Fietsen
Fietsroutes

Landelijke Fietsroutes

Vroeg of laat komt de vakantiefietser uit op de Landelijke Fietsroutes: LF-routes. Ze vormen een nationaal netwerk van meer dan 6.500 km. LF-routes voeren over fietspaden en binnenwegen waar niet gejakkerd wordt. Met verrassende tracékeuzes. Met veerpontjes waarvan u niet wist dat ze bestonden. Langs dorpjes waar u nog nooit van had gehoord. Ze zijn ideaal voor het samenstellen van een fietsvakantie, en ze zijn ook prima te gebruiken voor dagtochten. Bijvoorbeeld door te fietsen van station naar station. De LF-routes zijn ontwikkeld door de Stichting Landelijk Fietsplatform. Hier kunt u ook een een gratis overzichtsfolder bestellen: slf@fietsplatform.nl.

Bewegwijzering
Het gehele LF-netwerk van 4.500 kilometer is in twee richtingen bewegwijzerd met rechthoekige bordjes met groen opschrift. Op belangrijke plaatsen ook door middel van handwijzers. Bij een aantal routes zijn op belangrijke punten ook informatieborden geplaatst. Deze borden geven extra informatie over de bewuste route.

LF1 Noordzee

Afstand: 280 km

Uitgave(ISBN): Nederlandse Kustroute, 1e druk 2007, ISBN 978 90 72930 32 3
Prijs: € 17,50
Verkrijgbaar bij: onder andere de ANWB (niet in de Webwinkel) en bij het Landelijk Fietsplatform.

Fietsen langs de Nederlandse kust van Sluis naar Deventer

Dat u voor een perfecte zon-, en strandvakantie enkel een fiets nodig heeft, bewijst het Nederlandse deel van de LF1. Het onverstoorbare golven van de zee, het vrolijk wuivende helmgras en het krakende zand onder uw banden: met de LF1 ervaart u de Nederlandse kust op onovertroffen wijze. U start de route in Sluis of Den Helder en fietst via langgerekte duinrepen van badplaats naar visserdorp en grote steden als Haarlem en Middelburg. Beslist leuk om overheen te rijden zijn de massieve zeekeringen en kilometerslange dammen, waaronder de wereldbekende Stormvloedkering. En dankzij de vele toeristische plaatsen onderweg zijn er overnachtingsmogelijkheden voor elk wat wils. Dit maakt de route ideaal voor een meerdaagse tocht of fietsvakantie.

De LF1 vormt samen met de LF10 Waddenzeeroute het Nederlandse deel van de internationale Noordzeeroute (North Sea Cycle Route). Deze loopt verder door Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Schotland en Engeland en heeft een totale lengte van 6.000 km. Meer informatie hierover vindt u op www.northsea-cycle.com. Het Belgische en Franse deel van de LF1 tot aan Boulogne sur Mer vindt u in de gids 'De internationale LF1 Noordzeeroute'.

LF2 Stedenroute

Afstand: 340 km

Uitgave(ISBN): NAP-Zeebodemroute, 1e druk 2008, ISBN 978 90 729 30 378 Prijs: € 17,50Verkrijgbaar bij: onder andere de ANWB (niet in de Webwinkel) en bij het Landelijke Fietsplatform.

Fietsen tussen Amsterdam en Brussel
De cultuur, architectuur en gezellige bedrijvigheid van de grote Nederlandse en Vlaamse steden wordt in deze internationale route afgewisseld met de rust van typisch Hollandse en Vlaamse landschappen. De route start in Amsterdam en gaat vervolgens via Rotterdam of Gouda verder zuidwaarts naar het Belgische Antwerpen en Brussel. Ook Mechelen en Leuven doet de route aan. De steden zijn per fiets zeer goed te bezichtigen. U heeft volledige mobiliteit, hoeft nergens in de file te staan en kunt overal ’parkeren’. Deze sportieve tocht is dan ook een absolute aanrader voor liefhebbers van stedentrips.

