Veelgestelde vragen

Over Tanken met Ledenvoordeel

Kortingen op tankstations verwijzen naar verschillende adviesprijzen. Sinds enkele jaren zijn de adviesprijzen van de grote oliemaatschappijen niet meer gelijk. Verschillen van 1 cent, of meer, op alle brandstofsoorten, zijn normaal geworden. Het gevolg is dat 3 cent korting bij het ene brandstofmerk niet vergelijkbaar is met 3 cent korting van een ander brandstofmerk. De ANWB zorgt ervoor dat u altijd gegarandeerd een hoge en vaste korting krijgt ten opzichte van een heldere gemiddelde landelijke adviesprijs (GLA). U hoeft dus zelf nooit meer prijzen en kortingen te vergelijken om altijd goedkoop te tanken.

U bespaart 6 cent per liter brandstof. Dat is tot 2,50 euro per tankbeurt. Geen enkel ander spaarsysteem bij bemande tankstations levert zoveel op. Onderzoek heeft aangetoond dat Tanken met ANWB Ledenvoordeel tot 5 keer meer oplevert dan de bekende spaar- en zegelsystemen van de oliemaatschappijen.

Wanneer de pompprijs 6 cent per liter, of lager, is ten opzichte van de gemiddelde landelijke adviesprijs, ontvangt een ANWB-lid dat met korting tankt via de lidmaatschapspas, bovendien voor elke getankte liter ALTIJD 1 cent korting per liter. Zo tankt een ANWB-lid, ongeacht extreme lage pompprijzen, altijd voordeliger dan andere 'gewone' klanten.

Als deelnemer ontvangt u een korting van 6 cent per liter motorbrandstof ten opzichte van de landelijke gemiddelde adviesprijs. Zo bespaart u tot wel € 2,50 per tankbeurt.

Met de ANWB-lidmaatschapspas krijgt u 6 cent korting per liter bij vele tankstations verspreid over heel Nederland. Omgerekend levert u dat de onderstaande kortingen op:

Aantal kilometers
per jaar

Uw korting per jaar

Benzine (1:12)

Diesel (1:14)

LPG (1:9)

10.000 km

€ 50

€ 43

€ 67

20.000 km

€ 100

€ 86

€ 133

30.000 km

€ 150

€ 129

€ 200

40.000 km

€ 200

€ 171

€ 267

50.000 km

€ 250

€ 214

€ 333

60.000 km

€ 300

€ 257

€ 400

Over aanmelden en beginnen

U kunt direct met uw ANWB lidmaatschapspas gaan tanken bij 1 of meerdere deelnemende tankstations. Na een eenmalige aanmelding wordt uw tankkorting automatisch op uw persoonlijke kortingstegoed bijgeschreven. Op de pagina 'Waar kan ik tanken' kunt u zien waar momenteel al met korting getankt kan worden.

Om gebruik te maken van Tanken met ANWB Ledenvoordeel kunt u zich gratis registreren. Na uw eenmalige registratie kunt u direct starten met het opbouwen van korting op uw tankbeurten.

Ja, om de tankkorting via de ANWB-lidmaatschapspas te ontvangen is het nodig om u eenmalig te registreren. Hierna wordt uw tankkorting automatisch op uw persoonlijke kortingstegoed bijgeschreven.

Het Tanken met ANWB Ledenvoordeel wordt uitgevoerd door ANWB-partner UnitedConsumers. Om uw tankkorting te kunnen registreren dient u zich aan te melden en toestemming te geven voor de voorwaarden van Tanken  met ANWB Ledenvoordeel.

De brandstofkorting via de ANWB-lidmaatschapspas geldt alleen indien afgerekend wordt door:

  • contante betaling
  • pinpas betaling (bankpas)

De ANWB-lidmaatschapspas kan NIET gebruikt worden indien op een andere wijze betaald wordt. Alle creditcards zoals Eurocard, Visa Card, Diners Club Card, American Express Card, etc. en alle tankpassen zoals MultiTankCard, TravelCard etc. zijn uitgesloten om in combinatie met de ANWB-lidmaatschapspas te gebruiken.

De ANWB streeft naar maximale tankkorting in geld. Alleen door van de bestaande spaarsystemen af te zien, bij de deelnemende stations, krijgt u korting op vertoon van uw ANWB-lidmaatschapspas. Deze korting in geld levert gemiddeld tot 5 keer meer op dan de bestaande spaar- en loyaltysystemen zoals Freebees, Tigerpoints, Rocks, Powerpoints, Airmiles etc.

Iedere tankbeurt (met een maximum van twee per dag) kunt u via uw ANWB-lidmaatschapspas voor korting laten registreren. Een kortingsregistratie omvat het aantal getankte liters, de brandstofsoort, locatie, datum en tijdstip van tanken. Op basis van deze gegevens berekent UnitedConsumers dagelijks uw exacte korting ten opzichte van de gemiddelde landelijke adviesprijs. Daarna wordt uw korting per tankbeurt aan uw kortingstegoed toegevoegd.

