Tips voor een fijne nazomer

Kampioen september 2016

- Waar gaan we naartoe deze maand? We blijven nog een beetje in zomersfeer met deze nazomertips uit de Kampioen.

alt text

Musical The Lion King

Leeuw Simba kennen we van de animatiefilm, maar zijn verhaal is ook al bijna 20 jaar wereldwijd te zien als musical. De uitbundige kostuums en bekende liedjes van The Lion King vullen vanaf 21 oktober het AFAS Circustheater Scheveningen. De musical The Lion King neemt je mee naar het hart van Afrika, waar leeuwenkoning Mufasa en koningin Sarabi trots hun zoon tonen aan de wilde dieren van de uitgestrekte savanne. Een troonopvolger is geboren, en dat wordt gevierd met muziek en dans! Maar het leven van de jonge Simba loopt anders: zijn verraderlijke oom Scar grijpt de macht en Simba vlucht de gevaarlijke jungle in. Nieuwe vrienden en een grote liefde, Nala, geven hem uiteindelijk het zelfvertrouwen om terug te keren naar zijn geboortegrond en zijn plek op te eisen in de ‘circle of life’.
Kaartjes met korting

alt text

Dansen in de haven

Reuzen dansen en mensen vliegen in de Rotterdamse haven. Het is de locatie van Ting!, de nieuwe voorstelling van het Scapino Ballet. De dansers staan van 15 september tot en met 9 oktober in de ronde piste samen met popband NITS en artiesten van Codarts Circus Arts.
€ 7,50 korting

alt text

Bier und Bratwurst

Onze oosterburen spelen de hoofdrol op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, van 12 t/m 16 oktober in Utrecht. Met Duitse vakwerkhuizen, dirndls, een biergarten en oud-Duitse spelletjes (lederhosehangen!) kom je vanzelf in de vakantiestemming. Uiteraard zijn ook de nieuwste campers, caravans, tenten en vouwwagens te zien.
€ 3,50 korting

alt text

Op aaphoogte

Staren grote ogen je aan vanuit de duisternis? Dan heb je de doeroecoeli’s gevonden. De nachtapen wonen sinds kort in het nieuwe nachtdierenverblijf van Apenheul, dat je vanzelf tegenkomt tijdens je wandeling op het Apenboompad. Tussen de boomtoppen loop je – op aaphoogte! – nog meer soorten tegen het lijf, zoals de rode brulaap.
20% korting

alt text

Wandelen met tussenstops

Wandelen door het glooiende Zuid-Limburgse landschap is nét even specialer op 25 september. Tijdens de HRT Nationale Wandeldag, met afstanden van 5 tot 10 km, zijn er leuke tussenstops. Zo zie je in de Alfa-brouwerij hoe de vierde generatie bier maakt – nog steeds op ambachtelijke wijze.
Meld je gratis aan

Volgende vakantie?

Net terug van de camping en al zin in de volgende kampeerreis? Van bijna twintig landen vind je informatie en presentaties op de jaarlijkse reismarkt van Kampeerreizen van de ANWB. En als je daarvoor op 9 oktober toch naar het hoofdkantoor van de ANWB in Den Haag komt, bekijk dan meteen de expo over 75 jaar kamperen.
Meer informatie

Ta-duu, ta-duu

Vraag ze het hemd van het lijf, de hulpverleners van de politie, brandweer, ambulance, maar ook van duikteams en reddingshelikopters. Tijdens de Nationale Hulpverlenersdag op 2 oktober in Hoorn vertellen ze alles over hun werk. En dat niet alleen: je ziet live op het land of op het water hoe een reddingsactie in z’n werk gaat!
Meer informatie

Op visite in het azc

Op bezoek bij de bewoners van asielzoekerscentra? Het kan op 24 september op ruim 100 plekken in Nederland. Er zijn die dag rondleidingen en presentaties, maar je kunt ook meedoen aan workshops, dansen op muziek van over de hele wereld en hapjes proeven uit verschillende landen.
Meer informatie

Nazomerrondje

Het is nog láng geen tijd om afscheid te nemen van de zomer! Fietsend door bijvoorbeeld de duinen van nationaal park Zuid-Kennemerland of rond Rotterdam pak je nog wat nazomerzon mee. Een fiets kun je huren bij Zilt Bikes, een sociale onderneming met fietsenwinkels op hotspots in Zandvoort en Rotterdam.
€ 10,- per dag

Bij ANWB-partner BimBimBikes kan je over de hele wereld heen fietsen huren.
Huur een fiets

Op stand

Verscholen in het groen liggen de mooiste buitenplaatsen. Zo ook rond De Bilt: hier wandel je op stand over eeuwenoude landgoederen. Gratis routebeschrijvingen (vanaf 3,5 km) kun je downloaden op utrechtslandschap.nl. Tip: bekijk op de zolder van Paviljoen Beerschoten in De Bilt de expo van kunstige fantasiegebouwtjes.
Gratis koffie of thee

alt text

8x uit met korting

Sunday Fair

De Sunday Fair in het voormalig Land van Ooit bij Den Bosch is de plek om hebbedingen te scoren. Ruim 150 ontwerpers, kunstenaars en foodtrucks presenteren zich hier op 25 september.
€ 1,50 korting

Vampires Rock

Het wordt de kick-off van Halloween: de musicalshow Ghost Train van Vampires Rock. De groep brengt niet alleen rockhits, maar ook helse special effects. Van 6 t/m 8 oktober in RAI Theater Amsterdam.
Tot € 31,50 korting

Intouchables

Het waargebeurde verhaal van de film Intouchables is t/m 10 dec. te zien in de Nederlandse theaters. Huub Stapel speelt de verlamde miljonair die een bijzondere band krijgt met ex-gedetineerde Driss.
20% korting

alt text

A’dam Lookout

Een nieuwe uitkijk-icoon is geopend: A’dam Lookout. Met op het dak niet alleen een 360 graden blik op Amsterdam, maar ook Europa’s hoogste schommel.
25% korting

Simone!

Ook dit theaterseizoen gaat Simone Kleinsma weer solo op tournee. Het wordt persoonlijker dan ooit: ze haalt herinneringen op, deelt haar dromen, bezingt de liefde en klapt uit de school. Te zien tot en met 3 december.
25% korting

Concertgebouw

De ANWB Dinsdagmiddagconcerten in Het Concertgebouw in A’dam krijgen een vervolg. Tussen 25 oktober en 14 maart 2017 kun je er vijf keer naartoe, met telkens andere solisten en orkesten.
Tot 30% korting

alt text

Nationale Taptoe

Wat je krijgt als je de verschillende militaire orkesten van de Nederlandse Krijgsmacht samenbrengt? Een weekend vol muzikale shows. Van 30 september tot en met 2 oktober in Ahoy Rotterdam.
€ 5,- korting

Rotterdam

Bekijk vanaf 10 sept. in de Kunsthal Rotterdam het werk van modefotograaf Peter Lindbergh, en logeer daarna in het vijfsterren Mainport.
Vanaf € 89,- p.p.

Speciaal voor jou geselecteerd