LF3 Rietlandroute

Afstand: 145 km

Uitgave(ISBN): Noord-Zuidroute, 1e druk 2007, ISBN 978 90 729 30 34 7Prijs: € 17,50Verkrijgbaar bij: onder andere de ANWB (niet in de Webwinkel) en bij het Landelijk Fietsplatform.

Fietsen tussen de Waddenzee en IJssel (Holwerd - Kampen)
De Rietlandroute is het noordelijke deel van de LF3. Zoals de naam al doet vermoeden, neemt deze route u mee door het waterrijke Friesland en het prachtige natuurgebied De Weerribben. Een gebied waar rond 1920 de rietteelt een belangrijke bron van inkomsten was. Het riet werd met name gebruikt voor dakbedekking, maar ook voor manden en bezems. Hoewel akkerbouw terrein wint, groeit in dit land van ondiepe, verveende petgaten vandaag de dag nog steeds een weelde van water- en oeverplanten, waartussen de rietstengels hoog boven alles uit rijzen. Een gebied dat heerlijk is om met de fiets te verkennen. Met name het traject tussen Leeuwarden en Holwerd fietst u kilometerslang over een fraai fietspad langs de Dokkumer Ee. Naast natuur beleeft u tijdens de tocht ook volop cultuur. Zo komt u langs typisch Friese boerendorpjes waar uilenborden de gevels sieren, klokkenstoelen die desolaat wachten om geluid te worden, deftige buitenplaatsen en niet te vergeten de bruisende stad Leeuwarden.

LF3 Hanzeroute

Afstand: 135 km

Uitgave(ISBN): Noord-Zuidroute, 1e druk 2007, ISBN 978 90 729 30 34 7Prijs: € 71,50Verkrijgbaar bij: onder andere de ANWB (niet in de Webwinkel) en bij het Landelijk Fietsplatform.

Fietsen langs Hanzesteden aan IJssel en Rijn (Kampen - Millingen)
De Hanzeroute is het middelste deel van de LF3. Via voornamelijk vrijliggende fietspaden en slingerende dijkjes fietst u met deze route langs een van de mooiste rivieren van Nederland: de IJssel. Een rivier die honderden jaren geleden rijkdom en voorspoed bracht dankzij haar verbinding met de open zee en het Duitse achterland. Volgeladen koggeschepen voeren af en aan met waardevolle koopwaren, graan, laken en vis. Welvarende handelssteden ontstonden. Eerst Deventer en Zutphen in de luwte van de Utrechtse bisschop en op veilige afstand van de Vikingen in Dorestad. Toen Kampen, Zwolle en tenslotte Doesburg. De vijf eeuwenoude Hanzesteden zijn nu de glorierijke havens langs deze fietstocht waar u heerlijk kunt verblijven, terwijl gotische gevels, historische pakhuizen en oude kades de rijke geschiedenis doen herleven. Onderweg kunt u ook volop genieten van de natuurrijke uiterwaarden en de vrijwel ongetemde loop van de IJssel. De vele vertakkingen en uitlopers zorgen voor onvergetelijke vergezichten, waarbij elke bocht weer nieuwe unieke vormen en prachtige stukjes natuur oplevert.

LF3 Maasroute

Afstand: 220 km

Uitgave (ISBN): Noord-Zuidroute, 1e druk 2007, ISBN 978 90 729 30 34 7Prijs: € 17,50Verkrijgbaar bij: onder andere de ANWB (niet in de Webwinkel) en bij het Landelijk Fietsplatform.

Fietsen tussen Arnhem en Zuid-Limburg
De Maasroute is het zuidelijke deel van LF3. Tussen de heuvels ten zuiden van Nijmegen en het heuvelland van Limburg volgt u de bochten van de Maas. U fietst door het befaamde Maasheggenlandschap met een lappendeken van kleine perceeltjes afgeschermd door mei- en sleedoornhagen. Dankzij de vele veerponten in de route kunt u de sfeer aan beide zijden van de Maas proeven. Op de hellingen van het Limburgse Maasdal passeert u een ‘on-Nederlands’ landschap van verlaten karrensporen, veldkruizen, wijngaarden, mergelgrotten en sprookjesachtige vakwerkhuisjes. De route kunt u bovendien combineren met tal van uitjes naar bijvoorbeeld Burgers Zoo in Arnhem, de kasteelruïne in Kessel, Thermae 2000 in Valkenburg, de Gulpener bierbrouwerij, het drielandenpunt in Vaals en diverse musea.

