advertentie

Vragen over het tanken

Hoe te tanken om korting te krijgen?

Om voor de korting in aanmerking te komen dient u te tanken bij één van de tankstations die zijn aangesloten bij Tanken met ANWB Ledenvoordeel. Dit zijn geselecteerde bemande tankstations van alle bekende merken Shell, Esso, BP, Total, Texaco, Q8, Avia, etc. of andere kleinere merken. Voor een overzicht van alle deelnemende tankstations verwijzen wij u naar het onderdeel 'Waar kan ik tanken'. U hoeft niet steeds bij 1 deelnemend tankstation te tanken maar kunt bij alle deelnemende tankstations terecht.

Na het afrekenen van u tankbeurt, toont u uw ANWB-lidmaatschapspas, aan de kassamedewerker bij het deelnemende tankstation. Deze medewerker zal uw ANWB-lidmaatschapspas gebruiken om uw tankbeurt te registreren. Zo wordt uw korting per tankbeurt toegevoegd aan uw kortingstegoed. Het kortingstegoed wordt op uw verzoek uitgekeerd op uw bankrekening. Voorwaarden daarbij is dat uw kortingstegoed tenminste 25 euro bedraagt.

Terug naar boven

Wanneer is uw ANWB-lidmaatschapspas geschikt om met korting gaan te tanken?

U kunt direct met uw ANWB lidmaatschapspas gaan tanken bij 1 of meerdere deelnemende tankstations. Na een eenmalige registratie, wordt uw korting automatisch binnen één werkdag bijgeschreven op uw persoonlijke kortingstegoed. Op de pagina 'Waar kan ik tanken' kunt u zien waar momenteel al met korting getankt kan worden.

Terug naar boven

Hoe herkent u een tankstation waar u met uw lidmaatschapspas kunt gaan tanken?

De deelnemende tankstations zijn aan de buitenzijde niet te herkennen als stations waar u met uw lidmaatschapspas kunt gaan tanken. De deelnemende tankstations zijn geselecteerde tankstations van alle bekende merken Shell, Esso, BP, Total, Texaco, Q8, Avia, etc. of andere kleinere merken. Voor een overzicht van alle deelnemende tankstations verwijzen wij u naar het onderdeel 'Waar kan ik tanken'. Print de gegevens op deze pagina eventueel maandelijks uit en leg dit overzicht in uw auto. Elk maand komen er immers nieuwe deelnemende tankstations bij.

Terug naar boven

Waar kan ik de deelnemende tankstations vinden?

Kijk voor een overzicht van alle deelnemende tankstations op de pagina Waar kan ik tanken.

Terug naar boven

Kan ik wisselend bij alle deelnemende tankstations tanken?

Ja, dat kan.

Terug naar boven

Kan ook iemand anders mijn ANWB-lidmaatschapspas gebruiken om met korting te tanken?

Ja, dat kan. Realiseert u zich hierbij echter wel dat het kortingstegoed uiteindelijk op uw rekening wordt bijgeschreven en dat er maximaal twee tankbeurten met korting per dag mogen plaatsvinden.

Terug naar boven

Kan ik ook nog met korting tanken als ik mijn ANWB-lidmaatschapspas niet bij me heb?

Nee, dat gaat niet. Uw ANWB-lidmaatschapspas is noodzakelijk om uw tankbeurt te registreren. Indien u uw lidmaatschapspas een keer niet bij zich heeft, kan uw tankbeurt op dat moment niet worden geregistreerd en ontvangt u over die tankbeurt dan ook geen korting.

Terug naar boven

Mag ik nooit meer ergens anders tanken?

U kunt uiteraard te allen tijde zelf bepalen waar u gaat tanken. De korting met de ANWB-lidmaatschapspas ontvangt u echter alleen als u tankt bij een tankstation dat is aangesloten. Voor een overzicht van de deelnemende tankstations verwijzen wij u graag naar de pagina 'Waar kan ik tanken'. U kunt dus eens ergens anders tanken als u dat beter uitkomt. Uw kortingstegoed blijft dan onveranderd.

Terug naar boven

Waarom mag ik maar twee keer per dag tanken?

Om misbruik te voorkomen mag er maximaal twee keer per dag met de ANWB-lidmaatschapspas worden getankt.

Terug naar boven

Waarom mag ik niet meer dan 99 liter per keer tanken?

Om misbruik te voorkomen mag er maximaal 99 liter per keer worden getankt.

Terug naar boven

Waarom moet ik minimaal 5 liter tanken?

Alleen tankbeurten van 5 liter of meer kunnen worden geregistreerd, omdat bij tankbeurten van minder dan 5 liter de kosten van de registratie hoger zijn dan de korting die wordt verkregen.

Terug naar boven

Kan ik met korting benzine en LPG tegelijk tanken?

Ja, dat kan. Dit wordt aan de kassa verwerkt als twee afzonderlijke tankbeurten met twee afzonderlijke kortingstransacties.

Terug naar boven

Waarom moet ik contant of met bankpas (pin)?

Deze betalingswijzen brengen voor de deelnemende tankstations geen onoverkomelijke transactiekosten met zich mee, waardoor uw korting gegarandeerd kan worden.

