Fietsen
Fietsroutes

Actief Dordogne

De Dordogne ligt op de westelijke uitlopers van het Massif Central. Het gebied, dat bestaat uit de departementen Dordogne en Lot, strekt zich uit tussen de regenrijke Limousin in het noorden, de zonnige valleien van Aquitaine in het westen en de vruchtbare vallei van de Garonne in het zuiden. Door beweging van de aarde zijn onder de kalksteenkorst van de Dordogne natuurlijke grotten ontstaan, waar in de loop der tijden indrukwekkende druipsteenformaties werden gevormd.

Dat de streek al sinds mensenheugenis is bewoond bewijzen de prehistorische tekeningen en schilderingen van dieren als bizons, paarden en mammoeten die in de grotten zijn aangetroffen. Dank zij de vele rivieren die tussen hoge rotswanden het gebied doorsnijden, zoals de Dordogne en de Lot, zijn er in de Dordogne valleien ontstaan met een zeer vruchtbare sliblaag. Hier bevinden zich akkers met onder meer maïs, tabak en zonnebloemen, maar ook steenbakkerijen en fokkerijen van runderen, eenden en ganzen. Andere kenmerkende landschappen voor de Dordogne zijn de dichte, donkere eikenbossen van de Périgord Noir en de causses: dorre kalksteenplateaus met een spaarzame begroeiing van heide, taaie boompjes en jeneverbessen.

> Bestel een gids uit de Actief-serie

GPS-tracks voor fietstochten in de Dordogne

Alle tracks zijn te downloaden als gdb-bestand (geschikt voor Garmin gebruikers) en als gpx-bestand (ook voor andere merken GPS-ontvangers bruikbaar).

> Route de Bois
> Langs de Dronne
> Groene route
> De Dordognebruggen in Périgord Noir
> Route des Vignes
> Over de Causse de Cajarc

Kanoën in de Dordogne

U kunt natuurlijk ook een tocht per kano maken in de Dordogne! Voor u de volgende GPS-tracks:

> La Dronne
> De lome lussen van de Lot