In de gids zijn twee korte trajecten opgenomen die de Maasroute verbinden met routes in België (Vlaanderen fietsroute) en Duitsland: LF5 ter hoogte van Roermond (Thorn - Duitse grens, 25 km) en LF6 (Maastricht - Aken, 35 km) door het Zuid-Limburgse heuvelland. De LF3 Maasroute sluit bij Cuijk aan op de LF12 Maas- en Vestingroute. Deze volgt het laaglandgedeelte van de Maas met oude forten en vestingwerken. De twee routes samen laten u de hele Maasloop in Nederland zien.

LF4 Midden-Nederlandroute

Afstand: 300 km

Uitgave(ISBN): Midden-Nederlandronde, 1e druk 2007, ISBN 978 90 729 30 33 0
Prijs: € 17,50
Verkrijgbaar bij: onder andere de ANWB (niet in de Webwinkel) en bij het Landelijk Fietsplatform.

Fietsen tussen Den Haag en Enschede
Met de LF4 Midden-Nederlandroute fietst u door de meeste karakteristieke Nederlandse landschappen: het oer-Hollandse veenweidegebied, de bossen van de Utrechtse Heuvelrug, het kleinschalige akkerlandschap van de Gelderse Vallei, de glooiende heidevelden op de Veluwe, het betoverende IJsseldal en het ingetogen coulisselandschap van de Achterhoek en Twente. Daartussen passeert u op een aantrekkelijke manier de steden Den Haag, Utrecht, Arnhem en Enschede. Er zijn daarbij zelfs twee trajecten opgenomen in de gids: één door de stad en één om de stad. Zo kunt u zelf bepalen wat u het prettigst vindt. Fraai zijn bovendien de vele landgoederen en kastelen die u onderweg aandoet.

In de gids vindt u ook een traject dat de Midden-Nederlandroute verbindt met de Duitse R(adweg)1: LF40 (Borculo - Zwillbrock, 20 km). Als u wilt, kunt u via deze route zo doorrijden naar Berlijn! De route is opgenomen in de nieuwe LF-vakantietocht Midden-Nederlandronde, waarin ook de LF15 Boerenlandroute en een stukje van de LF1 Noordzeeroute zijn opgenomen.

LF7 Oeverlandroute

Afstand: 356 km

Uitgave(ISBN): Oeverlandroute, 1e druk 2009
Prijs: € 17,50
Verkrijgbaar bij: onder andere de ANWB (niet in de Webwinkel) en bij het Landelijk Fietsplatform.

Fietsen tussen Alkmaar en Maastricht
Zee, meren, rivieren en kanalen: met de LF7 Oeverlandroute maakt u kennis met de Nederlandse binnenwateren in optima forma. U volgt de blauwe aderen in een diagonaal door Nederland tussen de Noordzee bij Schoorl en het heuvelland bij Maastricht. Oude jaagpaden, bruggetjes en bochtige dijken begeleiden u langs het Uitgeestermeer, de Zaan, de Amstel, de Vecht en het Merwedekanaal. Vervolgens doorkruist u via diverse veerovergangen de Betuwe tussen Vianen en Leerdam en fietst u Brabant door via de oevers van de Dommel en het Eindhovens Kanaal. Tussen het 'witte' stadje Thorn en Maastricht maakt u een uitstapje naar onze zuiderburen. Hier loopt de fietsroute namelijk grotendeels langs de Belgische Maas en het Albertkanaal. Dit stuk valt samen met de Vlaanderen Fietsroute. Onderweg zijn er volop leuke bezienswaardigheden te bezichtigen, zoals molens, sluizen, stuwen, dode rivierarmen, wielen en pittoreske dorpjes. En wanneer de zon op volle kracht aan de hemel staat, kunt u altijd nog een duik nemen in het verfrissende water.

