Vertragingen Europese grensovergangen

- Bij verschillende Europese grensovergangen zijn extra controles i.v.m. de grote stroom vluchtelingen. Hierdoor is er veel vertraging mogelijk. 

alt text

Algemeen

De Balkanroute is op slot. Hierbij gaat het om de migratie van Turkije/Griekenland naar West-Europa. Vluchtelingen worden tegengehouden bij de Grieks/Macedonische en bij de Sloveens/Oostenrijkse grens. Voor toeristen met geldige reispapieren zijn er geen belemmeringen. Wel kan het bij bepaalde grensovergangen wat drukker zijn.

Maatregelen andere Europese landen:

België

Grenscontroles België - Frankrijk
Er is regelmatig veel vertraging aan de grens tussen België en Frankrijk. Vooral op de route E17 Kortrijk - Lille bij de grensovergang bij Lille kan de wachttijd flink oplopen. Dat heeft te maken met grenscontroles. Ook bij andere grensovergangen moet met vertraging rekening gehouden worden, zoals op de E40 tussen Veurne en Duinkerken.

Frankrijk

Extra controles
Verkeer aan de diverse grensovergangen met Frankrijk moet rekening houden met vertraging door extra controles.

Duitsland

Grenscontroles t/m herfst 
De intensieve grenscontroles in Duitsland gaan door tot en met de herfst en houden verband met de vluchtelingenmigratie. Vooral het verkeer dat vanuit Oostenrijk naar Duitsland reist, zal regelmatig rekening moeten houden met oplopende wachttijden, met name in het weekend. Bekijk het kaartje met locaties van de controles.

Oostenrijk 

Controles grens Duitsland
De intensieve grenscontroles in Duitsland gaan in ieder geval door tot en met de herfst. Vooral het verkeer dat vanuit Oostenrijk naar Duitsland reist moet rekening houden met oplopende wachttijden tijdens drukke reisdagen. Bekijk het kaartje met locaties van de controles.

Bron: ANWB Verkeersinformatie / Bron foto: ANP

Met de auto naar het buitenland

Bereid je goed voor als je met de auto naar het buitenland gaat. Laat autopech je reis niet verpesten. Voorkom hoge kosten langs de weg of bij een buitenlandse garage en sluit Wegenwacht Europa af. Hiermee kun je dag en nacht op ons rekenen en helpen we je snel en voordelig weer op weg.


Speciaal voor jou geselecteerd