Accu vervangen

Elke accu bereikt op een zeker moment het einde van de technische levensduur en zal u op een onverwacht moment in de steek laten. De Wegenwacht® kan uw accu ter plekke vervangen op de door u gewenste locatie en wanneer u maar wilt (365 dagen per jaar, 24 uur per dag).

De wegenwacht controleert eerst uw accu en de daarbij behorende systemen zoals de dynamo en startmotor. Deze testresultaten worden met u gedeeld en de wegenwacht geeft u een advies. Alleen als er een technische reden voor is, krijgt u het advies om uw accu te (laten) vervangen. Als de accu aan vervanging toe is of u wilt de accu preventief vervangen dan kan de wegenwacht dat in de meeste gevallen direct voor u doen.

Bel ons en we komen er aan

  1. Bel 088 269 2885 van maandag t/m vrijdag van 09:00 en 17:00
  2. We proberen daarna binnen 1 uur bij u te zijn.
  3. Eerst wordt er een accucheck gedaan.
  4. Als u geadviseerd wordt uw accu te vervangen, kan dat direct. De meeste accu’s zijn binnen een half uur te vervangen.

Gratis installatie en tot 3 jaar garantie

De accu’s van ANWB zijn van uitstekende kwaliteit en worden gratis geïnstalleerd door onze deskundige wegenwachten. U betaalt alleen voor de aanschaf van de accu. Het testen, monteren, en afvoeren van uw oude accu is onderdeel van uw ANWB Wegenwacht lidmaatschap en wordt daarom niet in rekening gebracht. Uw nieuwe accu kunt u eenvoudig betalen via een eenmalige machtiging. Op uw nieuwe accu krijgt u 3 jaar garantie. Voor accu’s van de technologie AGM en EFB hanteren we een garantietermijn van 2 jaar.

Wij recyclen uw oude accu

ANWB houdt zich nadrukkelijk bezig met de zorg voor het milieu. Daarom zien wij het als onze plicht om uw oude accu met uiterste zorg voor het milieu te verwijderen. Uw oude accu is een afvalproduct waarmee zorgvuldig omgegaan dient te worden. De Wegenwacht hanteert een inzamelproces voor oude accu’s en ziet toe op een recycle-traject waarbij 98% van de accu tot een herbruikbare grondstof wordt verwerkt.