WA verzekering?
bol image

WA verzekering?

Verzeker schade aan anderen met de WA verzekering van ANWB!

Bereken uw premie

Bereken nu zelf uw premie

Wa verzekering

Een WA verzekering is een verzekering die schade aan anderen dekt. Een WA verzekering is wettelijk verplicht, vandaar ook de naam Wettelijk Aansprakelijkheid (WA). Op deze pagina vindt u een beknopte informatie over de WA verzekering van de ANWB.

Dekking WA verzekering

Een WA verzekering is een autoverzekering die de schade aan anderen dekt. Deze verzekering is wettelijk verplicht voor autobezitters in Nederland en een groot aantal andere landen. Op deze manier zijn alle automobilisten verzekerd voor schade die door schuld van een andere automobilist wordt veroorzaakt.

De maximaal verzekerde bedragen per schadegebeurtenis zijn 6 miljoen euro voor letselschade en 2,5 miljoen euro voor materiële schade bij de ANWB. Deze dekking komt overeen met de verplichte WA verzekering, maar dan wel met de extra’s die u van de ANWB verwacht zoals de Alarmcentrale die altijd voor u klaar staat. En, onze WA verzekering is dagelijks opzegbaar, dus u zit nergens aan vast.

Uw WA verzekering uitbreiden?

Dat kan. Een WA verzekering is verplicht, maar u kunt uw autoverzekering uitbreiden met Beperkt Casco of Volledig Casco. Een WA verzekering + Beperkt Casco biedt naast de wettelijk verplichte dekking ook dekking voor schade als gevolg van diefstal, brand, ruitbreuk, storm, hagel en een botsing met dieren. Schade die u zelf veroorzaakt aan uw eigen auto is uitgesloten.

Een WA verzekering + Volledig Casco dekt naast bovengenoemde punten ook schade die u zelf heeft veroorzaakt. Denk daarbij aan schade door botsen, slippen, te water raken of een aanrijding die u zelf heeft veroorzaakt.

WA verzekering afsluiten

Via onze site kunt u zelf eenvoudig de premie berekenen voor een WA verzekering en u kunt hem eventueel direct online afsluiten. Vergelijk de premie van de ANWB Autoverzekering ook in ons vergelijkingsoverzicht.

Premie WA verzekering berekenen

Uitleg WA Verzekering

Korting op uw verzekering

Wanneer u meerdere verzekeringen bij de ANWB heeft afgesloten, dan profiteert u van onze aantrekkelijke pakketkorting. Hierbij bent u goed en voordelig verzekerd.

Over ANWB Verzekeren

ANWB Verzekeren, onderdeel van de ANWB, gaat een stap verder in hulpverlening, ook met verzekeren. Geen standaard verzekeraar, maar degene die u echt helpt als u schade heeft, ook ter plekke. Met onze praktische oplossingen kunt u zo snel mogelijk weer door: op de weg, het water, in uw huis of tijdens uw vakantie.