advertentie

Meest gestelde vragen

1. Wat houdt de verkiezing Leukste uitje van Nederland in?

Net als in voorgaande jaren organiseert de ANWB weer de verkiezing voor het Leukste uitje van Nederland en het Leukste uitje per provincie. Aan u, de leden van de ANWB, vragen we ons daarbij te helpen! Allereerst willen we van u weten welke uitjes volgens u genomineerd moeten worden voor deze verkiezing.

ANWB is benieuwd wat uw favoriete uitjes zijn en daarom vragen wij u om uw favoriete top 5 van uitjes samen te stellen. Wij vragen u minimaal één provinciaal uitje te nomineren. Om de beste uitjes te selecteren voor de tweede ronde, wordt u gevraagd in welke mate u het uitje aanbeveelt: van Niet aanbevelen tot Heel erg aanbevelen.

Bij de beoordelingsronde ( die loopt van 26 januari t/m 21 februari 2015) kunt u de genomineerde uitjes beoordelen. Hierbij geldt dat u zoveel mogelijk uitjes mag beoordelen, echter, een genomineerd uitje mag maar één keer per e-mailadres beoordeeld worden. Ook hier vragen wij u minimaal één uitje van de nationale lijst en één uitje van een provincie te beoordelen. In deze ronde vragen wij u deze uitjes te beoordelen op een aantal vaste aspecten. De best beoordeelde uitjes mogen een jaar lang de titel “ANWB leukste uitje van ….” voeren.

2. Tot wanneer kan ik een uitje nomineren?

Nomineren kan van 8 december 2014 t/m 11 januari 2015.

3. Vanaf wanneer kan ik mijn stem uitbrengen?

Op 26 januari 2015 maken we bekend wat de top 10 is van genomineerde provinciale uitjes. Vanaf deze datum kunt u ook stemmen door de genomineerde uitjes te beoordelen op vijf aspecten. U kunt tevens stemmen op de lijst met landelijke uitjes die dan bekend wordt gemaakt. De stemronde loopt tot en met 22 februari 2015.

4. Waar worden de prijswinnaars van de musical tickets bekend gemaakt?

Eind februari vindt de trekking van de prijswinnaars plaats onder de deelnemers die op uitjes hebben gestemd op het Land van ANWB en een geldig e-mailadres hebben ingevuld. De prijswinnaars worden op objectieve wijze door onpartijdige computerprogrammatuur geselecteerd.

De prijswinnaar zal uiterlijk 30 maart 2015 per e-mail en op de hoogte worden gesteld.

De prijswinnaar dient binnen een week na verzending van de e-mail, waarin de uitslag wordt bekend gemaakt, te reageren, bij gebreke waarvan geen aanspraak meer gemaakt kan worden op de prijs.

De prijswinnaar dient zich op verzoek te identificeren om toekenning van de prijs mogelijk te maken.

5. Wanneer is bekend welke uitjes de titel ‘Leukste uitje van … 2015’ gewonnen hebben?

Op 30 maart 2015 maken we tijdens een feestelijke prijsuitreiking bekend wie de winnaars zijn van het Leukste uitje van Nederland en van de Leukste uitjes van alle provincies in 2015.

6. Waarom moet ik mijn email adres geven?

Als u een uitje nomineert of beoordeelt vragen wij om uw e-mailadres. Deze gebruiken wij om uw nominatie en/of beoordeling te verifiëren, zodat de verkiezingen zo eerlijk mogelijk verlopen. We zullen u daarnaast op de hoogte houden van de uitslag van de verkiezing en u laten weten of u een van de winnaars bent van de 4 musical-kaarten.