advertentie

Sneeuwkettingen

Lees hier alles over sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen bieden extra grip en veiligheid op sterk besneeuwde en beijzelde wegen, waar zelfs winterbanden tekort schieten. In veel wintersportgebieden geldt in bepaalde omstandigheden een verplichting sneeuwkettingen te gebruiken. Dat zie je aan een rond blauw bord met een sneeuwketting erop.

Geen vervanging voor winterbanden

sneeuwkettingenSneeuwkettingen zijn niet geschikt voor doorgaande wegen en kunnen daarom winterbanden niet vervangen. Rijd op de doorgaande wegen op winterbanden. Op bergwegen kan het daarnaast nog nodig of zelfs verplicht zijn om sneeuwkettingen te monteren.

Sneeuwkettingen moeten gemonteerd worden op de aangedreven wielen. Op vierwiel aangedreven auto's kunnen ze meestal het best om de voorwielen, maar de dealer weet hier meer over. Of stel de vraag op Autovraag. Wie veilig met de auto op wintersportvakantie wil, doet er goed aan kettingen te huren of te kopen, ook als je al winterbanden hebt.

Bekijk ook de sneeuwkettingentest

Video: Sneeuwkettingen omleggen - ANWB Auto

Omschrijving:

Soms is het in wintersportgebiden verplicht sneeuwkettingen te gebruiken. ANWB maakte een instructievideo met tips voor het omleggen van sneeuwkettingen.

Verkeersbord

Als op een traject sneeuwkettingen verplicht zijn, wordt dat aangegeven met een verkeersbord met een afbeelding van een wiel met sneeuwketting.

Regels sneeuwkettingen en winterbanden in het buitenland

Werking sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen zijn bedoeld als hulpmiddel om op besneeuwde (berg-)wegen te kunnen rijden, met beperkte snelheid en voor een kort stukje. Rijd je naar de wintersport? Zorg dan voor winterbanden onder de auto en neem sneeuwkettingen mee.

Snelheid met sneeuwkettingen

Op de verpakking van sneeuwkettingen staat een maximumsnelheid genoemd. Het is belangrijk daar niet overheen te gaan.

Ik heb al winterbanden. Heb ik dan nog sneeuwkettingen nodig?

Ja, op kleine (berg-)wegen. Sneeuwkettingen zijn bedoeld als hulpmiddel om op besneeuwde (berg-)wegen te kunnen rijden, met beperkte snelheid (dat wordt aangegeven op de verpakking) en voor een kort stukje.

Andere leden bekeken ook

winterbanden_200x150.jpg

Winterbandentest

Welke winterbanden scoren goed en welke slecht? Lees het in de jaarlijkse ANWB-test.

Naar de test
MC150012-001-WW-continu-2015_online_200x150.jpg

Wegenwacht® Service

Sluit nu Wegenwacht ® Service af. Daarmee helpen we je snel weer op weg met je eigen auto. Al voor  5,- per maand

Kies nu je pakket
dakkoffer.jpg

Skiboxen

Een dakkoffer/skibox biedt heel veel extra ruimte. Hapro en Thule dakkoffers in diverse maten. Vanaf  219,-

Bestel in de webwinkel
Garagerekening-terugverdienen.jpg

ANWB Garagereviews

Vergelijk en beoordeel garages bij jou in de buurt. Wat vind jij van jouw garage? Geef ook een review en win je garagerekening terug.

Geef een review