advertentie

De KCK redactie

Wie is wie en hoe kamperen de redactieleden eigenlijk zelf? 

kck redactie.jpg

Je kunt de redactie bereiken op: 

Kampeer & Caravan Kampioen
Postbus 93200, 2509 BA Den Haag
Telefoon: 088-269 2222
E-mail: kck@anwb.nl

Ed Lodewijks, hoofdredacteur:

"Hoofdredacteur van een blad zijn, betekent vooral veel vergaderen, plannen, organiseren, coördineren, etc. Helaas niet op de camping, maar op de redactie in Den Haag. Maar gelukkig trek ik regelmatig het land in (en soms ook het land uit) om campings en kampeerbedrijven te bezoeken. Want daar doe ik toch de inspiratie en ideeën op voor artikelen. En af en toe ga ik ook zelf op reportage om dat echte kampeergevoel op te snuiven. Lekker met mijn tentje eropuit! Ook op vakantie kan ik de tent niet missen, zoals dit jaar weer op m’n favoriete camping in de Franse Provence. Mijmeren voor de tent met uitzicht over de wijngaarden. Wat geeft kamperen mij toch een ontzettend rijk gevoel. En om dat gevoel maand na maand aan de lezers over te mogen brengen is gewoon heerlijk!"

Gerhard-Paul Wisgerhof, eindredacteur:

"Heerlijk om het hele jaar door bezig te zijn met kamperen. En niet uitsluitend maar drie of vier weken per jaar. Dat kan in deze baan als adjunct-hoofdredacteur van de Kampeer & Caravan Kampioen. Alle verhalen komen bij mij binnen en in nauwe samenwerking met eindredacteur Liza Schreurs en met de mensen van Veronica Concept Design proberen we telkens weer mooie KCK’s te maken. Zelf trek ik er het liefst met de caravan op uit naar mijn geliefde vakantieland Frankrijk. Met een goed glas Franse wijn onder de luifel en een lekker boek op schoot heb ik het ontzettend naar mijn zin."

Liza Schreurs, eindredacteur:

“Meewerken aan een prachtig blad waarvan je kampeerbloed sneller gaat stromen – een buitenkansje! Gerhard-Paul en ik lezen alle teksten voor ze naar de vormgever gaan. Daarna beoordelen we de opgemaakte pagina’s. Dankzij mijn baan heb ik inspiratie te over voor onze volgende vakantie, want mijn collega’s kennen de mooiste kampeerplekjes. Ik heb op heel wat onvergetelijke locaties mijn tent opgezet; van de outback in Australië tot de Gobiwoestijn in Mongolië tot de nationale parken in Canada. Sinds ik een gezin heb, zoeken we het een tikje dichter bij huis. Het liefst staan we met onze oerdegelijke De Waard Albatros op een kleine camping in de natuur, ver weg van mensenmassa’s. Mijn ultieme kampeergevoel? ’s Ochtends op blote voeten in het gras koffie zetten, uitgebreid ontbijten, en weten dat je weer de hele dag lekker buiten bent!”

Bianca Serraarens, toeristisch redacteur:

“Vakantieplezier. Daar gaat het om. Of je nu twee dagen in Nederland met je tentje onder en appelboom staat of dat je de reis van je leven maakt met een camper door Australië. Dat maakt niet uit. Genieten en plezier staan voorop. Mijn werk als redacteur toerisme bestaat er uit om de lezer van al die mooie plekken te laten meegenieten. In beeld en tekst. En van al die prachtbestemmingen heb ik het hele jaar door zin om vakantie te vieren… P.S. tips zijn altijd welkom. Mail me!"

Ruud Wenting, technisch redacteur:

"Tenten, vouwwagens en voortenten zijn mijn specialiteit. Nieuwe, tweedehands of toekomstige modellen, alles wordt getest en bekeken om de KCK-lezer op de hoogte te houden. Kampeeraccessoires en technische kwesties op tentdoekgebied vallen eveneens onder mijn deskundigheid. Daarnaast kan de lezer rekenen op informatie over de nieuwste trends en alle andere relevante kampeerzaken. Heb je vragen? Mail me! Na onze droomreis van vorig jaar door het Zuidwesten van de USA, wordt het dit jaar weer een bestemming dichter bij huis: Italië. Lekker met een paar vrienden en kennissen (ook met kinderen) naar een kleine camping bij een boer (Agriturismo) in Piëmonte. Slapen doen we in een tent. Op de camping worden kookcursussen gegeven zodat mijn wederhelft haar kookkunst kan updaten."

Wim de Roos, technisch redacteur:

"Een veel gestelde vraag is hoe je als KCK-redacteur dan zelf op vakantie gaat. Daarover vind je alles op m’n privé-website www.nljeep.nl. Kortweg, ik trek er veel met één van m’n tenten op uit. Om er even helemaal uit te zijn, liefst wild ergens in de natuur. Maar jaarlijks reis ik ook minstens een paar keer met camper en caravan. Ik bemoei me bij de KCK met alles waar wielen onder zitten, met de nadruk op campers en caravans. Maar ook met normaal vakantiespul, stoere overlevingsbenodigdheden en zaken met een stekker of batterij passen in het plaatje. Niet voor niets gaat er vaak een aanhangwagen vol testmateriaal mee op vakantie achter m’n Jeep. Naast tentkamperen in de winter zijn vakantieritjes - van ten minste 5.000 km in een paar weken - een liefhebberij. En van een weekendje op en neer naar de Costa Brava ben ik ook niet vies.”

Natalie den Herder, internetredacteur:

"Mijn naam is Natalie den Herder, internetredacteur bij de KCK. Ik beheer de website en maak nieuwsberichten, extra informatie bij de artikelen, filmpjes, foto's...kijk gerust eens rond! Samen met mijn mannen thuis (man en twee zoontjes) kamperen we met de Holtkamper, dat is zo'n stoere outdoorachtige vouwwagen. De buitenkeuken vind ik het leukst. Thuis kook ik nauwelijks, maar op kampeervakantie ben ik vaak úren aan het kokkerellen."

Jennie Schouten, redactie-assistente:

"Hallo, ik ben Jennie Schouten, redactie-assistente. Eigenlijk heb ik de leukste baan op de redactie, want ik ben de smeerolie waardoor alle anderen zich op hun eigen werk kunnen storten en geen zorgen hebben om allerlei administratieve en organisatorische processen. Samen met mijn man en onze twee puberkinderen trekken we Europa rond. We overnachten in kleine trekkerstentjes en sluiten ons graag aan bij een kamp voor natuuronderzoekers. De KNNV organiseert deze kampen. Dit staat voor Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging. Omdat we geen auto hebben, gaan we met het openbaar vervoer. We moeten dan wel een paar keer overstappen maar we komen altijd op de plaats van bestemming aan. Soms komt iemand ons ophalen om het laatste stukje te overbruggen."

Snel naar