advertentie

Milieusticker voor stadscentra Duitsland

Umweltplakette voor Duitse milieuzones

Iedereen die wel eens naar Duitsland reist, kan te maken krijgen met zogenaamde "Umweltzones". Deze milieuzones hebben als doel de luchtkwaliteit te bevorderen. U mag zo'n gebied alleen inrijden wanneer uw auto een milieusticker heeft. Deze milieustickers (Umweltplaketten) kunt u online aanvragen, maar ook persoonlijk in de ANWB-winkel bestellen. De sticker wordt dan binnen 5 werkdagen thuisgestuurd.

Milieusticker Duitsland online aanvragen

De gebieden waarvoor beperkingen gelden (Umweltzone), zijn te herkennen aan een verkeersbord met daaronder de soort milieusticker (Umweltplakette) die u nodig heeft om die zone in te mogen rijden. Heeft uw voertuig niet de getoonde sticker, dan mag u dat gebied dus niet inrijden. Ook voertuigen met een buitenlandse registratie, zoals bijvoorbeeld een Nederlandse, moeten een milieusticker hebben om dat gebied in te mogen.

Alle milieuzones in Duitsland hebben inmiddels de gele sticker als minimumeis. De rode sticker heeft dus geen functie meer en wordt niet meer aangeboden.

Milieusticker online bestellen

U kunt de milieusticker online bestellen op de website van TÜV Nederland voor €17,95.

Bestel milieusticker

Aangezien er geen autosnelwegen zijn in Duitsland die onderdeel zijn van een Umweltzone heeft u voor doorreis naar Oostenrijk of Zwitserland geen milieusticker nodig.

Milieusticker ook verkrijgbaar in de ANWB winkel

De sticker is in Nederland ook verkrijgbaar bij alle ANWB-winkels. Kosten zijn voor ANWB-leden € 16,95, niet-leden betalen voor de milieusticker € 17,95.
Na de aanvraag in de winkel wordt de sticker binnen 5 werkdagen thuisgestuurd. U moet de sticker persoonlijk aanvragen.

Vergeet niet uw kentekenbewijs mee te nemen, een kopie hiervan is nodig voor de aanvraag van de sticker. Heeft u een auto met dieselmotor en een retrofit roetfilter (achteraf ingebouwd)? Neem dan de factuur van de inbouw van het roetfilter mee (in verband met typegoedkeuringsnummer van het retrofit roetfilter).

Klik hier voor een overzicht van alle ANWB-winkels

In Duitsland kunt u de Umweltplakette ook bij tankstations kopen, maar dan moet dit wel een tankstation zijn met een eigen garage/werkplaats die de bevoegdheid heeft om een uitlaatgastest uit te voeren.

Milieusticker online bestellen

U kunt de milieusticker online bestellen op de website van TÜV Nederland voor €17,95.

Bestel milieusticker

Milieusticker online bestellen

U kunt de milieusticker online bestellen op de website van TÜV Nederland voor €17,95.

Bestel milieusticker

advertentie

Andere leden bekeken ook

wegenwacht_caddy_200x150.jpg

Wegenwacht® Nederland Service

Voor snelle en vakkundige pechhulp van de Wegen-wacht. Ook voor advies bij twijfel. Vanaf slechts 55,- per jaar

Bekijk de pakketten
autoverzekering veilige rijders cross.jpg

Autoverzekering

Sta er nooit alleen voor met de ANWB Autoverzekering. Nu met 10% extra korting voor veilige rijders. Bereken direct uw voordeel!

Autoverzekering
wegenkaart_duitsland_200x150.jpg

ANWB Wegenkaart Duitsland

Onmisbaar in de auto. Slechts € 7,95 voor ANWB-leden.

Bestel in de webwinkel
Boek een huurauto bij de ANWB

Huurauto boeken

Meer beleven op vakantie? Met een huurauto ontdek je alles! Boek nu een huurauto. Bij de ANWB boek je altijd met de all-inclusive huurformule.

Zoek huurauto

Snel naar