advertentie

Milieusticker voor stadscentra Duitsland

Umweltplakette voor Duitse milieuzones

Iedereen die wel eens naar Duitsland reist, kan te maken krijgen met zogenaamde "Umweltzones". Deze milieuzones hebben als doel de luchtkwaliteit te bevorderen. U mag zo'n gebied alleen inrijden wanneer uw auto een milieusticker heeft. Deze milieustickers (Umweltplaketten) kunt u online aanvragen, maar ook persoonlijk in de ANWB-winkel bestellen. De sticker wordt dan binnen 5 werkdagen thuisgestuurd.

Milieusticker Duitsland online aanvragen

De gebieden waarvoor beperkingen gelden (Umweltzone), zijn te herkennen aan een verkeersbord met daaronder de soort milieusticker (Umweltplakette) die u nodig heeft om die zone in te mogen rijden. Heeft uw voertuig niet de getoonde sticker, dan mag u dat gebied dus niet inrijden. Ook voertuigen met een buitenlandse registratie, zoals bijvoorbeeld een Nederlandse, moeten een milieusticker hebben om dat gebied in te mogen.

Alle milieuzones in Duitsland hebben inmiddels de gele sticker als minimumeis. De rode sticker heeft dus geen functie meer en wordt niet meer aangeboden.

Aangezien er geen autosnelwegen zijn in Duitsland die onderdeel zijn van een Umweltzone heeft u voor doorreis naar Oostenrijk of Zwitserland geen milieusticker nodig.

Milieusticker verkrijgbaar in de ANWB winkel

De sticker is in Nederland onder meer verkrijgbaar bij alle ANWB-winkels. Kosten zijn voor ANWB-leden € 16,95, niet-leden betalen voor de milieusticker € 17,95.
Na de aanvraag in de winkel wordt de sticker binnen 5 werkdagen thuisgestuurd. U moet de sticker persoonlijk aanvragen.

Vergeet niet uw kentekenbewijs mee te nemen, een kopie hiervan is nodig voor de aanvraag van de sticker. Heeft u een auto met dieselmotor en een retrofit roetfilter (achteraf ingebouwd)? Neem dan de factuur van de inbouw van het roetfilter mee (in verband met typegoedkeuringsnummer van het retrofit roetfilter).

Klik hier voor een overzicht van alle ANWB-winkels

In Duitsland kunt u de Umweltplakette kopen bij onder andere TÜV-kantoren en tankstations, maar dan moet dit wel een tankstation zijn met een eigen garage/werkplaats die de bevoegdheid heeft om een uitlaatgastest uit te voeren.

Milieusticker online bestellen

U kunt de milieusticker online bestellen op de website van TÜV Nederland voor €18,15.

Bestel milieusticker

Milieusticker online bestellen

U kunt de milieusticker online bestellen op de website van TÜV Nederland voor €18,15.

Bestel milieusticker

advertentie

Andere leden bekeken ook

ANWB_WWN_Najaar_anwb_uitgelicht_sales_200x150.jpg

Wegenwacht® Service

24/7 pechulp voor nog geen €5,- per maand. Nu de rest van 2014 gratis!

Bekijk de pakketten
no-claim-jongeren-vierde.png

Autoverzekering

Een autoverzekering sluit je niet alleen af voor jezelf. Nu met gratis inzittenden-verzekering!

Autoverzekering
wegenkaart_duitsland_200x150.jpg

ANWB Wegenkaart Duitsland

Onmisbaar in de auto. Slechts € 7,95 voor ANWB-leden.

Bestel in de webwinkel
Boek een huurauto bij de ANWB

Huurauto boeken

Meer beleven op vakantie? Met een huurauto ontdek je alles! Bij de ANWB boek je altijd met de all-inclusive huurformule. Nu met gratis Flexservice!

Zoek huurauto