Autoverzekering ANWB

Autoverzekering

 • Nieuw: keuze uit 2 autoverzekeringen
 • 24/7 hulp ANWB Alarmcentrale
 • Wegenwacht hulp óók bij schade
 • Gratis overstapservice
Extra
korting tot  30%

Autoverzekering

De ANWB heeft naast de Wegenwacht ook twee aantrekkelijke autoverzekeringen: de Reguliere Autoverzekering en de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering.

Nieuw in Nederland: Veilig Rijden Autoverzekering

Als je kiest voor deze verzekering ontvang je een stick die je in je auto stopt. Aan de hand van jouw rijstijl wordt een rijscore bepaald. En bij een goede score ontvang je tot 30% extra korting op je premie.

Online je autoverzekering afsluiten binnen 5 minuten

Wil je een autoverzekering afsluiten? Dat kan online snel en gemakkelijk, de bevestiging zit direct in jouw mail. Je hebt na het afsluiten altijd 14 dagen bedenktijd. Bereken je premie voor de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering

Vragen?

ANWB Autoverzekering

8.1

De ANWB Autoverzekering is gemiddeld beoordeeld met een 8.1

8.1 van10

(Gebaseerd op 1157 reviews)

Meer over deze beoordeling

Welke autoverzekering past bij mij?

koffer-icoon.png

Reguliere Autoverzekering

 • 24/7 hulp van ANWB Alarmcentrale
 • Tot 80% no-claim korting
 • Wegenwacht schadehulp ter plaatse

Zonder zorgen blijven rijden

Meer informatie Bereken je premie

Veilig Rijden Autoverzekering

Veilig Rijden Autoverzekering

 • 24/7 hulp van ANWB Alarmcentrale
 • Tot 80% no-claim korting
 • Wegenwacht schadehulp ter plaatse
 • Tot 30% veilige rijderskorting
 • Persoonlijke tips om veiliger te rijden

Samen maken we Nederland verkeersveiliger

Meer informatie Bereken je premie

Heb jij een auto met een bouwjaar na 2001?

En wil je een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid in Nederland?

Vind je het aantrekkelijk om tot 30% te besparen op jouw autoverzekering?

En wil je data over jouw rijstijl met ons delen?

Dan is de Veilig Rijden Autoverzekering voor jou de beste keus!

Meer informatie

Voordelen van onze autoverzekering

Stapje extra bij nacht 001 (2)kopie.jpg

24/7 hulp Alarmcentrale

Je kunt bij beide ANWB Autoverzekeringen 24 uur per dag rekenen op onze hulp. Een telefoontje naar de Alarmcentrale en wij regelen alles voor je.

Schadeformulier 005 (3)kopie.jpg

Wegenwacht schadehulp

Een kapotte lamp of een loszittende bumper? Geen probleem voor de Wegenwacht. Zij doen ter plaatse een noodreparatie voor je.

_MS04894.jpg

Overstapservice

Wij helpen je met het opzeggen van je huidige verzekering met onze gratis overstapservice. Snel en gemakkelijk, direct tijdens de aanvraag geregeld!

AVZ Veilig Rijden Verzekering 013.jpg

No-claim korting

Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger jouw korting: tot 80% no-claim korting. Met de Veilig Rijden Autoverzekering kun je hier bovenop nog 30% extra korting verdienen.

Meer over de ANWB Autoverzekering

Haal en Breng 006kopie.jpg

Dekking

De Reguliere en Veilig Rijden Autoverzekering bieden dezelfde dekking. Kies zelf welke basis- en aanvullende dekkingen bij jou en je auto passen.

RD Jongeren en auto 074.jpg

Ook voor je kinderen

Bij beide autoverzekeringen kunnen kinderen zelf no-claim korting opbouwen door mee te rijden. Als ze later zelf een ANWB Autoverzekering afsluiten zijn ze hierdoor goedkoper uit!

Vervangend vervoer 001 (2).jpg

Geen eigen risico

Je hebt géén eigen risico bij reparatie van je auto door onze schadeherstellers. Zelfs de rekening hoef je niet voor te schieten, die betalen wij rechtstreeks.

RD HV Partnerpas en jongerenpas 004.jpg

Tweede auto korting

Heb je twee auto's? Als je zowel de eerste als de tweede auto, van jou of je partner, ook bij ons verzekert ben je erg voordelig uit. Voor beide auto's profiteer je van dezelfde no-claim korting.

Achtergronden ANWB onderzoek Veilig Rijden

De ANWB heeft 13 juni de nieuwe Veilig Rijden Autoverzekering geïntroduceerd. Met deze verzekering willen we de verkeersveiligheid in Nederland verbeteren. Dit doen we onder andere door de rijstijl van de verzekerden te beoordelen en ze tips te geven over hun rijstijl. Maar hoe veilig rijden de Nederlanders? En hoe kijken mensen aan tegen deze nieuwe vorm van verzekeren? De ANWB deed hier met Panel Wizard onderzoek naar onder 1122 Nederlanders.