LF9 NAP-route

Afstand: 445 km

Uitgave(ISBN): NAP-Zeebodemroute, 1e druk 2008, ISBN 978 90 729 30 37 8
Prijs: € 17,50
Verkrijgbaar bij: onder andere de ANWB (niet in de Webwinkel) en bij het Landelijk Fietsplatform.

Fietsen onder de zeespiegel (Nieuweschans-Breda)
De LF9 NAP-route heeft een bijzonder thema: het NAP (Normaal Amsterdams Peil). De route volgt globaal de kustlijn die ontstaat als alle dijken en duinen wegvallen. ‘Beachresort Breda’, 'Amersfoort aan zee' en ‘terpstranden’ in Groningen zouden dan werkelijkheid worden. Met die wetenschap zult u deze tocht niet alleen op een hele markante manier beleven, maar ook ervaart u hoe afwisselend die denkbeeldige kust is. Af en toe duikt de route de zee in, met name in Flevoland, of klimt deze juist de hoogte in, zoals bij de Havelterberg en de Utrechtse Heuvelrug. U doorkruist een keur aan landschappen: bossen, zandverstuivingen, heidevelden en het weidse rivierengebied met vestingstadjes als Gorinchem en Woudrichem. In totaal fietst u door negen provincies en passeert u boeiende steden als Groningen, Amersfoort en Utrecht. In de gids zijn bovendien diverse routevarianten opgenomen. Zo kunt u na Breda uw tocht rechtstreeks vervolgen naar Antwerpen of kiezen voor een alternatief via de Brabantse wal en Bergen op Zoom.

LF 10 Waddenzeeroute

Afstand: 270 km

Uitgave (ISBN): Nederlandse Kustroute, 1e druk 2007, ISBN 978 90 729 30 32 3
Prijs: € 71,50
Verkrijgbaar bij: onder andere de ANWB (niet in de Webwinkel) en bij het Landelijk Fietsplatform.

Fietsen langs de kust van Callantsoog naar Nieuweschans
Deze route toont u de Groningse en Friese kuststreek op haar best. Met de zilte, frisse wind in de rug en uw blik op de oneindige groene weiden fietst u langs verdwenen dorpen, dichtgeslibde binnenzeeën, borgen, stinzen, terpen en basalten zeedijken. Hoogtepunten zijn het voormalige eiland Wieringen in het Noord-Hollandse deel van de route, Nationaal Park Lauwersmeer en ook over de Afsluitdijk moet u een keer gefietst hebben. De route doet bovendien alle havens aan met veerverbindingen naar de Nederlandse waddeneilanden. Even 'eilandhoppen' naar Vlieland of Schiermonnikoog is dus zo gedaan!

De LF10 vormt samen met de LF1 Noordzeeroute het Nederlandse deel van de internationale Noordzeeroute (North Sea Cycle Route). Deze loopt verder door Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Schotland en Engeland en heeft een totale lengte van 6.000 km. Meer informatie hierover vindt u op www.northsea-cycle.com.

LF11 Prinsenroute

Afstand: 110 km

Uitgave: Basiskaart netwerk LF-routes, 1e druk 2007, ISBN 978 90 729 30 39 2Prijs: € 27,50 Verkrijgbaar bij: onder andere de ANWB (niet in de Webwinkel) en bij het Landelijk Fietsplatform.

Fietsen tussen Den Haag en Breda
De LF11 Prinsenroute is een 110 kilometer lange route tussen Den Haag en Breda. De route is in twee richtingen bewegwijzerd met de bekende witte rechthoekige LF-routeborden met groen opschrift. In Den Haag sluit de fietsroute aan op de LF4 Midden-Nederlandroute en in Breda op de LF13 Schelde-Rheinroute. Verder kruist u tijdens deze tocht ter hoogte van Rotterdam de LF2 Stedenroute en de LF12 Maas- en Vestingroute. Ook al deze routes zijn bewegwijzerd.

