zijn de verboden plaatsen te herkennen aan een rood bord met vanzelfsprekende teksten als "Verboden voor honden".

Hondenlosloopgebieden

Voor een hond is het heerlijk om even niet aangelijnd te zijn. Als honden-bezitter word je ook blij van een vrolijke, enthousiaste hond. Daarom is het heerlijk om hondenlosloopgebieden op te zoeken. Natuurlijk bestaat er een kans dat je andere honden tegenkomt, het is een kwestie van aftasten hoe jouw hond daarmee omgaat. Er zijn wel een aantal dingen waar je dan op moet letten. We hebben gebieden en handige tips op een rijtje gezet.

Meer informatie over hondenlosloopgebieden.  

Boetes

De hoogte van de boetes kan ook weer per regio of gemeente verschillen. Er zijn bestuurlijke strafbeschikkingen opgelegd voor het niet aanlijnen van de hond en het niet opruimen van hondenpoep.
Meestal is de hoogte van de boete als volgt:
- Niet aanlijnen van de hond € 90,00.
- Niet opruimen van hondenpoep € 130,00.

Boek Wandelen met de hond

Om je op weg te helpen en inspiratie te geven heeft de ANWB een nieuwe speciale gidsen met allerlei interessante weetjes en tips, leuke wandelingen en losloopgebieden per provincie voor jouw hond. In de laatste uitgave vind je zelfs 85 plekken voor waterpret, dus lekker afkoelen in het water!

Momenteel is het boek 'Wandelen met de hond' niet beschikbaar. Houd de webshop in de gaten, want deze kan ieder moment weer verschijnen.

Ontbreekt hier iets?

Of heb je een handige tip? Laat het dan weten in een reactie!

Reacties

1 reactie

Score: 0

Mabbel90

21:27 | 25-6-2015

... en voor wie nog op zoek is naar een leuk vakantiehuisje waar honden zeer welkom zijn:<br/> <a href="http://www.ferienhaus-mit-hunden.de" rel='nofollow'>http://www.ferienhaus-mit-hunden.de</a>

Wandel- en fietsnieuws in je mailbox!

Het laatste nieuws en gratis routes in je mailbox? Meld je aan voor de wandel & fietsen nieuwsbrief van de ANWB. Selecteer in het volgende scherm 'Wandelen en fietsen' onder het kopje 'Mijn nieuwsbrieven'.

advertentie

Andere leden bekeken ook:

Wandelgids online bestellen

Wandelkaarten en gidsen

De leukste wandelingen! Van stadswandelingen tot wandelen met je hond.

Wandelkaarten en gidsen
Wandelschoen-hoog-men.jpg

Hoge wandelschoen men Axel

OP = OP! Hoge, leren wandelschoen voor heren met trekkingsklasse B. Van 89.95 Nu  44,97

Bestel
Wandelschoen-hoog-lady.jpg

Hoge wandelschoen lady Saga

Echt lederen dames wandelschoenen met Trekkingsklasse B. Nu 40% korting Van 99.95 Nu  59,97

Bestel
Wk-45-46--Wandelnavigatie.jpg

Navigatie Garmin Oregon 650

Wandelnavigatie met 3-assen kompas, hoogtemeter en 16 uur batterijduur! Alleen Online  399,-

Bestel