Over de korting

Ja. De korting met de ANWB-lidmaatschapspas wordt gegeven in centen per liter ten opzichte van de gemiddelde landelijke adviesprijs (GLA) van de 5 grote oliemaatschappijen. U krijgt dus bij alle ANWB aangesloten tankstations gegarandeerd dezelfde korting. Het kortingtegoed van 6 cent per liter is uiteindelijk afhankelijk van de pompprijs. Voor de berekening van dit kortingstegoed, per tankbeurt, zijn in principe drie situaties mogelijk;

Situatie -1- De pompprijs is gelijk aan de GLA.
Dit betekent dat een deelnemer een korting van 6 cent per liter opbouwt.

Situatie -2- De pompprijs is lager dan de GLA.
Stel de pompprijs is 2 cent per liter lager dan de gemiddelde landelijke adviesprijs. Dit betekent dat de deelnemer reeds 2 cent van de korting per liter ontvangt (bespaart) bij het afrekenen aan de pomp. In deze situatie levert u dit een korting van 4 cent (6-2=4) per liter op.

Situatie -3- De pompprijs is hoger dan de GLA.
Stel de pompprijs is 2 cent per liter hoger dan de gemiddelde landelijke adviesprijs. Dit betekent dat de deelnemer 2 cent meer dan de gemiddelde landelijke adviesprijs aan de pomp betaalt. Door de kortingsgarantie van de ANWB bouwt een deelnemer in een dergelijke situatie dus 2 cent extra kortingstegoed op. Tankbeurten leveren in deze situatie een korting op van 8 cent (6+2=8).

NB: Elke tankbeurt is terug te voeren op 1 van de bovenstaande situaties. Elke volgende tankbeurt kan echter weer in een andere situatie vallen.

NB: Ongeacht mogelijke extreem lage prijzen aan de pomp bouwen ANWB-leden met de lidmaatschapspas toch ALTIJD 1 cent per liter kortingstegoed op. Zo tankt een ANWB-lid, ongeacht de lokale prijssituatie, altijd voordeliger dan andere 'gewone' klanten.

Voorbeeld: Wanneer de pompprijs 6 cent per liter, of lager is, ten opzichte van de gemiddelde landelijke adviesprijs, ontvangt u met de ANWB-lidmaatschapspas feitelijk het gehele kortingstegoed reeds aan de pomp. Indien u echter ook dan gebruik maakt van uw ANWB-lidmaatschapspas , bouwt u in een dergelijke situatie van lage pompprijzen toch ALTIJD 1 cent (extra) per liter kortingstegoed op.

Nee, u spaart de korting op. Uw korting wordt met behulp van uw ANWB-lidmaatschapspas door de pomphouder elektronisch geregistreerd bij de kassa en doorgegeven aan UnitedConsumers. UnitedConsumers registreert en beheert uw kortingstegoed en keert dit, op uw verzoek uit, via uw banknummer. Uw kortingsregistratie wordt dagelijks (binnen 24 uur) per tankbeurt bijgewerkt op de ANWB-website. U kunt uw kortingstegoed inzien via het onderdeel 'Mijn ANWB', of via uw persoonlijke pagina van ANWB-partner UnitedConsumers.

U krijgt uw korting door uw ANWB-lidmaatschapspas, na het afrekenen van u tankbeurt, te tonen aan de kassamedewerker van het deelnemende tankstation. Deze medewerker zal uw lidmaatschapspas gebruiken om uw tankbeurt te registreren. Zo wordt uw korting per tankbeurt toegevoegd aan uw kortingstegoed. Het kortingstegoed wordt op uw verzoek uitgekeerd op uw bankrekening. Voorwaarden daarbij is dat uw kortingstegoed tenminste 25 euro bedraagt.

Uw kortingstegoed wordt op uw verzoek uitgekeerd op uw bankrekening. Voorwaarde daarbij is dat uw kortingstegoed tenminste 25 euro bedraagt. Via het onderdeel 'Mijn ANWB', of via uw persoonlijke pagina van ANWB-partner UnitedConsumers, kunt u uw korting uit laten keren.

Uw kortingsregistratie kunt u, binnen 24 uur na uw tankbeurt, terugvinden op uw persoonlijke 'Mijn ANWB' pagina op de ANWB-website. Ook kunt u op uw persoonlijke pagina van ANWB-partner UnitedConsumers uw opgebouwde korting inzien. U kunt zo uw kortingstegoed volgen en controleren.

In samenwerking met de deelnemende tankstations zorgt UnitedConsumers ervoor dat uw korting correct geregistreerd wordt. Indien u wilt, kunt u naast een kassabon, een aparte bon vragen van elke kortingsregistratie.

 

Een kortingsregistratie omvat het aantal getankte liters, de brandstofsoort, locatie, datum en tijdstip van tanken. Op basis van deze gegevens berekent de ANWB dagelijks uw exacte korting ten opzichte van de gemiddelde landelijke adviesprijs (GLA). Daarna wordt uw korting per tankbeurt aan uw kortingstegoed toegevoegd. Binnen 24 uur na uw tankbeurt is uw kortingstegoed met uw kortingsregistratie terugvinden op uw persoonlijke 'Mijn ANWB' pagina. Deze is te vinden op de ANWB-website. Via deze pagina kunt u uw kortingstegoed volgen en controleren. Voor uw controles is het handig om van alle tankbeurten een kassabon te bewaren.