De LF11 Prinsenroute is opgenomen in de basiskaart netwerk LF-routes, een uitgave met het complete netwerk LF-routes in Nederland.

LF12 Maas- en Vestingroute

Afstand: 230 km

Uitgave(ISBN): Rivierenlandronde, 1e druk 2008, ISBN 978 90 729 30 38 5 Prijs: € 17,50Verkrijgbaar bij: onder andere de ANWB (niet in de Webwinkel) en bij het Landelijk Fietsplatform.

Fietsen tussen Maassluis en Nijmegen
Tromgeroffel, kanonschoten, steigerende paarden en wapengekletter: de historie van oude vestingwerken komt weer tot leven tijdens deze fietstocht. De route neemt u mee langs de Maas waar imposante kastelen, forten en bunkers deze strategische buffer moesten bewaken. Het rivierwater diende bovendien als handig verdedigingsmiddel. Wanneer vijandelijke troepen naderden, lieten soldaten het rivierwater buiten de oevers stromen waardoor het gebied onbegaanbaar werd. Tot op de dag van vandaag heeft het Maaswater ook een belangrijke economische functie. Zo zal een lint van duwboten u vergezellen tijdens de route en doet u de oude handelssteden Dordrecht, Den Bosch en Nijmegen aan. Tenslotte kent de Maasdelta unieke natuurwaarden met gorzen, grienden, rietlanden en drassige uiterwaarden. Bijzonder zijn ook de bewoners, waaronder heuse bevers in de Biesbosch.

De Maas- en Vestingroute sluit naadloos aan op de LF3 Maasroute, die loopt tussen Arnhem en Maastricht. Het hele Nederlandse deel van de Maas kunt u daarmee per fiets volgen.

LF13 Schelde-Rheinroute

Afstand: 300 km

Uitgave(ISBN): Ronde van Nederland, 2e druk 2005, ISBN 978 90 729 30 27 9
Prijs: € 17,50
Verkrijgbaar bij: onder andere de ANWB (niet in de Webwinkel) en bij het Landelijk Fietsplatform.

Fietsen tussen de Scheldemonding en de Duitse Rijn
Beleef al het moois van Zuid-Nederland met deze afwisselende route. U fietst van het Zeeuwse Middelburg tot het Limburgse Venlo dwars door de zuidelijke provincies. Onderweg zult u versteld staan van de grote tegenstellingen die u tegenkomt in natuur en cultuur. Passeert u op het protestantse Walcheren en Beveland poelgronden, kreekruggen, vliedbergen en verdronken land; zodra u het Schelde-Rijnkanaal oversteekt fietst u vrijwel meteen de Brabantse boswachterijen in. Daarbuiten sieren veldkruizen en kapelletjes de eenzame landwegen op weg naar het Bourgondische leven in bruisende steden als Breda en lieflijke dorpjes als Alphen. Een reeks van heidevelden en vennetjes begeleidt u vervolgens naar het Limburgse Maasdal. Bij Venlo kunt u bovendien nog een stuk schilderachtig, Duits beekdallandschap meepakken. Hier sluit de route namelijk aan op de Duitse R(adweg)12 tussen grens en de Rijn (Rhein) bij Duisburg. Dit 50 km lange stuk is eveneens in de gids beschreven.

LF14 Saksenroute

Afstand: 230 km

Uitgave (ISBN): Ronde van Nederland, 2e druk 2005, ISBN 978 90 72930 27 9
Prijs: €17,50
Verkrijgbaar bij: onder andere de ANWB (niet in de Webwinkel) en bij het Landelijk Fietsplatform.

Fietsen tussen Lauwersoog en Enschede
Met deze route treedt u in de voetsporen van een oud Germaans volk dat vanaf 375 v. Chr. vanuit  Noord-Europa Nederland binnentrok. Het is de tijd van de volksverhuizingen met hevige stammenstrijden en schermutselingen. Vandaag de dag herinneren het typische dialect en de karakteristieke boerderijen in de grensstreek nog aan het Saksische volk. Maar behalve de geschiedenis van de Saksen, komt u nog veel meer historische bakens tegen tijdens deze tocht. In Groningen fietst u langs een lint van wierdedorpen. In Drenthe rijdt u over de stevige hellingen van de Hondsrug. Prehistorische grafheuvels en hunebedden van nog veel eerdere bewoners sieren hier het robuuste landschap. Vergezeld door scherende libellen en dwalende vlinders volgt u in Duitsland en Twente tenslotte de stroomdalen van de Vecht en de Dinkel.

