Autovraag

Op Autovraag kunt u vragen stellen, antwoorden vinden en vragen beantwoorden.
Op deze manier willen wij met de expertise van 4 miljoen leden en ANWB Auto Experts geen autovraag onbeantwoord laten. Samen weten we alles!

Distributie VW T4 vervangen


Dag,

Ik bezit een Karmann camper op een VW T4 onderstel. De camper is 10 jaar oud en heeft een km stand van 75000 km. De riem is nog origineel. Volgens het service boek hoeft de riem pas bij 120.000km te worden vervangen. Een VW dealer bij mij in Den Bosch vertelt mij echter dat niet alleen km stand voor het vervangen bepalend is maar ook de leeftijd. Hij adviseert mij de riem toch nu al, vanwege de leeftijd te vervangen. De wagen rijdt prima.

Is dat een juist advies of kan ik wachten tot 120.000km?

vriendelijke groet,

Ron Albers

R.L. Albers - 06 oktober 2013, 11:54
labels: techniek
Deze vraag vind ik nuttig | 0 bezoekers vinden deze vraag nuttig |

1  Reactie

 
Ook de leeftijd speelt een rol in de kwetsbaarheid van een distributieriem. Bij bepaalde auto's staat duidelijk vermeld dat een riem na een bepaalde kilometerstand OF leeftijd moet worden vervangen. Maar ook bij auto's waarbij geen leeftijd staat vermeld kan het toch aan te raden zijn om de riem te vervangen. Vaak heeft een dealer ervaringen opgedaan in het verleden om tot een advies te komen. Gezien de leeftijd en de grote kosten als de riem toch breekt zie ik geen reden om dit advies te negeren. Conclusie: Doen.
F. van Leeuwen - 09 oktober 2013, 10:27
Ik vind dit antwoord nuttig | 0 bezoekers vinden dit antwoord nuttig
flag
U dient eerst in te loggen voordat u kunt antwoorden Inloggen

Alert