Welke cijfers geven Nederlandse chauffeurs?

Uit het ANWB-onderzoek blijkt dat Nederlanders zeer tevreden zijn over hun eigen rijstijl. Slechts 4% vindt zichzelf geen goede chauffeur. Andere opvallende resultaten zijn: mannen zijn zelfverzekerder dan vrouwen en bijna de helft van de vrouwen vindt dat haar partner beter rijdt.

Bekijk alle resultaten

Top-5 schade door onveilig rijgedrag

Door welke onveilige rijstijl lopen Nederlanders het meeste schade op? Volgens het onderzoek geeft 22% van de ondervraagden aan dat niet opletten de grootste boosdoener is. Op nummer twee staat met 9% geen voorrang verlenen.

Top-10 onveilig rijgedrag

Welke onveilige rijstijl zien de ondervraagden het meeste om zich heen gebeuren? Op nummer 1 staat met 72% het gebruik van mobiele telefoons. Vlak daarna komt met 71% geen richting aangeven. Verder geeft 37% aan gas te geven als het stoplicht oranje is.

Feedback op rijgedrag

Bij de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering krijgen verzekerden feedback op hun rijstijl. Maar wat vinden de ondervraagden hiervan? 69% zegt open te staan voor feedback van apparatuur in de auto dat de rijstijl analyseert.

Ruben Nicolai rijdt met de stick

De Nederlandse cabaretier en presentator Ruben Nicolai is een van eerste Nederlanders die met een stick in zijn auto rijdt. Ruben: “Wat mij betreft is deze stick een win-win: het levert je niet alleen een financieel voordeel op, het zorgt er ook voor dat het veiliger wordt op de Nederlandse wegen. Bewustwording van je eigen rijstijl voelt als een logische manier om het te verbeteren.”

Top 5 veelgestelde vragen autoverzekering

Wat is het verschil tussen de Reguliere Autoverzekering en de Veilig Rijden Autoverzekering?

De basis van de beide verzekeringen is gelijk: de dekking, de ANWB-ledenkorting, de no-claimkorting en de 24/7 hulp van de ANWB Alarmcentrale. De ANWB Veilig Rijden Autoverzekering gaat echter nog een stap verder, het bevordert de verkeersveiligheid in Nederland. Als je kiest voor deze verzekering ontvang je een stick die je in je auto stopt. Deze stick bepaalt jouw rijstijl op vier onderdelen: snelheid, remmen, optrekken en het nemen van bochten. Aan de hand van jouw rijstijl wordt een rijscore bepaald. En bij een goede score ontvang je extra korting op je premie, de veilige rijderskorting. Je krijgt bij afsluiten van deze verzekering gelijk 10% veilige rijderskorting en deze kan oplopen tot 30% bij een uitstekende rijstijl.

De ANWB Veilig Rijden Autoverzekering kan alleen worden afgesloten door leden. Je kunt nu een jaar lang kosteloos ANWB-lid worden bij het afsluiten van de Veilig Rijden Autoverzekering.

Wat zijn de voordelen van de ANWB Autoverzekering?

De ANWB Autoverzekering biedt diverse voordelen zoals een gratis vervangende auto en een no-claim korting tot 80%. Bekijk alle voordelen van de autoverzekering

Welke hulp kan ik verwachten bij schade?

De ANWB Autoverzekering biedt jou uitgebreide hulp bij schade, zoals het ter plekke verhelpen van schades zodat je direct verder kunt rijden. Lees meer over schadehulp.

Welke kortingen gelden er bij de autoverzekering?

Je kunt profiteren van diverse kortingen zoals een no-claim korting tot 80% en standaard 5% ledenkorting. Bekijk direct het overzicht met alle kortingen.

Waar vind ik de meldcode?

De meldcode van jouw auto bestaat uit 4 cijfers en dat zijn de laatste 4 cijfers van het chassis- of identificatienummer van je auto. Dit nummer vind je op jouw kentekenpapieren.

Lees meer over de meldcode.

Korting op uw verzekering

Wanneer u meerdere verzekeringen bij de ANWB heeft afgesloten, dan profiteert u van onze aantrekkelijke pakketkorting. Hierbij bent u goed en voordelig verzekerd.

Over ANWB Verzekeren

ANWB Verzekeren, onderdeel van de ANWB, gaat een stap verder in hulpverlening, ook met verzekeren. Geen standaard verzekeraar, maar degene die u echt helpt als u schade heeft, ook ter plekke. Met onze praktische oplossingen kunt u zo snel mogelijk weer door: op de weg, het water, in uw huis of tijdens uw vakantie.