LF15 Boerenlandroute

Afstand: 200 km

Uitgave: Midden_Nederlandronde, 1e druk 2007, ISBN 978 907 2930 33 0
Prijs: € 17,50
Verkrijgbaar bij: onder andere de ANWB (niet in de Webwinkel) en bij het Landelijk Fietsplatform

Fietsen tussen Alkmaar en Enschede
Het draait tijdens deze fietsroute natuurlijk vooral om het authentieke Nederlandse boerenleven. En dat welteverstaan in de breedste zin van het woord. Reizende bollenkramen, struisvogelboerderijen, kaasmakerijen en geitenhouderijen: u kunt het zo gek niet bedenken of u komt het tegen tijdens deze thematocht. U zult bovendien versteld staan van de zeer uiteenlopende landschappen die u passeert. Zo fietst u door eindeloze weiden in Noord-Holland; maakt u kennis met het ‘oude’ en ‘nieuwe’ land in Flevoland; rijdt u langs knusse, kleinschalige veldjes met koeien, paarden of schapen in Salland en doorklieft u hoog uitstaande maïsvelden in het zacht glooiende Twente. Daarnaast is het prima toeven in de historische stadjes Hoorn, Enkhuizen, Urk en Kampen. Tussen Enkhuizen en Flevoland kunt u kiezen voor de boot of een alternatieve route via de ongeveer 25 km lange Houtribdijk tussen Enkhuizen en Lelystad. Dit traject is eveneens bewegwijzerd als Flevoroute (LF20).

LF16 Vechtdalroute

Afstand: 245 km

Uitgave(ISBN): Vechtdalroute, 2e druk 2007, ISBN 978 90588 13 34 3
Prijs: € 12,50
Verkrijgbaar bij: onder andere de ANWB (niet in de Webwinkel) en bij het Landelijk Fietsplatform.

Fietsen langs de Overijsselse Vecht (Zwolle-Darfeld)
De rijk meanderende Overijsselse Vecht is middelpunt van de LF 16. Vanaf de monding bij Zwolle tot aan de bron in het Duitse Darfeld slingert de route langs het heldere, kabbelende water van deze rivier. Terwijl boerenweggetjes en vrijliggende fietspaden u steeds verder landinwaarts voeren, maakt u kennis met een drietal eigengereide streken: Salland, Graafschap Bentheim en Münsterland. Niet alleen kennen deze gebieden elk hun typische gebruiken, lekkernijen en een ongekende gastvrijheid, ook zal de enorme variatie aan landschappen u zeker verrassen. Bij Gramsbergen heeft de route een aftakking naar Dalerveen, richting Emmen, voor fietsers die via de LF14 naar het noorden willen rijden.

LF20 Flevoroute

Afstand: 255 km

Uitgave(ISBN): NAP-Zeebodemroute, 1e druk 2008, ISBN 978 90 729 30 37 8
Prijs: € 17,50
Verkrijgbaar bij: onder andere de ANWB (niet in de Webwinkel) en het Landelijk Fietsplatform.

Fietsen door het laagland tussen Haarlem en Groningen
Van vers omgewoelde akkers tot hippe architectuur en verdwenen eilanden: met de Flevoroute (LF20) doorkruist u een ongeëvenaard gevarieerd landschap met talloze bezienswaardigheden leuk voor jong en oud. U fietst langs het sprookjesachtige Muiderslot, vogelparadijs de Oostvaardersplassen, werelderfgoed Schokland en schilderachtige dorpjes als Urk en Lemmer. Tussentijds kunt u uw ogen flink de kost geven aan het natuurschoon. Trekken even buiten de prachtige oude stad Haarlem nog enkele bollenvelden aan u voorbij; uw volgende tochten rijdt u langs het uitgestrekte Markermeer, temidden van wuivende korenvelden of mysterieuze Friese wouden. Kortom: een route die u zal bijblijven en die uitermate geschikt is voor een weekje fietsen met het hele gezin.

