advertentie

Winterbanden in Oostenrijk

Winterbanden in Oostenrijk zijn bij winterse omstandigheden verplicht tussen 1 november en 15 april. Buiten deze vaste periode kan zeker in de bergen het gebruik van winterbanden ook verplicht zijn. Dat wordt duidelijk gemaakt met een bord. Onder winterse omstandigheden vallen in elk geval sneeuw, ijs en gladheid.

Winterbanden in Oostenrijk op alle wielen

Winterbanden Oostenrijk

De verplichting van winterbanden in Oostenrijk tussen 1 november en 15 april geldt voor alle wielen van het voertuig. Het is ook toegestaan sneeuwkettingen op de aandrijfwielen te gebruiken, en ook winterbanden met sneeuwkettingen zijn toegestaan. Buiten deze perioden kan het gebruik van winterbanden in Oostenrijk op bergwegen verplicht gesteld worden. Winterbanden in Oostenrijk moeten minimaal 4 mm profiel hebben, anders worden zij gezien als zomerbanden. Overigens zijn ook banden met M+S of M&S toegestaan.

Winterbanden kopen: waar moet je op letten?

Bekijk de winterbandentest 2014

Winterbanden Oostenrijk Winterbanden Oostenrijk

Sneeuwkettingen in Oostenrijk

Sneeuwkettingen mogen alleen gebruikt worden als het echt noodzakelijk is en ze mogen het wegdek niet beschadigen. De hele weg moet met sneeuw of ijzel bedekt zijn. Op sommige plaatsen zijn sneeuwkettingen in Oostenrijk verplicht, dat wordt aangegeven met het verkeersbord. De maximum snelheid is 50 km per uur. In de Arlbergtunnel is het gebruik van sneeuwkettingen verboden. Vierwiel-aangedreven auto's moeten sneeuwkettingen gebruiken op tenminste twee wielen.

Spikes in Oostenrijk

Spikes, of spijkerbanden, mogen gebruikt worden in Oostenrijk, maar alleen op voertuigen tot 3,5 ton, in combinatie met staalgordelbanden en op alle wielen van het voertuig. Ook op aanhangwagens mogen spikes gemonteerd worden. Ze zijn toegestaan van 1 oktober tot en met 31 mei. Het 'spiked tyres' teken is dan verplicht. Dit is verkrijgbaar bij de ÖMTC of benzinestations.

winterbanden_200x150.jpg

Winterbandentest

Welke winterbanden scoren goed en welke slecht? Lees het in de jaarlijkse ANWB-test.

Naar de test
ANWB_WWN_Najaar_anwb_uitgelicht_sales_200x150.jpg

Wegenwacht® Service

24/7 pechulp voor nog geen €5,- per maand. Nu de rest van 2014 gratis!

Bekijk de pakketten
Garagist.jpg

Tevreden over uw garage?

Deel uw ervaring op ANWB Garagereviews en verdien uw laatste garagerekening terug!

Geef ook een review
no-claim-jongeren-vierde.png

Autoverzekering

Een autoverzekering sluit je niet alleen af voor jezelf. Nu met gratis inzittenden-verzekering!

Autoverzekering