Autoverzekering ANWB

Autoverzekering

  • 24/7 hulp ANWB Alarmcentrale
  • Wegenwacht hulp óók bij schade
  • No-claim korting tot 80%

Bereken nu zelf uw premie

Nú gratis inzittenden-verzekering 

Autoverzekering

Tot 1 december met gratis inzittendenverzekering

Een botsing of andere autoschade overkomt iedereen wel een keer. De kosten kunnen behoorlijk oplopen. Daarom heeft ANWB naast Wegenwacht ook een aantrekkelijke Autoverzekering. Met onze autoverzekering sta je er óók bij schade nooit alleen voor: onze hulpverleners staan dag en nacht voor je klaar en nemen alle zorg uit je handen.

Gratis inzittendenverzekering bij online afsluiten

Sluit voor 1 december op onze website een ANWB Autoverzekering af en u krijgt een jaar lang een inzittendenverzekering t.w.v. €62,29 gratis. Zo is niet alleen uw auto goed verzekerd, maar u en uw passagiers óók. Deze aanbieding is speciaal voor leden. Als u nog geen lid bent, kunt u tijdens het afsluiten van de verzekering lid worden en direct profiteren van de gratis inzittendenverzekering.

Bekijk de actievoorwaarden of bereken direct uw premie

 

ANWB Autoverzekering

8.1

De ANWB Autoverzekering is gemiddeld beoordeeld met een 8.1

8.1 van10

(Gebaseerd op 1157 reviews)

Meer over deze beoordeling

Meer over de ANWB Autoverzekering

Dekking autoverzekering

Dekking

Kies zelf de dekking die bij jouw auto past. Vul deze aan met een dekking voor inzittenden of rechtsbijstand.

No-claim korting kinderen

Ook voor je kinderen

Kinderen die je auto gebruiken, kunnen voortaan zelf al no-claim korting opbouwen. Als ze later zelf een ANWB Autoverzekering afsluiten zijn ze hierdoor goedkoper uit!

Meer over deze korting
Schade melden

Schade melden

Schade kun je 24/7 melden bij de Alarmcentrale. Dan regelen wij direct alles voor je, van vervangend vervoer tot en met deskundige reparatie. Je kunt je schade ook online melden.

Schade online melden
Overstappen

Overstappen

Wij helpen je met het opzeggen van je huidige verzekering met onze gratis opzegservice. Snel en gemakkelijk!

Overstappen

Voordelen van onze autoverzekering

Hulp alarmcentrale

24/7 hulp Alarmcentrale

Je kunt 24 uur per dag rekenen op hulp van de ANWB. Een telefoontje naar de Alarmcentrale en wij regelen alles voor je.

Meer over deze hulp
Wegenwacht schadehulp

Wegenwacht schadehulp

Een kapotte lamp of een loszittende bumper? Geen probleem voor de Wegenwacht. Zij doen ter plaatse een noodreparatie voor je.

Meer over schadehulp
Aanschafwaardegarantie

Aanschafwaarde-garantie

Bij de ANWB krijgt u met deze aanvullende dekking 3 jaar lang de volledige aanschafwaarde van uw auto terug bij diefstal of totaal verlies.

Meer over deze dekking
No-claim korting

No-claim korting

De premie voor een autoverzekering wordt mede bepaald door je aantal schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger jouw korting: tot 80% no-claim korting!

Meer over no-claim korting

Bijna helft automobilisten laat zich afleiden door meereizende gezinsleden

Een vijfde vrouwen met autoschade laat afhandeling over aan partner

ANWB Autoverzekering heeft onderzoek gedaan naar de grootste afleidingen onder automobilisten en ergernissen bij gedeeld autobezit. Ook is onderzocht hoeveel mensen de afhandeling van de schade die zij hebben veroorzaakt overlaten aan hun partner. Het onderzoek is afgenomen onder 600 automobilisten in samenwerking met Multiscope.

Bekijk alle onderzoeksresultaten

Top 3 grootste afleidingen voor bestuurder

Top 3 afleidingen

46 procent van de automobilisten die met hun partner of gezin op pad gaat, heeft last van afleidingen. Goedbedoelde verkeersaanwijzingen (17%), spelende kinderen op de achterbank (13%) en gezellige gesprekken met de bijrijder (8%) zijn de grootste stoorzenders. Vrouwen laten zich meer afleiden door herrie van de smartphone van de partner.ANWB Verzekeringen adviseert partners zoveel mogelijk rekening te houden met signalen van afleiding door de bestuurder. Het is belangrijk dat de bestuurder zich goed kan focussen op verkeerssituaties waardoor schade kan worden voorkomen.

Bekijk deze onderzoeksresultaten

Ergernissen van gedeeld autobezit

Top 3 ergenissen

Veertig procent van de stellen ervaart nadelen van gedeeld autobezit.

  • Ruim één vijfde (21%) van de autorijders baalt van de stoel en spiegels die elke keer opnieuw moeten worden ingesteld als ze de auto willen gebruiken.
  • Een zesde (16%) vindt het vervelend de auto niet altijd op het gewenste moment te kunnen gebruiken.
  • Zes procent ergert zich aan het feit dat hij elke keer de favoriete radiozender op moet zoeken.
  • Ook stoort zes procent zich aan een lege tank wanneer zij de auto willen gebruiken.
Bekijk deze onderzoeksresultaten

Mannen gaan voor efficiency en uitstaling, vrouwen voor gemak

Hoewel mannen en vrouwen met een gedeelde auto even vaak hinder hebben van het delen van een auto, storen mannen zich aan andere zaken dan vrouwen. Het gaat hen vooral om efficiënt gebruik van de auto. Zo ergeren mannen zich vaker aan een lege tank en aan onhandig inparkeren van de vorige gebruiker. Ook hechten mannen twee keer zoveel belang aan het feit dat de auto niet vies wordt achtergelaten en dat de auto er goed uit blijft zien in verband met de afschrijving van de auto.
Vrouwen storen zich veel meer aan het feit dat de auto niet altijd de beschikbaar is als zij deze nodig hebben. 


Bekijk onderzoeksresultaten voor mannen
Bekijk onderzoeksresultaten voor vrouwen

Een derde vrouwen handelt schade niet zelf af

Afhandelen schade

Als er eenmaal autoschade is ontstaan, dan laat 19 procent van de vrouwen de afhandeling door de partner doen. Bij mannen gebeurt dat minder vaak, slechts in 7 procent van de gevallen. Uit ervaring van leden weet ANWB dat het zelf afhandelen van schade automobilisten bewuster maakt van het belang van veilig rijden en mogelijke verkeersrisico’s.

Bekijk deze onderzoeksresultatenDoe de auto-relatietest


Voor stellen die samen een auto delen is er de auto-relatietest van ANWB Autoverzekering. ANWB vindt het belangrijk dat stellen elkaar helpen en ondersteunen in het verkeer. De test geeft koppels meer inzicht over hoe zij elkaar kunnen helpen, hoe ze het risico op schade en de kosten van hun autoverzekering laag houden. Doe de test!

Korting op uw verzekering

Wanneer u meerdere verzekeringen bij de ANWB heeft afgesloten, dan profiteert u van onze aantrekkelijke pakketkorting. Hierbij bent u goed en voordelig verzekerd.

Over ANWB Verzekeren

ANWB Verzekeren, onderdeel van de ANWB, gaat een stap verder in hulpverlening, ook met verzekeren. Geen standaard verzekeraar, maar degene die u echt helpt als u schade heeft, ook ter plekke. Met onze praktische oplossingen kunt u zo snel mogelijk weer door: op de weg, het water, in uw huis of tijdens uw vakantie.