LF 51 Kempenroute

Afstand: 110 km

Uitgave (ISBN): LF51 Kempenroute, 1e druk 2000
Prijs: € 9,75
Verkrijgbaar bij: onder andere de ANWB (niet in de Webwinkel) en bij het Landelijk Fietsplatform

Fietsen van lichtstad Eindhoven naar diamantstad Antwerpen
‘Waar de hei de hemel raakt’, zo omschreef een Postelse pastoor ooit het prachtige landschap van De Kempen doeltreffend. Met deze avontuurlijke tocht ontdekt u de pracht en praal van deze grenzeloze streek in vol ornaat. Via spannende paden fietst u langs een mozaïek van oude akkergronden, heggen en wallen. U doorkruist schrale heidevelden en volgt de broekgronden langs schuimende beekjes tot diep in de bossen op de Nederlands-Belgische grens. Biezen, rietkragen en geurige gagel maken hier plaats voor bosanemoon, dennenhars en drassig mos. Met een beetje geluk scheert een opgeschrikte ree, haas of loerende havik u in volle vaart voorbij. Absoluut een tocht die u zal bijstaan. Vergeet uw paspoort niet!

Rijndeltaroute

Afstand: 1300 km

Uitgave (ISBN): Rivierenlandroute, 1e druk 2008, ISBN 978 90 729 30 38 5
Prijs: € 17,50
Verkrijgbaar bij: onder andere de ANWB (niet in de Webwinkel) en het Landelijk Fietsplatform.

De Rijndeltaroute is opgebouwd uit verschillende delen van LF-routes en volgt een prachtig traject door het brede stroomgebied van de Rijn in Nederland. De Rijndeltaroute vormt het Nederlandse deel van de befaamde Internationale Rijnroute, de ruim 1300 kilometer lange route van de bron van de Rijn in Zwitserland tot aan de monding in de Noordzee.

Hoogtepunten zijn: de uitlopers van de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug, tal van riviernatuurgebieden, de landgoederen langs de Kromme Rijn, de door de Betuwe slingerende Linge, de scheepvaart op de Waal, de Biesbosch, de polders en molens rond Kinderdijk en wereldhavenstad Rotterdam.

Ronde van Nederland - via LF-routes

Afstand: 1200 km

Uitgave(ISBN): Weekendtochten via LF-routes, 1e druk 2007, ISBN 978 90 72930 35 4
Prijs: € 15,00
Verkrijgbaar bij: onder andere de ANWB (niet in de Webwinkel) en het Landelijk Fietsplatform.

De uitgave LF-weekendtochten bevat acht compleet uitgewerkte weekendtochten langs LF-routes in Nederland. In een handige map zit voor elke tocht een los kaartblad op A2-formaat. De LF-weekendtochten hebben een lengte tussen de 120 en 170 km. Door een selectievan overnachtingsadressen is het heel eenvoudig om een fiets weekendje weg te plannen. Tips voor bezienswaardigheden onderweg maken het aanbod compleet.

Weekendtochten via LF-routes

Afstand: 120 - 170 km

Uitgave (ISBN): Weekendtochten via LF-routes, 1e druk 2007, ISBN 978 90 72930 35 4
Prijs: € 15,00
Verkrijgbaar bij: onder andere de ANWB (niet in de Webwinkel) en bij het Landelijk Fietsplatform.

De uitgave LF-weekendtochten bevat acht compleet uitgewerkte weekendtochten langs LF-routes in Nederland. In een handige map zit voor elke tocht een los kaartblad op A2-formaat. De LF-weekendtochten hebben een lengte tussen de 120 en 170 km. Door een selectievan overnachtingsadressen is het heel eenvoudig om een fiets weekendje weg te plannen. Tips voor bezienswaardigheden onderweg maken het aanbod compleet.