Autoverzekering

Ga relaxed de weg op

Met je auto kom je altijd snel en gemakkelijk op je bestemming. Maar een botsing of andere autoschade kan iedereen wel een keer overkomen. Daarom heeft ANWB naast Wegenwacht ook een aantrekkelijke Autoverzekering. Met onze autoverzekering sta je er nooit alleen voor: onze hulpverleners staan dag en nacht voor je klaar en nemen alle zorg uit je handen. Zo kun jij relaxed de weg op!

Bereken nu je premie

Vragen?

ANWB Autoverzekering

8.1

De ANWB Autoverzekering is gemiddeld beoordeeld met een 8.1

8.1 van10

(Gebaseerd op 1157 reviews)

Meer over deze beoordeling

ANWB Autoverzekering

Nú met extra ledenkorting tot 17,5%

i

Uw ledenkorting: Selecteer uw kaartkleur en bereken direct uw extra ledenkorting

WA (schade aan anderen)

XX,XX per maand
 • Incl. 5% standaard
  ledenkorting

Bewaar mijn premieberekening

Vul uw e-mailadres in en ontvang uw premieberekening per e-mail.


WA + Beperkt casco

XX,XX per maand
 • Geen lid 0%
 • Blauw 7,5%
 • Brons 10%
 • Zilver 12,5%
 • Goud 15%
 • Platina 17,5%

Bewaar mijn premieberekening

Vul uw e-mailadres in en ontvang uw premieberekening per e-mail.


WA + Volledig casco

XX,XX per maand
 • Geen lid 0%
 • Blauw 7,5%
 • Brons 10%
 • Zilver 12,5%
 • Goud 15%
 • Platina 17,5%

Bewaar mijn premieberekening

Vul uw e-mailadres in en ontvang uw premieberekening per e-mail.


Schadevrije jaren

Schadevrije jaren No-claimkorting
8 80%
7 75%
6 70%
5 65%
4 60%
3 55%
2 50%
1 45%

Schadevrije jaren zijn jaren waarin u geen schade veroorzaakt. Voor ieder jaar dat u geen schade claimt bij uw autoverzekering, krijgt u één schadevrij jaar. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe meer korting u krijgt op de basispremie van uw autoverzekering. Deze korting wordt ook wel no-claim korting genoemd en kan oplopen tot maar liefst 80%.

Tweede auto

Verzekert u uw tweede auto bij ons en heeft u geen negatieve schadevrije jaren opgebouwd bij uw oude verzekeraar? Dan kunt u voor deze auto dezelfde korting krijgen als voor uw eerste auto. Let op, uw eerste auto moet dan ook bij ons verzekerd zijn. Vul in het veld “uw schadevrije jaren”, de schadevrije jaren in die u bij uw oude verzekeraar heeft opgebouwd. Als u op ga verder klikt kunt u in het volgende scherm de opgebouwde schadevrije jaren van uw eerste ANWB Autoverzekering invullen bij kortingen en wordt de extra korting berekend.

Een moment geduld aub...

Een moment geduld aub...

We zijn momenteel uw premie aan het berekenen

Voordelen van onze autoverzekering

Stapje extra bij nacht 001 (2)kopie.jpg

24/7 hulp Alarmcentrale

Je kunt bij beide ANWB Autoverzekeringen 24 uur per dag rekenen op onze hulp. Een telefoontje naar de Alarmcentrale en wij regelen alles voor je.

Schadeformulier 005 (3)kopie.jpg

Wegenwacht schadehulp

Een kapotte lamp of een loszittende bumper? Geen probleem voor de Wegenwacht. Zij doen ter plaatse een noodreparatie voor je.

_MS04894.jpg

Overstapservice

Wij helpen je met het opzeggen van je huidige verzekering met onze gratis overstapservice. Snel en gemakkelijk, direct tijdens de aanvraag geregeld!

AVZ Veilig Rijden Verzekering 013.jpg

No-claim korting

Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger jouw korting: tot 80% no-claim korting. Met de Veilig Rijden Autoverzekering kun je hier bovenop nog 30% extra korting verdienen.

Meer over de ANWB Autoverzekering

Haal en Breng 006kopie.jpg

Dekking

De Reguliere en Veilig Rijden Autoverzekering bieden dezelfde dekking. Kies zelf welke basis- en aanvullende dekkingen bij jou en je auto passen.

RD Jongeren en auto 074.jpg

Ook voor je kinderen

Bij beide autoverzekeringen kunnen kinderen zelf no-claim korting opbouwen door mee te rijden. Als ze later zelf een ANWB Autoverzekering afsluiten zijn ze hierdoor goedkoper uit!

Vervangend vervoer 001 (2).jpg

Geen eigen risico

Je hebt géén eigen risico bij reparatie van je auto door onze schadeherstellers. Zelfs de rekening hoef je niet voor te schieten, die betalen wij rechtstreeks.