Nee, dat is niet mogelijk.

Indien het rekeningnummer niet bekend is bij UnitedConsumers of indien men het gespaarde bedrag naar een ander rekeningnummer wenst te laten overmaken of het rekeningnummer gewijzigd is, dient men dit formulier uit te printen, geheel in te vullen en tezamen met een recent op naam van het ANWB-lid gesteld rekeningafschrift in te sturen naar (dit ter controle):

Tanken met ANWB Ledenvoordeel
p/a Luchthavenweg 20
5657 EB  Eindhoven
Of per email naar anwb@unitedconsumers.com

De kortingstegoeden worden door de deelnemende tankstations betaald aan UnitedConsumers. UnitedConsumers zorgt vervolgens voor de uitkering van deze tegoeden aan de deelnemers. UnitedConsumers draagt zorg voor het beheer van de kortingstegoeden.

De korting voor de deelnemers wordt feitelijk, via de ANWB, betaald door de deelnemende tankstations. De ANWB ontvangt en beheert de kortingstegoeden van de deelnemers. Alleen op uw verzoek keert de ANWB de korting aan u uit.

UnitedConsumers, in samenwerking met de ANWB, staat garant voor uw kortingstegoed en de uitkering ervan.

U kunt uw kortingstegoed laten storten op uw eigen bankrekening.

Indien u niet meer wenst deel te nemen, kunt u gewoon stoppen met Tanken met ANWB Ledenvoordeel. Het opgebouwde spaartegoed kunt u dan, conform de voorwaarden, laten uitkeren.

Voor wie en waar

U ontvangt de korting als u tankt bij één van de tankstations die zijn aangesloten bij 'Tankkorting met de ANWB-lidmaatschapspas'. Dit zijn geselecteerde bemande tankstations van alle bekende merken; Shell, Esso, BP, Total, Texaco, Q8, Avia, etc... of andere kleinere merken. Voor een overzicht van alle deelnemende tankstations verwijzen wij u naar het onderdeel 'Waar kan ik tanken'. U hoeft niet steeds bij 1 deelnemend tankstation te tanken maar kunt bij alle deelnemende tankstation terecht.

Nee. In het buitenland zijn geen deelnemende tankstations.

Indien uw werkgever de brandstof voor u betaalt, zijn drie situaties mogelijk:

  1. U gebruikt bij het tanken een tankpas of creditcard van uw werkgever

  2. U gebruikt bij het tanken een tankpas van uw leasemaatschappij

  3. U betaalt bij het tanken zelf en declareert achteraf uw gereden kilometers.

In het laatste geval (3) kunt u gewoon met uw ANWB-lidmaatschapspas met korting tanken. Houd er wel rekening mee om contant of per pinpas te betalen.

In situaties 1 en 2 kunt u geen gebruik maken van uw ANWB-lidmaatschapspas voor korting. Alle creditcards zoals Eurocard, Visa Card, Diners Club Card, American Express Card, etc. en alle tankpassen zoals MultiTankCard, TravelCard etc., zijn uitgesloten om in combinatie met de ANWB-lidmaatschapspas, te gebruiken.

Ja. De tankkorting van 6 cent per liter via de ANWB-lidmaatschapspas is gelijk voor alle motor brandstoffen (benzine, diesel en LPG).

Ja. Minimaal dient wel 5 liter getankt te worden. Maximaal kan 99,99 liter per tankbeurt geregistreerd worden

Privacy en persoonlijke gegevens

De persoonsgegevens van de ANWB-leden worden gebruikt voor het uitkeren van de opgebouwde kortingstegoeden. Deze persoongegevens kunnen ook gebruikt worden voor de noodzakelijke communicatie ten behoeve van de kortingsadministratie en exploitatie van; 'Tankkorting met de ANWB-lidmaatschapspas'. Daarnaast kunnen ANWB-leden die tanken met hun lidmaatschapspas geïnformeerd worden over aanbiedingen van de ANWB.

De lidmaatschapsgegevens voor; 'Tankkorting met de ANWB-lidmaatschapspas' worden uiterst vertrouwelijk beheerd. Deze gegevens zullen nimmer zonder expliciete en persoonlijke toestemming van de ANWB-leden aan derden worden doorgegeven. De ANWB respecteert daarmee de WBP (= Wet bescherming persoonsgegevens).

U kunt als ANWB-lid zelf bepalen wanneer u start of stopt met; 'Tankkorting met de ANWB-lidmaatschapspas'. U hoeft dat niet apart aan de ANWB kenbaar te maken.

Binnen 24 uur na uw tankbeurt is uw kortingstegoed met uw kortingsregistratie terugvinden op uw persoonlijke 'Mijn ANWB' pagina. Deze is te vinden op de ANWB-website. Via deze pagina kunt u uw kortingstegoed volgen en controleren. Handig is het als u van alle tankbeurten een kassabon bewaart.