Fietsverzekering

Fietsverzekering dekking

Kennemerduinen-Fietsen-027 (klein - hele breedte).jpg

Fietsverzekering

  • Scherpe premie, extra ledenkorting
  • Geld voor nieuwe fiets bij diefstal
  • 3 jaar nieuwwaardedekking
Bereken uw premie

Met de fietsverzekering van de ANWB kunt u kiezen welke dekking u precies wilt. Uw fiets verzekeren tegen diefstal of beschadiging? En wilt u de nieuwwaarde verzekeren?

Fiets gestolen?

Fiets gestolen? Afhankelijk van de gekozen dekking krijgt u de aanschafprijs of een deel van de aanschafprijs terug. Komt vandalisme helaas maar al te vaak voor in uw regio? Verzeker uw fiets dan drie of vijf jaar tegen diefstal én beschadiging met de dekking op basis van de aanschafprijs. Zo stelt u een fietsverzekering samen die het best bij u past.

Fietsverzekering Basis 3 jaar

Verzekerd is schade als gevolg van diefstal van de fiets of een poging daartoe. Als de fiets in de eerste drie jaar wordt gestolen, vergoeden wij 100% van het verzekerd bedrag.

Fietsverzekering Compleet 3 jaar

Naast diefstal is schade aan uw fiets door een ongeval of valpartij verzekerd voor 3 jaar. Met deze dekking bent u tevens verzekerd van rechtsbijstand bij het verhalen van schade en krijgt u een uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval met uw fiets. 

Fietsverzekering Compleet 5 jaar

Naast diefstal is schade aan uw fiets door een ongeval of valpartij verzekerd voor 5 jaar. Met deze dekking bent u tevens verzekerd van rechtsbijstand bij het verhalen van schade en krijgt u een uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval met uw fiets.

Eigen risico

De ANWB Fietsverzekering kent geen eigen risico op de Diefstaldekking voor E-bikes en de gewone/stadsfiets. Voor mountainbikes en racefietsen geldt een eigen risico van 10% bij diefstal. In geval van beschadiging is dit € 50,- eigen risico. Overige fietssoorten hebben € 25,- eigen risico. Bij totaal verlies van mountainbikes en/of racefietsen geldt een eigen risico van 20% van het verzekerd bedrag. Dit geldt niet voor andere fietssoorten.

Merk en type slot

Met het juiste slot wordt uw fiets minder makkelijk gestolen. Zet uw fiets altijd op slot met een ART-goedgekeurd veiligheidsslot. Daarom vragen wij u bij het afsluiten van de ANWB Fietsverzekering om het merk en/of het type van het door u gebruikte slot.
ATB’s en racefietsen zijn vaak niet voorzien van een slot. Zolang u uw racefiets of ATB niet onbeheerd achterlaat, bent u verzekerd tegen diefstal. Wanneer de racefiets of ATB onbeheerd achtergelaten wordt, dan geldt de ART 2 slotverplichting wel.

Zie voor meer informatie over dekkingen de polisvoorwaarden.

Vragen?

Service

Korting op uw verzekering

Wanneer u meerdere verzekeringen bij de ANWB heeft afgesloten, dan profiteert u van onze aantrekkelijke pakketkorting. Hierbij bent u goed en voordelig verzekerd.

Over ANWB Verzekeren

ANWB Verzekeren, onderdeel van de ANWB, gaat een stap verder in hulpverlening, ook met verzekeren. Geen standaard verzekeraar, maar degene die u echt helpt als u schade heeft, ook ter plekke. Met onze praktische oplossingen kunt u zo snel mogelijk weer door: op de weg, het water, in uw huis of tijdens uw vakantie.