advertentie

Mazda CX-5 schone trekker

A-label en meer dan 1800 kg aanhangergewicht

- Mazda prestenteerde op de IAA in Frankfurt een geheel nieuwe CX-5, die een schone motor en dus een A-label en 20% bijtelling combineert met een toegestaan aanhangwagengewicht van meer dan 1800 kilo. Dat laatste wordt tegenwoordig meestal vergeten bij schone auto's.

Mazda CX-5

Eerder was al bekend geworden dat er drie nieuw ontwikkelde motoren (een diesel met tweetraps turbo in twee varianten en een benzinemotor) beschikbaar komen. De sterkste diesel kan alleen gekoppeld worden aan een zestraps automaat. Die is ook beschikbaar op de andere modellen, maar daar kun je ook kiezen voor een handgeschakelde zesbak.

Mazda CX-5

De CX-5 zit in de crossover-klasse, waar bijvoorbeeld de Ford Kuga en de VW Tiguan thuishoren. Met een instapprijs onder de €26.000 - volgens de importeur in Frankfurt - zou hij daar beslist een sterke positie kunnen innemen.

Ruimte

Mazda CX-5

Het aanhangergewicht en de ruimte binnenin maken duidelijk dat Mazda vooral naar praktisch nut heeft gekeken bij deze auto. Dat neemt niet weg dat de moderne toeters en bellen ontbreken: automatisch remmen bij lage snelheid, dode hoek-waarschuwingen, waarschuwingen als je je rijbaan verlaat en automatisch groot licht, bijvoorbeeld.

> We kondigden de CX-5 al eerder aan

Tip: Het laatste autonieuws in uw mailbox!

Op de hoogte blijven van het laatste autonieuws, verkeersnieuws, handige tips en aantrekkelijke aanbiedingen? Meld u dan nu aan en ontvang de nieuwbrief elke twee weken gratis in uw mailbox!

> Schrijf u nu in!

Trefwoorden : Autoshow_Frankfurt, Mazda, Mazda_CX-5

advertentie

Speciaal voor jou geselecteerd

Help kinderen zonder fiets

Help kinderen zonder fiets

Ieder kind heeft recht op een veilige fiets. Doneer je gebruikte fiets of word vrijwilliger.

Doneer een fiets
Tips om veilig te fietsen

Is jouw fiets goed verlicht?

Zonder fietsverlichting en reflectoren ziet een auto je pas op 10 meter afstand.

Bekijk de tips
Dames- of heren waxlook jassen

Dames- of heren waxlook jassen

Waterafstotende en winddichte waxlook dames- en herenjassen. Diverse kleuren en modellen. Nu  30,- korting

Bestel
De nachtfietser

De Nachtfietser

Dit jaar krijgt de Lichtbrigade versterking. In oktober fietst hij in de nachtelijke uurtjes heel Nederland rond en overal waar hij komt zet hij het licht aan!

Meer info

Snel naar