advertentie

Zuinige diesels duikelen in waarde

Belastingvoordelen eindigen in 2014

-

Extreem zuinige dieselauto´s waren de laatste jaren bijzonder populair bij mensen die een auto kochten. Door vrijstellingen van de Belasting op Personenauto´s en Motoren (BPM) en de Motorrijtuigenbelasting (MRB) leken die heel goedkoop. Maar begin 2014 vervallen die voordelen, en daardoor duikelt hun occasionwaarde.

Zuinige diesels blijven in dieseltarief

Zuinig dieseltje VW Polo Bluemotion

In Nederland zijn diesels altijd hoger aangeslagen voor de MRB dan benzine-auto's. Door de vrijstelling telde die overweging niet meer, en dan zorgen de extra zuinigheid en de lagere brandstofprijs er bij deze dieselauto's juist voor dat ze goedkoper rijden. Na 1 januari 2014 kan dat tarief zomaar van 0 naar 900 euro per jaar gaan en wie weinig kilometers maakt, ziet dan ineens zijn kosten per kilometer zichtbaar stijgen.

BPM-vrijstelling zuinige diesels

Door de BPM-vrijstelling zijn dergelijke auto's massaal aangeschaft - ook in de lease - dus komen er ook veel van op de occasionmarkt terecht. En er komen steeds nieuwe modellen op de markt, die nog steeds BPM-voordeel opleveren en daardoor hun voorgangers beconcurreren.

Liever benzine

Op de tweedehands markt blijven benzine-auto's veel populairder dan zelfs zuinige diesels. Wie tweedehands een diesel koopt, rijdt waarschijnlijk zo veel dat hij toch voor het comfort van een wat groter model kiest.

Meer over autobelastingen

Trefwoorden : diesel, occasion, zuinig, zuinige_auto

advertentie

Speciaal voor jou geselecteerd

Help kinderen zonder fiets

Help kinderen zonder fiets

Ieder kind heeft recht op een veilige fiets. Doneer je gebruikte fiets of word vrijwilliger.

Doneer een fiets
Tips om veilig te fietsen

Is jouw fiets goed verlicht?

Zonder fietsverlichting en reflectoren ziet een auto je pas op 10 meter afstand.

Bekijk de tips
Dames- of heren waxlook jassen

Dames- of heren waxlook jassen

Waterafstotende en winddichte waxlook dames- en herenjassen. Diverse kleuren en modellen. Nu  30,- korting

Bestel
De nachtfietser

De Nachtfietser

Dit jaar krijgt de Lichtbrigade versterking. In oktober fietst hij in de nachtelijke uurtjes heel Nederland rond en overal waar hij komt zet hij het licht aan!

Meer info

Snel naar