RD HV Partnerpas en jongerenpas 004.jpg

Tweede auto korting

Heb je twee auto's? Als je zowel de eerste als de tweede auto, van jou of je partner, ook bij ons verzekert ben je erg voordelig uit. Voor beide auto's profiteer je van dezelfde no-claim korting.

Bijna helft automobilisten laat zich afleiden door meereizende gezinsleden

Een vijfde vrouwen met autoschade laat afhandeling over aan partner

ANWB Autoverzekering heeft onderzoek gedaan naar de grootste afleidingen onder automobilisten en ergernissen bij gedeeld autobezit. Ook is onderzocht hoeveel mensen de afhandeling van de schade die zij hebben veroorzaakt overlaten aan hun partner. Het onderzoek is afgenomen onder 600 automobilisten in samenwerking met Multiscope.

Bekijk alle onderzoeksresultaten

Top 3 grootste afleidingen voor bestuurder

Top 3 afleidingen

46 procent van de automobilisten die met hun partner of gezin op pad gaat, heeft last van afleidingen. Goedbedoelde verkeersaanwijzingen (17%), spelende kinderen op de achterbank (13%) en gezellige gesprekken met de bijrijder (8%) zijn de grootste stoorzenders. Vrouwen laten zich meer afleiden door herrie van de smartphone van de partner.ANWB Verzekeringen adviseert partners zoveel mogelijk rekening te houden met signalen van afleiding door de bestuurder. Het is belangrijk dat de bestuurder zich goed kan focussen op verkeerssituaties waardoor schade kan worden voorkomen.

Bekijk deze onderzoeksresultaten

Ergernissen van gedeeld autobezit

Top 3 ergenissen

Veertig procent van de stellen ervaart nadelen van gedeeld autobezit.

 • Ruim één vijfde (21%) van de autorijders baalt van de stoel en spiegels die elke keer opnieuw moeten worden ingesteld als ze de auto willen gebruiken.
 • Een zesde (16%) vindt het vervelend de auto niet altijd op het gewenste moment te kunnen gebruiken.
 • Zes procent ergert zich aan het feit dat hij elke keer de favoriete radiozender op moet zoeken.
 • Ook stoort zes procent zich aan een lege tank wanneer zij de auto willen gebruiken.
Bekijk deze onderzoeksresultaten

Mannen gaan voor efficiency en uitstaling, vrouwen voor gemak

Hoewel mannen en vrouwen met een gedeelde auto even vaak hinder hebben van het delen van een auto, storen mannen zich aan andere zaken dan vrouwen. Het gaat hen vooral om efficiënt gebruik van de auto. Zo ergeren mannen zich vaker aan een lege tank en aan onhandig inparkeren van de vorige gebruiker. Ook hechten mannen twee keer zoveel belang aan het feit dat de auto niet vies wordt achtergelaten en dat de auto er goed uit blijft zien in verband met de afschrijving van de auto.
Vrouwen storen zich veel meer aan het feit dat de auto niet altijd de beschikbaar is als zij deze nodig hebben. 


Bekijk onderzoeksresultaten voor mannen
Bekijk onderzoeksresultaten voor vrouwen

Een derde vrouwen handelt schade niet zelf af

Afhandelen schade

Als er eenmaal autoschade is ontstaan, dan laat 19 procent van de vrouwen de afhandeling door de partner doen. Bij mannen gebeurt dat minder vaak, slechts in 7 procent van de gevallen. Uit ervaring van leden weet ANWB dat het zelf afhandelen van schade automobilisten bewuster maakt van het belang van veilig rijden en mogelijke verkeersrisico’s.

Bekijk deze onderzoeksresultatenDoe de auto-relatietest


Voor stellen die samen een auto delen is er de auto-relatietest van ANWB Autoverzekering. ANWB vindt het belangrijk dat stellen elkaar helpen en ondersteunen in het verkeer. De test geeft koppels meer inzicht over hoe zij elkaar kunnen helpen, hoe ze het risico op schade en de kosten van hun autoverzekering laag houden. Doe de test!

Korting op uw verzekering

Wanneer u meerdere verzekeringen bij de ANWB heeft afgesloten, dan profiteert u van onze aantrekkelijke pakketkorting. Hierbij bent u goed en voordelig verzekerd.

Over ANWB Verzekeren

ANWB Verzekeren, onderdeel van de ANWB, gaat een stap verder in hulpverlening, ook met verzekeren. Geen standaard verzekeraar, maar degene die u echt helpt als u schade heeft, ook ter plekke. Met onze praktische oplossingen kunt u zo snel mogelijk weer door: op de weg, het water, in uw huis of tijdens uw vakantie.