Terug naar boven

Waarom mag ik niet met creditcard of tankpas betalen?

Alle creditcards zoals Eurocard, Visa Card, Diners Club Card, American Express Card, etc. en alle tankpassen zoals MultiTankCard, TravelCard etc. zijn uitgesloten om in combinatie met de ANWB-lidmaatschapspas te gebruiken. Deze betaalkaarten kennen immers al kortingsregelingen of brengen hogere transactiekosten met zich mee.

Terug naar boven

Moet ik altijd bij een deelnemend tankstation tanken?

Alleen de deelnemende tankstations geven korting via de ANWB-lidmaatschapspas. Voor korting dient u dus daar te tanken.

Terug naar boven

Ik heb twee auto's. Moet ik ook twee lidmaatschapspassen tanken?

Nee, u kunt uw ANWB-lidmaatschapspas voor beide auto's gebruiken.

Terug naar boven

Kan ik meerdere soorten brandstof tanken?

Ja, u kunt elke brandstofsoort tanken die u wenst. Bij het betreffende tankstation wordt per tankbeurt geregistreerd welke brandstof en hoeveel van deze brandstof u heeft getankt. Tankt u dus eerst benzine en daarna lpg dan worden er voor deze twee tankbeurten ook twee kortingstransacties geregistreerd.

Terug naar boven


Ontvang ik mijn korting ook als mijn lidmaatschapspas gestolen of kwijtgeraakt is?

De korting die u inmiddels heeft opgebouwd blijft gewoon voor u beschikbaar, ook als uw ANWB-lidmaatschapspas is gestolen of kwijtgeraakt. Misbruik is dus niet mogelijk. Verloren of gestolen lidmaatschapspassen dient u wel te melden bij de ANWB. De ANWB zorgt dan voor een nieuwe lidmaatschapspas, waarmee u verder kunt gaan met Tanken met ANWB Ledenvoordeel, op hetzelfde kortingstegoed.

Terug naar boven


Krijg ik ook in het buitenland korting?

Nee, er zijn geen deelnemende tankstations in het buitenland.

Terug naar boven

Waarom zou ik tanken bij een aangesloten tankstation als ik elders ook korting krijg?

Kortingen op tankstations verwijzen naar verschillende adviesprijzen. Sinds enkele jaren zijn deze adviesprijzen van de grote oliemaatschappijen niet meer gelijk. Verschillen van 1 eurocent, of meer, op alle brandstofsoorten, zijn normaal geworden. Het gevolg is dat 3 eurocent korting bij het ene brandstofmerk niet vergelijkbaar is met 3 eurocent korting van een ander brandstofmerk. De ANWB zorgt er samen met ANWB-partner UnitedConsumers voor dat u altijd gegarandeerd een hoge en vaste korting krijgt ten opzichte van een heldere gemiddelde landelijke adviesprijs. U hoeft dus zelf nooit meer prijzen en kortingen te vergelijken om altijd goedkoop te tanken.

U bespaart 6 cent per liter brandstof. Dat is tot 2,50 euro per tankbeurt. Geen enkel ander spaarsysteem bij bemande tankstations levert zoveel op. Onderzoek heeft aangetoond dat de korting met Tanken met ANWB Ledenvoordeel tot 5 keer meer oplevert dan de bekende spaar- en zegelsystemen van de oliemaatschappijen.

Wanneer de pompprijs 6 cent per liter, of lager, is ten opzichte van de gemiddelde landelijke adviesprijs, ontvangt een ANWB-lid dat met korting tankt via de lidmaatschapspas, bovendien voor elke getankte liter ALTIJD 1 cent korting per liter. Zo tankt een ANWB-lid, ongeacht extreme lage pompprijzen, altijd voordeliger dan andere 'gewone' klanten.

Terug naar boven

Wat is de introductie-actie: 12 cent korting per liter op mijn eerste tankbeurt?

 

Tanken met ANWB Ledenvoordeel biedt u een introductie-actie aan: op uw eerste tankbeurt ontvangt u maar liefst 12 cent korting per getankte liter. Het enige dat u hier voor hoeft te doen is u  te registreren voor het vernieuwde Tanken met ANWB Ledenvoordeel. Dat kan voorafgaand aan óf na uw eerste tankbeurt.

Terug naar boven

Komen er nog meer extra kortingsacties?

Dankzij het vernieuwde Tanken met ANWB Ledenvoordeel profiteert u onder andere van extra kortingsacties. Wanneer er een actie is bij een tankstation bij u in de buurt, informeren wij u hier direct per e-mail over. Zo profiteert u van nog meer korting dankzij Tanken met ANWB Ledenvoordeel.

Terug naar boven

Waarom moet ik mij eenmalig registreren?

Als eerste is het belangrijk dat u akkoord gaat met de voorwaarden van Tanken met ANWB Ledenvoordeel. Daarnaast kunnen wij dankzij uw registratie u per e-mail op de hoogte houden van extra kortingsacties, waardoor u nog meer korting opbouwt.

Terug naar boven

advertentie